Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ξανά τα κοινόχρηστα ποδήλατα στις «βάσεις» τους - Τα επόμενα βήματα για να κυκλοφορήσουν στους δρόμους

Πάτρα: Ξανά τα κοινόχρηστα ποδήλατα στις...

Για όλους εκείνους που θέλουν να τα χρησιμοποιούν και όχι να τα καταστρέφουν

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων το ποσόν των 69.936  ευρώ για την προμήθεια ανταλλακτικών, την επισκευή, συντήρηση και τη διαχείριση του συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων του Δήμου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος:

Αφού τα βανδαλίσαμε, τώρα πληρώνουμε τη λυπητερή! 70.000 ευρώ για την επισκευή των κοινόχρηστων ποδηλάτων της Πάτρας

Σκοπός του συνοπτικού διαγωνισμού αποτελεί η επαναλειτουργία μιας αυτοεξυπηρετούμενης υπηρεσίας, που αφορά στη διάθεση κοινόχρηστων ποδηλάτων για βραχυχρόνια χρήση. Προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του, απαιτείται η προμήθεια ανταλλακτικών και η επισκευή των κοινοχρήστων ποδηλάτων καθώς και η ανάθεση της υπηρεσίας συντήρησης και διαχείρισης του Συστήματος Κοινοχρήστων Ποδηλάτων του Δήμου Πατρέων.

Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι ο Δήμος Πατρέων  από ίδιους πόρους του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018.

Υπενθυμίζεται ότι η (πρώην) ΑΔΕΠ μέσω του έργου CIELO, εγκατέστησε το Μάη του 2016, το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων με 5 σταθμούς και 30 ποδήλατα, ενώ σε συνεργασία με την Περιφέρεια, λειτούργησαν συνολικά 11 σταθμοί  με 70 ποδήλατα.

Μέχρι τον Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς κι ενώ το σύστημα είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων και ο αριθμός των κατόχων καρτών είχε φτάσει τις 1.300, κάποιοι… ενοχλήθηκαν και συστηματικά άρχισαν να προκαλούν σημαντικές  καταστροφές και βανδαλισμούς, μέχρι που φτάσαμε σήμερα, να είναι όλα σχεδόν τα ποδήλατα κατεστραμμένα. Μάλιστα τότε, κάποιοι δεν αρκέστηκαν στην καταστροφή ποδηλάτων και των σταθμών, αλλά πέταξαν και δύο ποδήλατα στη θάλασσα, τα οποία περιμαζεύτηκαν, αποκαταστάθηκαν οι φθορές τους και ξαναμπήκαν στην… κυκλοφορία.

Σήμερα, με την απόφαση αυτή, δίνεται η δυνατότητα στον Δήμο, να συντηρήσει και να τοποθετήσει ξανά τα κοινόχρηστα ποδήλατα στις «βάσεις» τους, για όλους εκείνους που θέλουν να τα χρησιμοποιούν και όχι να τα καταστρέφουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις