Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους η Βίκυ Σταμάτη - ΦΩΤΟ

Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους η Βί...

Κατηγορούμενη για σκέλος της υπόθεσης με τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών

Ελεύθερη, χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκε μετά την απολογία της στην ανακρίτρια Διαφθοράς η σύζυγος του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, που κλήθηκε σε εξηγήσεις για την υπόθεση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, ύψους περίπου 770 χιλιάδων ελβετικών φράγκων. Μία εβδομάδα μετά τον πρώην υπουργό, η κ. Σταμάτη βρέθηκε ενώπιον των ανακριτών που αποδίδουν στους δύο συζύγους κατηγορία για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η κατηγορία αφορά συμβόλαιο ζωής, το οποίο, σύμφωνα με την κατηγορία, καταρτίστηκε το 1998 στο όνομα της κ. Σταμάτη στη Ζυρίχη με κατάθεση σε ελβετική τράπεζα 500 χιλιάδων ευρώ που, κατά τους δικαστικούς λειτουργούς, αποτελούν μέρος παράνομων αμοιβών που έλαβε ο κ. Τσοχατζόπουλος από την προμήθεια των TORM1 και των υποβρυχίων.

Η σύζυγος του 'Ακη Τσοχατζόπουλου φέρεται ενώπιον της ανακρίτριας να αρνήθηκε την εμπλοκή της στην υπόθεση.

Μετά το πέρας της διαδικασίας ο συνήγορος της κ. Σταμάτη Φραγκίσκος Ραγκούσης έκανε λόγο για πολιτική δίωξη και για «ανίερη σύμπραξη ατόμων με δικαστικές Αρχές του εξωτερικού και δικηγόρους», ενώ επανέλαβε πως η εντολέας του και η οικογένεια της «βρίσκονται σε ομηρεία».

Ο συνήγορος προανήγγειλε πως τις επόμενες ημέρες η εντολέας του θα προσκομίσει στους ανακριτές επιπλέον στοιχεία για την υπόθεση.

Νωρίτερα

Στον ανακριτή κατά της διαφθοράς παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί η Βίκυ Σταμάτη η οποία είναι κατηγορούμενη για σκέλος της υπόθεσης με τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα στο ανακριτικό γραφείο βρέθηκε ο Άκης Τσοχατζοπουλος, για ένα ποσό περίπου 700 χιλιάδων ελβετικών φράγκων που φέρεται να επενδύθηκε σε ένα ασφαλιστήριο ζωής.

Σύμφωνα με την κατηγορία το εν λόγω επίμαχο ποσό εισπράχθηκε από τον Άκη Τσοχατζόπουλος ως μέρος της «μίζας» για να προχωρήσουν οι συμβάσεις των υποβρυχίων και των TOR M1.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις