Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αμβρόσιος: Κουτσομπουλιά τα όσα λέγονται για τον π. Χρήστο Μπίρμπα

Αμβρόσιος: Κουτσομπουλιά τα όσα λέγονται...

Σήμερα το πρωί

Απάντηση στα «κουτσομπολιά», όπως λέει, που γίνονται στα Καλάβρυτα για την τοποθέτηση του ιερέα Χρήστου Μπίρμπα στην Κάτω Βλασία, δίνει με δήλωσή του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος. Η δήλωση του δεσπότη για το θέμα έχει ως εξής:

«Η επί διήμερον παραμονή μας στα Καλάβρυτα για την εκπλήρωση των ποιμαντικών μας υποχρεώσεων ήταν μια ευκαιρία για να πληροφορηθώ κάποια «κουτσομπολιά», τα οποία κυκλοφορούν ευρέως και ταλαιπωρούν τις συνειδήσεις των Καλαβρυτινών, Κληρι¬κών και Λαϊκών!

Πρόκειται για «κουτσομπολιά», τα οποία έχουν σχέση με την τοποθέτηση τού νεωστεί εις Πρεσβύτερον χειροτονηθέντος π. Χρήστου Μπίρμπα στην εφημεριακή θέση της Ενορίας τού Αγίου Βλασίου της Κάτω Βλασίας.

Μερικά πρόσωπα, προερχόμενα κυρίως από το οικογενειακό του περιβάλλον, επιτίθενται λεκτικώς εναντίον των Αιδεσιμωτάτων Ιερέων π. Κωνσταντίνου Μητροπούλου και Δημητρίου Τζελέπη, τακτικών Εφημερίων τού Καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου και διαδίδουν ότι αυτοί, δήθεν, ευθύνονται για την τοποθέτηση τού π. Χρήστου Μπίρμπα στη Βλασία και ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΚΕΠΑΣΤΟ!

Προς πληροφόρησιν παντός καλής πίστεως ανθρώπου, λοιπόν, προβαίνουμε σήμερα στις παρακάτω διευκρινήσεις:

Όταν απεφασίζετο η τοποθέτησις τού τότε Διακόνου π. Χρήστου εις τινά κενήν Έφημεριακήν θέσιν, η θέσις της Ενορίας Σκεπαστού δεν ήτο κενή!

Συσκεπτόμενοι με τον προς χειροτονίαν Διάκονον προς εξεύρεσιν κάποιας κενής Εφημεριακής θέσεως προς διορι¬σμόν του, ό ίδιος ο π. Χρήστος Μπίρμπας επέλεξε την Ενορίαν της Κάτω Βλασίας.

Όταν αιφνιδίως έξεκενώθη η εφημεριακή θέσις τού Σκεπαστού καλέσαμε εις το Γραφείον μας τον π. Χρήστον και του εξηγήσαμε ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΠΡΡΗΣΗ να τον διορίσουμε στην κενωθείσα θέση του Σκεπαστού, εάν είχαμε προλάβει τις τυπικές δια¬τυπώσεις. Δυστυχώς τώρα πλέον δεν είναι δυνατόν να τον μεταθέσουμε προς τα εκεί, διότι έχουν προηγηθεί οι διατυπώσεις τού Νόμου, η Προκήρυξις προς πλήρωσιν της κενής θέσεως Βλασίας, η υποβολή αιτήσεων εκ μέρους των ενδιαφερομένων υποψηφίων, η επιλογή τού προσώπου τού π. Χρήστου Μπίρμπα ΩΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΒΛΑΣΙΑΣ και, τέλος, η χειροτονία του και ο διοριοσμός του στην εφημεριακήν θέση τού Αγίου Βλασίου.

Ουδείς, λοιπόν, ευθύνεται για την εξέλιξη των πραγμάτων ως έχουν σήμερον! Η επιλογή της ενοριακής θέσεως της Κάτω Βλασίας έγινε διά αποφάσεως τού ίδιου τού π. Χρήστου Μπίρμπα! Συνεπώς ήτο θέλημα τού Θεού ο διορισμός του στη Βλασία!  Ο Άγιος Βλάσιος τον προσκάλεσε διά να Τον διακονήσει! Τελεία και παύλα, λοιπόν, στα σχόλια και τα «κουτσομπολιά».»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις