Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αποκλεισμένη η Αθηνών-Πάτρων λόγω της φωτιάς– Διεκόπησαν τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ- "Δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι οδηγοί"

Αποκλεισμένη η Αθηνών-Πάτρων λόγω της φω...

Μέχρι να ελεγχθει η φωτιά

00:00 Παραμένει κλειστή η Ολυμπία Οδός. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει ο υπεύθυνος της οδού Παναγιώτης Παπανικόλας δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι οδηγοί. «Το πρώτο που κοιτάξαμε ήταν να βγάλουμε από τούνελ ΙΧ. Τα περισσότερα κάνουν αναστροφή, οι δε νταλίκες έχουν κάνει στην άκρη και περιμένουν τις εξελίξεις», δηλώνει στο thebest.gr.

21:50 Μιλώντας στο thebest.gr ο διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, Παναγιώτης Παπανικόλας σημείωσε ότι μέχρι και πριν από μισή ώρα (περίπου 21:20) δεν ήταν καθόλου κοντά στο να ανοίξει και πάλι ο δρόμος. Σημείωσε δε ότι είναι πολύ μεγάλη η πιθανότητα να μην ανοίξει ούτε μέχρι τα μεσάνυχτα ή μέσα στην νύχτα η Πατρών-Αθηνών.

Όπως μας επιβεβαίωσε ο δρόμος κλείνει στο ύψος της Ελευσίνας και μέχρι τον Ισθμό. Τα μέτωπα αυτή την στιγμή, που επηρεάζουν την Ολυμπία Οδό  είναι στην Κινέτα και στους Αγίου Θεοδώρους κοντά σε δεξαμενές.

21:30 Η Ολυμπία Οδός αναμένεται να μείνει για αρκετή ώρα ακόμα κλειστή, σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση. Οι αρμόδιοι δεν προτίθενται να ανοίξουν το δρόμο μέσα στη νύχτα καθώς πριν επιτρέψουν να περάσουν και πάλι οχήματα θα πρέπει να είναι απολύτως σίγουροι ότι δεν υπάρχουν αναζωπυρώσεις που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των οδηγών.

Ουσιαστικά η κυκλοφορία από την μια πλευρά (από Πάτρα) η κυκλοφορία διακόπτεται στο ύψος του Ισθμού και από την άλλη στην Ελευσίνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά λεωφορεία που θέλουν να προσεγγίσουν την Πελοπόννησο από την Αθήνα ακολουθούν εναλλακτική διαδρομή από Αθηνών-Λαμίας, Μπράλο και Ιτέα.

 

18:55 Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην Κινέτα, είναι κλειστές από τις 3 το μεσημέρι η νέα και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, από το 39-ο έως το 57-ο χλμ. Οι οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στο σημείο με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί ουρές χιλιομέτρων στο σημείο.

Να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 5 το απόγευμα έγινα γνωστό ότι τα μέτρα της Τροχαίας επεκτάθηκαν και  η αστυνομία υποχρεώνει τα αυτοκίνητα να κάνουν αναστροφή από τον κόμβο Ελευσίνας προς Κόρινθο και τον κόμβο Επιδαύρου προς Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, επ’ αόριστο έχουν αναβληθεί όλα τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ της Αχαΐας από και προς την Αθήνα λόγω της έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργηθεί στην Εθνική Οδό από την μεγάλη φωτιά της Κινέτας.

Νωρίτερα τρία λεωφορεία που ξεκίνησαν από την Πάτρα και ήταν γεμάτα κόσμος τελικά δεν έφθασαν ποτέ στον προορισμό τους καθώς όπως εξηγεί στο thebest.gr ο σταθμάρχης του ΚΤΕΛ Αχαΐας Νίκος Μπακόπουλος, δεν ήταν δυνατόν να περάσουν αφού οι Αρχές είχαν κλείσει τόσο την Παλαιά όσο και τη Νέα Εθνική Οδό.

Τα λεωφορεία έφθασαν μέχρι τον Ισθμό της Κορίνθου όμως η τελευταία ενημέρωση που υπήρξε άλλαξε τα πλάνα του ΚΤΕΛ και αποφασίστηκε για την ασφάλεια των επιβατών να επιστρέψουν στην Πάτρα. Αντίστοιχα και δύο λεωφορεία που ξεκίνησαν από την Αθήνα επέστρεψαν άμεσα πίσω στον σταθμό.

Η ενημέρωση που έχουν αυτή την στιγμή στο ΚΤΕΛ Αχαΐας είναι ότι πολύ δύσκολα θα γίνουν κάποια δρομολόγια απόψε ή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο κ. Μπακόπουλος μας εξηγεί ότι όλοι οι συμπολίτες που είχαν αγοράσει εισιτήριο για δρομολόγιο που ματαιώθηκε μπορούν να το χρησιμοποιήσουν εντός των επόμενων τριών μηνών ή να πάρουν τα χρήματά τους πίσω.

 

Πύρινη κόλαση στην Κινέτα – Καίγονται σπίτια - Εγκλωβισμένοι οι οδηγοί στην εθνική

 

Παράλληλα, διεκόπησαν προσωρινά τα δρομολόγια του Προαστιακού σιδηροδρόμου στο τμήμα Αθήνα - Κιάτο και αντίστροφα λόγω της φωτιάς στην περιοχή της Κινέτας. Η εντολή εδόθη από την ΕΛΑΣ κα την Πυροσβεστική.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις