Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΛΤΣΙΚΗ ΚΑΙ ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ «ΗΛΕΚΤΡΕΣ» ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΟΚΠΕ, ΜΗ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙΤΕ!

ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΛΤΣΙΚΗ ΚΑΙ ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ: ΕΡ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Με σκηνοθέτες το «νέο» Θάνο Παπακωντσαντίνου και τον «παλιό» Θέμη Μουμουλίδη

Δυο παραγωγές αρχαίου δράματος με τίτλο «Ηλέκτρα» φιγουράρουν στο πρόγραμμα του 37ου Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ: Πρόκειται για την πολυδιαφημισμένη παράσταση του Εθνικού Θεάτρου που θα σηματοδοτήσει στις 4 Σεπτεμβρίου και την επίσημη πρεμιέρα του θεσμού, με πρωταγωνιστές τους Αλεξία Καλτσίκη, Μαρία Ναυπλιώτου και Χρήστο Λούλη και την παράσταση του θιάσου 5η Εποχή στις 9 Σεπτεμβρίου με τους ηθοποιούς Λένα Παπαληγούρα, Νίκο Κουρή.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

-Η πρώτη παραγωγή βασίζεται στην τραγωδία του Σοφοκλή και μετατρέπει την κεντρική ηρωίδα σε απειλητική και παράφορη τιμωρό και το θρήνο σε όργανο εκδίκησης. Οι θεοί καλούνται να εκδικηθούν μαζί, ενώ μαίνεται ο Πελοποννησιακός Πόλεμος. Η σκηνοθεσία ανήκει στον περιζήτητο, καινοτόμο και πολλά υποσχόμενο 38χρονο Θάνο Παπακωνσταντίνου και η μετάφραση είναι του αξεπέραστου Γιώργου Χειμωνά. Εδώ η Ηλέκτρα- Αλεξία Καλτσίκη έρχεται αντιμέτωπη με το ζεύγος Ναυπλιώτου- Λούλη που ενσαρκώνουν τους «παραβάτες» Κλυταιμνήστρα- Αίγισθο. Τα κοστούμια, το μακιγιάζ και η όλη εικαστική αισθητική προμηνύουν εικόνες πολύ «διαφορετικές».

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στην Επίδαυρο και η Πάτρα είναι ο τρίτος σταθμός της μικρής της τουρνέ.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ 5η ΕΠΟΧΗ

-Την «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα 5η Εποχή με τη σκηνοθετική υπογραφή του πρώην διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θέμη Μουμουλίδη. Ο ίδιος αποκαλεί την παράσταση λυρικό θρίλερ και ανεβάζει στη σκηνή τους Λένα Παπαληγούρα και Νίκο Κουρή ως Ηλέκτρα και Ορέστη απέναντι στους Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου και Χρήστο Χατζηπαναγιώτη ως Κλυταιμνήστρα και Αίγισθο. Εδώ το έγκλημα της μητροκτονίας δεν εστιάζει μόνο στην εκδίκηση αλά προχωράει στη μεταμέλεια και την απονομή δικαιοσύνης. Το νεωτεριστικό για την εποχή του έργο δεν δικαιώνει την δολοφονική πράξη καθώς Ηλέκτρα και Ορέστης αδυνατούν να σηκώσουν το αποτρόπαιο βάρος της. Η παράσταση αυτή κάνει μεγάλη πανελλήνια περιοδεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View