Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΩ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΝΗ ΚΑ...

«Τα παραμύθια της Νερομάνας» και φέτος με αφηγήσεις της Αγνής Στρουμπούλη, κ.α.

Αυτό το σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιουλίου 2018 η «Νερομάνα» αγκαλιάζει την πόλη. Και φέτος «τα παραμύθια της Νερομάνας» θα μας φέρουν κοντά στη φύση και τις παραδόσεις μας. Η αφηγήτρια Αγνή Στρουμπούλη και άλλοι παραμυθάδες, συγγραφείς, ηθοποιοί, μουσικοί, γιαγιάδες και παππούδες διηγούνται παραμύθια και ιστορίες σε μικρούς και μεγάλους στις ρεματιές της Νερομάνας, στην Κρήνη και στο Άνω Καστρίτσι Πατρών.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου από το Πολύεδρο που διοργανώνει την εκδήλωση, θα ταξιδέψουμε μέσα από την προφορική παράδοση και λογοτεχνία, στα πέρατα της γης και της ψυχής μας, σε χρόνους αλλοτινούς κι αόριστους. Μέσα από στοιχειά και ξωτικά –ορατά κι αόρατα-, με δράκοντες και μάγισσες, θα οδηγηθούμε σε μονοπάτια μαγικά, αναδεικνύοντας το θαύμα που μας περιβάλλει, για να ξεχαστούμε, να χαρούμε και να απελευθερωθούμε.

Οι εκδηλώσεις, οργανώνονται κάθε χρόνο αυτή την εποχή από το Πολύεδρο, σε συνεργασία με τις τοπικές Κοινότητες Κρήνης και Άνω Καστριτσίου. Θα ξεκινήσουν στην Κρήνη, το Σάββατο στις 7 το απόγευμα και θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Κυριακής 22/7 στο Άνω Καστρίτσι.

Η ομάδα της Ελένης Βασιλοπούλου «Juniorsevents», ανοίγει την αυλαία το Σάββατο 21 Ιουλίου 2018, στη Νερομάνα της Κρήνης, στις 19.00 με το θεατρικό δρώμενο «Της νερομάνας το νερό τα όνειρα ανθίζει…»

Στο δάσος και στο υδάτινο δρομάκι που δροσίζει τα δέντρα, ζώα και παράξενα πλάσματα, που μόνο μια φορά το χρόνο μπορεί να αντικρύσει ανθρώπου μάτι, θα είναι κοντά μας και θα μας συντροφεύσουν. Οι άνθρωποι έχουν όνειρα και οι νεράιδες με τα ξωτικά, γνωρίζουν πώς θα τα πραγματοποιήσουν...

Η βραδιά θα κλείσει με διαγωνισμό παροιμίας, αινιγμάτων και γλωσσοδετών.

Την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018 «η παρέα της Νερομάνας» ξεκινάει την περιπέτεια από τις 11 το πρωί στην πλατεία του Άνω Καστριτσίου. Σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Καστριτσίου τα παιδιά «πεταλουδίζουν» και συνοδεύουν τον τελάλη σε μια βόλτα στο χωριό.

Κατά το δειλινό, στις 19.00, στη Νερομάνα του Άνω Καστριτσίου, μέσα στο δάσος, η Αγνή Στρουμπούλη με το μοναδικό της τρόπο, αφηγείται παραμύθια για μικρούς και μεγάλους, σε μια παράσταση διάρκειας μίας ώρας.

Θα ακολουθήσουν κεράσματα από τους ντόπιους και επιστρέφουμε στην πλατεία του χωριού για να κλείσουμε την γιορτή με συναυλία. Η Σοφία Δουκλιά, με την φωνή της και ο Γιώργος Βάσσος, με την κιθάρα του θα μας ταξιδέψουν μουσικά.

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 21 Ιουλίου στην Κρήνη

Αφηγήσεις Μαρία Ζαφειροπούλου, Ελένη Βασιλοπούλου

7 το απόγευμα  θεατρική δράση: ομάδα Ελένης Βασιλοπούλου

διαγωνισμός με παροιμίες, αινίγματα και γλωσσοδέτες.

Κυριακή 22 Ιουλίου στο Άνω Καστρίτσι δράσεις όλη μέρα

11 το πρωί - Δημιουργική ψυχαγωγική δράση

«πεταλουδίζοντας… με τα παιδιά»

σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Καστριτσίου

12 το μεσημέρι - Βόλτα στο χωριό με τον τελάλη

7 το απόγευμα  Αφήγηση: Αγνή Στρουμπούλη στη ρεματιά της Νερομάνας

9 το βράδυ - Συναυλία: Σοφία Δουκλιά, τραγούδι

Γιώργος Βάσσος, κιθάρα-φωνή.

*Η Αγνή Στρουμπούλη που θα συμμετάσχει στα «παραμύθια της Νερομάνας» έχει γεννηθεί το 1952 στον Πειραιά. Κοινωνική λειτουργός και Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, που διακρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για 20 χρόνια (1977 – 1997). Γνωστή και αγαπητή από τις ραδιοφωνικές εκπομπές της στο Β’ πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και τις παραστάσεις της σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από τις εκδόσεις Απόπειρα κυκλοφορεί το βιβλίο της «Η μύγα, μικρά πεζά» και σε πολλούς εκδοτικούς οίκους ανθολογήσεις παραμυθιών και μεταφράσεις.

Ανθολογήσεις

•             νάνι, νάνι…νανουρίσματα απ’ όλη την Ελλάδα εκδ. Ποταμός.

•             Παραμύθια με ανεξιχνίαστες γριές, Παραμύθια με αρειμάνιους δράκους, εκδ. Απόπειρα.

•             Το πετειναράκι και άλλα χιώτικα παραμύθια, εκδ. Άλφα Πι, Χίος.

•             Κάτι κατεργάρηδες ποντικοί (βιβλίο με C.D.), εκδ. Άσπρη Λέξη.

•             Αχ! αυτοί οι καλικάντζαροι, εκδ. Κοντύλι.

•             Το Περγαλιό – Στοιχειά της γης και του νερού, Ιστορίες από τις Ελληνικές Παραδόσεις, Το πετροκάραβο – Λιθώματα και μαρμαρώματα, Ιστορίες από τις ελληνικές Παραδόσεις, εκδ. Αρμονία.

•             Το κουντουνάκι – Παραμύθια ελληνικά για μικρά μικρά παιδιά, εκδ. Καλειδοσκόπιο.

•             Ο Δέντρος - Παραμύθια λαϊκά με δέντρα και φυτά, εκδ. Καλειδοσκόπιο.

Μεταφράσεις

•             Κούκλες και Μαριονέτες, Το θεατρικό παιχνίδι, Κάστρα στην άμμο, Λεξικό του Θεάτρου, εκδ. Gutenberg.

•             Μια γυναίκα: Καμίλλη Κλωντέλ, εκδ. Εστία.

•             Παραμύθια από το Κάιρο, εκδ. Απόπειρα.

Μουσική Τα όργκανα και τα τούμπανα, μουσική: Κώστας Mουστάκας. Acroasis, 2007.

Ραδιόφωνο Το Λαμπιόνι, Μια εκπομπή για παιδιά, κάθε Σάββατο [2011-2013] και Στις ίλινες, τις μπίλινες, Παραμύθια της Προφορικής Παράδοσης για μικρούς και μεγάλους, κάθε Κυριακή [2010-2013], στο Β΄ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Προηγήθηκαν 9 χρόνια με καθημερινή Εκπομπή στον Σταθμό ΕΡΑ-Φιλία, και Παραμύθια στον Σταθμό Φωνή της Ελλάδας [1996-1998 και 2007-2009].

Παραστάσεις σ’ όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό [Γαλλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Ζιμπάμπουε].

Σε Θέατρα, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μουσεία [Αρχαιολογικό Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Λαϊκής Τέχνης Αθήνας και Πάτρας, Ελιάς Σπάρτης και Λέσβου, Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας, Μαρμαροτεχνίας Τήνου, Κεραμοποιΐας Βόλου, Πανεπιστημίου Αθηνών, Κύπρου Αθηναΐδας, Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Αθήνας, Εθνολογικό και Λαογραφικό Μακεδονίας Θράκης Θεσσαλονίκη, Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, Ιστορικό Αρχείο Ύδρας, Ηρακλειδών Θησείο, Λουτρό Αέρηδων, Τζαμί (Μοναστηράκι), Νομισματικό Αθήνας, Μπενάκη], Πολιτιστικούς Συλλόγους, Σχολεία, Παιδικούς Σταθμούς, Νοσοκομεία: «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», «Ελπίς», «Άγιο Σάββα», Φυλακές Κορυδαλλού και Ελαιώνα, Βιβλιοθήκες [Αθήνα, Πειραιά, Σπάρτη, Κέρκυρα, Πάτρα, Κοζάνη], Μουσικές Σκηνές, Ε.Ι.Ε, Φεστιβάλ [Κέα, Κοζάνη, Βόλος, Όλυμπος, Μυτιλήνη, Αθήνα, Ζάκυνθος, Ρίο, Νορμανδία, Τήνος, Σύμη, Ωροπός, Καβάλα, Χίος, Πήλιο], Πανεπιστήμια [Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ιωαννίνων, Κρήτης, Κέρκυρας], Συνέδρια [Αθήνα, Κύπρος, Κατερίνη, Άργος, Ρέθυμνο], Αστεροσκοπείο Αθηνών, Λύκειο Ελληνίδων [Αθήνα, Σαλαμίνα, Νάουσα, Καλαμάτα, Πύργος], Παλιό Νερόμυλο Κυπαρισσίας

Εργαστήρια για την Τέχνη της Αφήγησης στο Μουσείο Μπενάκη και στο Δήμο Αθηναίων [2002 – 2012].

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture