Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Κολομβιανός πρόεδρος αρνείται πως είναι πίσω από την απόπειρα κατά του Μαδούρο

Ο Κολομβιανός πρόεδρος αρνείται πως είνα...

Τεταμένες οι σχέσεις των δύο χωρών

Ο Κολομβιανός πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες του Βενεζουελανού ομολόγου Νικολάς Μαδούρο ο οποίος θεωρεί ότι κρύβεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του με μη επανδρωμένα αεροσκάφη γεμάτα εκρηκτικά στη διάρκεια στρατιωτικής τελετής το Σάββατο στο κέντρο του Καράκας. «Χθες ανακάλυψα ότι υπάρχει μια άλλη ακόμα πιο παράξενη κατηγορία: ότι συνεργάζομαι με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, με τη Δεξιά της Βενεζουέλας, στήνοντας συνωμοσίες για τη δολοφονία του προέδρου της Βενεζουέλας. Για όνομα του Θεού!», δήλωσε σε δημόσια εκδήλωση ο Σάντος, η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται αύριο Τρίτη.

Ο Μαδούρο κατηγόρησε τον Σάντος, ότι κρύβεται πίσω από την επίθεση που σημειώθηκε το Σάββατο στη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στο Καράκας για τα 81 χρόνια από την ίδρυση της Μπολιβαριανής Εθνοφρουράς.

Ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ προειδοποίησε σήμερα ότι η δικαιοσύνη θα διώξει όλους εκείνους «που συνωμότησαν ενάντια στην ειρήνη», μετά «την επίθεση» με στόχο τον σοσιαλιστή πρόεδρο.

Η εισαγγελία «εντός του πλαισίου του νόμου θα ασκήσει διώξεις ενάντια σε όσους συνωμοτούν ενάντια στην ειρήνη των πολιτών», για να μπει «μια και καλή» ένα τέλος σε κάθε απόπειρα βίαιης παραβίασης της ειρήνης, τόνισε ο Σάαμπ σε συνέντευξη Τύπου.

Μια μυστηριώδης οργάνωση ανταρτών, που φέρεται να αποτελείται από πολίτες και στρατιωτικούς, ανέλαβε την ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο.

Σε ανακοίνωσή της στο twitter η οργάνωση «Εθνικό Κίνημα των Στρατιωτών με Πουκάμισα» έγραψε ότι χρησιμοποίησε «δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα οποία είχε τοποθετηθεί εκρηκτικό C-4 (…) Οι ελεύθεροι σκοπευτές της Εθνοφρουράς κατέρριψαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προτού φτάσουν στον στόχο τους».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις