Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μετανάστες εργάτες πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Μετανάστες εργάτες πραγματοποίησαν διαμα...

Ζητούν να καλυφθούν άμεσα οι επείγουσες ανάγκες σίτισης, στέγασης & έκδοσης των πιστοποιητικών τους

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018 στο δημαρχείο του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης στα Λεχαινά, μετανάστες εργάτες γης που δουλεύουν στις καλλιέργειες φράουλας στα χωράφια της Νέας Μανωλάδας και της γύρω περιοχής.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής τους δέχτηκε την αντιπροσωπεία των μεταναστών ο αντιδήμαρχος Αντρέας Μίγκος, ενώ στην συνάντηση συμπαραστεκόμενοι και στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα των μεταναστών εργατών γης παραβρέθηκαν, η Τσάση Ζωή αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας και ο Θεοδωρόπουλος Γιάννης δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Όπως τονίζεται σε κείμενο που μας εστάλη, έχει περάσει πάνω από ένας μήνας, από τον εγκληματικό εμπρησμό σε καταυλισμό που διέμεναν μετανάστες εργάτες στην Νέα Μανωλάδα και παρά τις υποσχέσεις, την συμπάθεια και τα «ψεύτικα δάκρυα» των υπουργών της κυβέρνησης μπροστά στις κάμερες, για τις άθλιες συνθήκες ζωής και δουλειάς των μεταναστών εργατών γης, δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής τίποτα.

Η κατάσταση παραμένει και γίνεται χειρότερη καθώς οι μετανάστες δεν έχασαν μόνο τα χαρτιά τους (διαβατήρια, άδεις παραμονής κτλ) αρκετά χρήματα και όλα τα υπάρχοντά τους, αλλά μένουν ανά 4 σε σκηνή τύπου κάμπινγκ 3 τ.μ., με τον ιδιοκτήτη του χωραφιού να τους έχει δώσει προθεσμία 2 μέρες για να εγκαταλείψουν το χώρο μιας η συμφωνία με την κυβέρνηση και το δήμο ήταν προσωρινή, για 15 μονάχα ημέρες. Ταυτόχρονα όπως καταγγέλλεται, πάρθηκαν από το χώρο οι χημικές τουαλέτες που και αυτές προσωρινά είχαν διατεθεί, αυξάνοντας τον κίνδυνο για την υγεία των μεταναστών εργατών γης, αλλά και για τους κατοίκους του χωριού.

Οι εργάτες γης απαίτησαν κατά τη διαμαρτυρία τους στο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης τα εξής:

        Να καλυφθούν άμεσα οι επείγουσες ανάγκες σίτισης στέγασης και έκδοσης των απαραίτητων πιστοποιητικών.

        Να ολοκληρωθεί άμεσα η καταγραφή των απωλειών και των αναγκών των εργατών γης και να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

        Να στεγαστούν σε καταλύματα που να πληρούν τις αναγκαίες προδιαγραφές ασφαλούς και υγιεινής διαβίωσης με τουαλέτες, παροχή ρεύματος και πόσιμου νερού.

        Να παραχωρηθούν στους μετανάστες που κάηκαν τα υπάρχοντά τους, συσκευές μαγειρέματος, μαγειρικά σκεύη, κλινοσκεπάσματα, επαρκής ρουχισμός και παπούτσια.

        Εξασφάλιση από την εργοδοσία και τους κρατικούς φορείς επαρκών και υγιεινών χώρων διαμονής και τακτικό έλεγχό τους από Υγειονομική Επιτροπή.

        Πλήρη ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη για όλους.

        Να δοθούν άδειες παραμονής στους μετανάστες εργάτες γης.

        Υπογραφή διακρατικών συμφωνιών με τις χώρες καταγωγής τους και τη μεταφορά των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις