Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καταγγελία στο thebest.gr: Βυτίο λυμάτων άδειαζε σε σωλήνα στα Βραχνέικα

Καταγγελία στο thebest.gr: Βυτίο λυμάτων...

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ είπε πως στην περιοχή δεν υπάρχει ακόμα δίκτυο ούτε ομβρίων ούτε αποχέτευσης

Ένας πολίτης επικοινώνησε με το thebest.gr καταγγέλλοντας πως είδε πολύ πρωινή ώρα, για την ακρίβεια στις 6 το πρωί φορτηγό αυτοκίνητο αποφράξεων να κινείται στην περιοχή ανάμεσα στα Βραχνέικα και Τσουκαλέικα και να αδειάζει το «περιεχόμενο» του σε σωλήνα διαστάσεων περίπου 3, 4 ιντσών που ενδεχομένως να καταλήγει στη θάλασσα.

Ο πολίτης, τα στοιχεία του οποίου έχει στην κατοχή του το thebest.gr, μας περιέγραψε πως του έκανε εντύπωση και περιέργεια το γεγονός ότι είδε το φορτηγό αυτοκίνητο να ξεφορτώνει το «υλικό» που μπορεί να είναι λύματα, τέτοια ακατάλληλη ώρα που ο περισσότερος κόσμος κοιμάται και δεν έχει ξυπνήσει για τις δουλειές του. Ο σωλήνας αυτός βρίσκεται στην κορυφή παράδρομου ανάμεσα στις γραμμές του τρένου και την παλαιά εθνική Πατρών – Πύργου, λίγο πριν το σημείο που ο δρόμος τέμνεται με την σιδηροδρομική γραμμή. Δίπλα μάλιστα στο σωλήνα είναι και πεταμένα μπάζα, στρώματα και σκουπίδια με αποτέλεσμα ο σωλήνας στον οποίο «κουμπώνει» αυτός του φορτηγού αυτοκινήτου αποφράξεων, να μην είναι ευδιάκριτος από κάποιον περαστικό.

Το thebest.gr επικοινώνησε και με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Ανδρέα Παπανικήτα, ο οποίος και μας είπε πως συνεργείο της υπηρεσίας θα αναζητήσει και θα εξετάσει το σημείο. Την ίδια ώρα όπως μας διευκρίνισε στην περιοχή δεν υπάρχει δίκτυο της ΔΕΥΑΠ παρότι πλέον και τα Βραχνέικα μιας και μπήκαν στο Δήμο Πατρέων εντάσσονται στην ΔΕΥΑΠ.

Ήδη πάντως βγήκε η προκήρυξη για την Γ΄ προτεραιότητα οικισμών του διευρυμένου Δήμου Πατρέων που περιλαμβάνει τις περιοχές Οβρυάς, Δεμενίκων, Μιντιλογλίου, Ροιτίκων και Βραχνείκων με στόχο μέσω διεθνούς διαγωνισμού να προκύψει ο ανάδοχος που θα αναλάβει το μεγάλο αυτό και σημαντικό έργο ένταξης των ανωτέρω περιοχών στο αποχετευτικό δίκτυο του Δήμου. Για την ώρα στην περιοχή δεν υπάρχει, όπως μας είπε ο κ. Παπανικήτας αγωγός της ΔΕΥΑΠ εκεί, ούτε δίκτυο ομβρίων υδάτων ούτε αποχέτευσης. Έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2018 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η δημοπράτηση και αρχές του νέου έτους να έχει ξεκινήσει το έργο.

Πάντως η καταγγελία για τον σωλήνα αυτό που ενδεχομένως να οδηγεί στη θάλασσα προκαλεί προβληματισμό και ερωτηματικά μιας και στην περιοχή κάνει πολύς κόσμος μπάνιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις