Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τις πρόβες στο Αρχαίο Ωδείο της παράστασης "Οιδίπους" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τις πρόβες στο Αρχαίο Ωδε...

Η πρεμιέρα είναι την Πέμπτη 19/7 στις 21.30 στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας

Την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018 στις 21.30 στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου θα κάνει πρεμιέρα η πολυαναμενόμενη παράσταση αρχαίου δράματος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Οιδίπους, Ο μύθος της ιστορίας του κόσμου όπως τον είπαν οι Έλληνες», σε σύνθεση κειμένου και σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ, Σταύρου Τσακίρη.

Η παράσταση θα επαναληφθεί και την Παρασκευή 20 Ιουλίου στο Αρχαίο Ωδείο, στις 21.30.

Στη σελίδα του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο facebook, ανέβηκαν φωτ. από τις τελευταίες εντατικές πρόβες στο κοίλον του Αρχαίου Ωδείου και το αποτέλεσμα δείχνει άκρως ενδιαφέρον και υψηλό από αισθητικής άποψης. Πρόκειται για παράσταση συνόλου με 11 ηθοποιούς που στόχο έχει να ακουστεί καθαρά ο λόγος, ο μύθος του οίκου των Λαβδακιδών. Το κείμενο έχει βασιστεί σε αποσπάσματα 7 τραγωδιών των 3 μεγάλων αρχαίων τραγικών ποιητών, του Σοφοκλή, του Ευριπίδη και του Αισχύλου. Επίσης από τις φωτ. ξεχωρίζουν πραγματικά τα κοστούμια της παράστασης που ανέλαβε η Ορσαλία Παρθένη του ομώνυμου οίκου μόδας με την μεγάλη πορεία στον χώρο του ενδύματος.

Η προπώληση των εισιτηρίων όπως μαθαίνουμε πηγαίνει πολύ καλά τόσο για την πρεμιέρα όσο και για την 2η μέρα ενώ ο Δήμος Πατρέων και ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης καλεί τον κόσμο να δει την παράσταση αυτή και να θαυμάσει το θεατρικό επίπεδο του δικού του θεάτρου, του ΔΗΠΕΘΕ.

Να προσθέσουμε πως η παράσταση πέρα από την προβολή στα τοπικά Μέσα ενημέρωσης (στο thebest.gr φιλοξενούμε συνεντεύξεις της Ορσαλίας Παρθένη και της Λένας Δροσάκη που υποδύεται την Αντιγόνη) τυγχάνει ευρείας δημοσιότητας και στα Αθηναικά Μέσα ενημέρωσης μιας και η παράσταση την Κυριακή 22/7 θα παιχθεί στο κηποθέατρο Παπάγου και την Δευτέρα 23/7 στο θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη στον Βύρωνα. Στο φύλλο της Τετάρτης 18/7 στην «Εφημερίδα των Συντακτών» φιλοξενείται συνέντευξη του Σταύρου Τσακίρη με τίτλο «οι τραγωδίες διαταράσσουν κεκτημένα».

Ακόμα συνέντευξη της Μαρίας Κίτσου που υποδύεται την Ιοκάστη, φιλοξενεί το Αθηνόραμα και το εβδομαδιαίο περιοδικό Hello έχει συνέντευξη της Λένας Δροσάκη.

Να προσθέσουμε πως τον Οιδίποδα υποδύεται ο Δημήτρης Λάλος και τον Οιδίποδα ΙΙ και τον Τειρεσία, ο Τάκης Χρυσικάκος ενώ τον Κρέοντα ερμηνεύει ο Γεράσιμος Γεννατάς. Ακόμα τον Πολυνείκη ερμηνεύει ο Μάνος Καρατζογιάννης και τον Ετεοκλή ο Πατρινός ηθοποιός Γιώργος Παπαπαύλου.

Τιμές εισιτηρίων στην Πάτρα:

15 ευρώ γενική είσοδος, 10 ευρώ φοιτητικό, ομαδικό άνω των 65 και 8 ευρώ ανέργων-ΑμεΑ

Προπώληση έως 2 ημέρες πριν την παράσταση:

12 ευρώ γενική είσοδος και 10 ευρώ φοιτητικό, ομαδικό άνω των 65 ετών.

Προπώληση εισιτηρίων από το ταμείο του Δημοτικού θεάτρου Απόλλων της Πάτρας, τηλ. 2610 273.613, online: www.ticketservices.gr και tickets.public.gr και από τα σημεία προπώλησης του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας:

-MUSIC STATION – ΣΤΟΛΛΑΣ

Ρήγα Φεραίου 34, ΤΗΛ 2610 222.411

-DISCOVER A.E.

Βούρβαχη 3 και Κορίνθου ΤΗΛ 2610 624916

-ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ ΟΠΤΙΚΑ

Μαιζώνος 92, ΤΗΛ 2610 274.728

-ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ – Ε. και Π. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε.

Κορίνθου 270, ΤΗΛ 2610 273.287.

*Εκ των χορηγών επικοινωνίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2018 είναι και το thebest.gr.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture