Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άσκηση εκκένωσης του Άνω Καστριτσίου στην περίπτωση πυρκαγιάς - Το σχέδιο του δήμου και οι καθαρισμοί των επικίνδυνων οικοπέδων στην Πάτρα

Άσκηση εκκένωσης του Άνω Καστριτσίου στη...

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε χθες

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 5/8/2018 στην Τοπική Κοινότητα Άνω Καστριτσίου με πρωτοβουλία της Κοινότητας & της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, άσκηση ετοιμότητας (εκκένωση – διαφυγή κατοίκων) στην περίπτωση αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης λόγω πυρκαγιάς.

Με τη συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού / Σώμα Εθελοντών διασωστών, των Εθελοντών Πυροσβεστών Ν. Αχαΐας, του Σωματείου Εθελοντών διασωστών, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου & της ΔΕΥΑΠ, πραγματοποιήθηκε η άσκηση διαφυγής των κατοίκων με μέσα μεταφοράς του αστικού ΚΤΕΛ & του Δήμου, με διάσωση επίσης μαθητών του σχολείου & ηλικιωμένων ή ΑΜΕΑ.

Η υπόψη άσκηση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από πυρκαγιά που έχει εκπονηθεί από την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας, σε συνεργασία με τις Τοπικές & Δημοτικές Κοινότητες.

Το υπόψη σχέδιο βρίσκεται για ενημέρωση σε κάθε Κοινότητα & Διαμέρισμα, είναι αναρτημένο στο site του Δήμου στη διεύθυνση wwwepatras.gr και όλοι οι  συνδημότες μας πρέπει να το γνωρίζουν.

Τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας  και επακολούθησε διάλογος μεταξύ Υπηρεσιών, φορέων & κατοίκων για την περαιτέρω πορεία της αντιπυρικής προστασίας.

"Ως Δήμος με όσα μέσα και ανθρώπινο δυναμικό διαθέτουμε, έχουμε οργανώσει τις Υπηρεσίες μας, τόσο στην πρόσληψη με εκτεταμένους καθαρισμούς σε άλση, δάση, κοινόχρηστους χώρους στα  όρια 333 τετρ. Χιλιομέτρων του Δήμου Πατρέων, όσο στη πυρόσβεση συνδράμοντας το έργο της Πυροσβεστική; Υπηρεσίας, αλλά και στην απευκταία περίπτωση της εκκένωσης – διαφυγής των κατοίκων για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, διαθέτοντας Υπηρεσίες, μηχανολογικό εξοπλισμό & ειδικά οχήματα σύμφωνα με το σχέδιο διάσωσης.

Εκτός από τους προληπτικούς καθαρισμούς της βλάστησης (Δασύλλιο, Γηροκομειό, Κεφαλόβρυσο, Αρκτικό Διαμέρισμα & σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, της συντήρησης & ετοιμότητας όλων των πυροσβεστικών κρουνών, της διάνοιξης αγροτικών δρόμων για προσβασιμότητα των πυροσβεστικών οχημάτων καθ΄ υπόδειξη της Π.Υ. επιχειρούμε καθημερινή φύλαξη του Δασυλλίου με την αρμόδια Υπηρεσία μας, αλλά & όλων των επικίνδυνων για πυρκαγιά περιοχών μέσω των Εθελοντικών Συλλόγων Δασοπροστασίας με μέσα που έχουμε διαθέσει και Ομάδων Πυρασφάλειας.

Απευθύνουμε για άλλη μια φορά έκκληση προς τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων ή ακάλυπτων χώρων, να καθαρίσουν τις ιδιοκτησίες τους από τη βλάστηση που έχει μετατραπεί σε ξερά χόρτα διότι είναι επικίνδυνες εστίες , προστατεύοντας την περιουσία τους αλλά και των συνδημοτών μας για να αποφύγουμε, μειώνοντας τον κίνδυνο σε όλο τον αστικό ή μη ιστό της πόλης μας, εκδήλωση πυρκαγιών.

Ωστόσο, παρά τις ενέργειές μας και τα μέτρα που έχουμε λάβει, το ίδιο το κράτος οφείλει  να αναλάβει τις ευθύνες του μέσω κεντρικού πολιτικού σχεδιασμού για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του δασικού μας πλούτου & της λαϊκής περιουσίας, που ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει από όλες τις κυβερνήσεις καθώς και με άμεση χρηματοδότηση & προσλήψεις στην Τοπική Διοίκηση στην οποία έχει μεταφέρει τις δικές του υποχρεώσεις χωρίς απαιτούμενους πόρους & προσωπικό, καθώς επίσης πόρους & προσλήψεις στις αποψιλωμένες  από προσωπικό Υπηρεσίες της Πυροσβεστικής των Δασικών & άλλων αρμόδιων Υπηρεσιών" επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις