Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Έβαλε στο μάτι κι άρπαξε το τμήμα του λειψάνου της Αγίας Μαρίνας αλλά την συνέλαβαν

Πάτρα: Έβαλε στο μάτι κι άρπαξε το τμήμα...

Η 63χρονη γυναίκα δικάζεται σήμερα για κακούργημα

Το τμήμα του ιερού λειψάνου της Αγίας Μαρίνας που φυλάσσεται στον ομώνυμο ιερό ναό στη συνοικία Μακρυγιάννη στην Πάτρα που πανηγύρισε το διήμερο 16 και 17 Ιουλίου 2018 έβαλε στο μάτι μία 63χρονη γυναίκα και εν συνεχεία νομίζοντας πως δεν την βλέπει κάποιος, το άρπαξε και το έβαλε μέσα στη τσάντα της.

Μιλώντας στο thebest.gr, ο εφημέριος του ιερού ναού π. Παναγιώτης Θωμάς, μας είπε πως το περιστατικό συνέβη γύρω στις 3-4 το μεσημεράκι της Τρίτης. Εκείνη την ώρα υπήρχε ακόμα κόσμος που περίμενε να προσκυνήσει την εικόνα της λαοφιλούς και αγαπητής Αγίας Μαρίνας καθώς και το ιερό λείψανο της. Η συγκεκριμένη γυναίκα καθόταν σε μία καρέκλα σε κοντινή απόσταση και παρατηρούσε και μόλις αντιλήφθηκε ότι ο κόσμος είχε αλλού την προσοχή του, προέβη στην κίνηση της, να «βουτήξει» την λειψανοθήκη με το τεμάχιο του ιερού λειψάνου της Αγίας και να το κρύψει στην τσάντα της.

Για κακή της τύχη όμως, όπως μας περιέγραψε ο π. Παναγιώτης Θωμάς, εκείνη την ώρα είχε μπει στο ναό ερχόμενος από τα Καλάβρυτα ο Βασίλης Σταθούλιας φίλος της ενορίας της Αγίας Μαρίνας και του ιδίου του π. Παναγιώτη Θωμά από τα φοιτητικά τους χρόνια στην Αθήνα. Μάλιστα ο κ. Σταθούλιας είναι γιος ιερέα, του πρωτοπρεσβύτερου π. Σπυρίδωνος Σταθούλια που διακονεί στον ιερό ναό Αγ. Νικολάου Πατρών.

«Ήταν πραγματικά θαυμαστή η ενέργεια και παρέμβαση του. Μάλιστα όπως έλεγε αρχικά σκεφτόταν να το άφηνε για άλλη ώρα το προσκύνημα στην Αγία μιας και ήταν κουρασμένος από το ταξίδι αλλά αισθάνθηκε λες και η ίδια η Αγία τον έστειλε για να προστατέψει το λείψανο της. Ερχόμενος στο ναό ένιωθε μία ευφορία και έπεσε πάνω στην στιγμή που η γυναίκα αυτή θέλησε να αρπάξει το λείψανο και να αμαυρώσει την μνήμη και γιορτή της Αγίας», μας είπε ο π. Παναγιώτης Θωμάς προσθέτοντας πως στη συνέχεια επικράτησε μία μικρή αναστάτωση καθώς έκλεισαν τις πόρτες του ναού και κάλεσαν την αστυνομία, άνδρες της οποίας συνέλαβαν την γυναίκα, η οποία πήγε αυτόφωρο και την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018 το πρωί θα γίνει η δικάσιμος που μάλιστα αφορά σε κακουργηματική πράξη μιας και πρόκειται για ιεροσυλία.

Το συμβάν προβλημάτισε και ανησύχησε τους ιερείς του ναού της Αγίας Μαρίνας ενώ όπως μας είπε ο π. Παναγιώτης Θωμάς είναι θετικό από μια πλευρά η δημοσιότητα που δίνεται στο θέμα προκειμένου ν’ αποφευχθούν παρόμοια γεγονότα και κρούσματα σε άλλους ναούς. Να προσθέσουμε πως πλήθος πιστών πέρασε από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Αγίας Μαρίνας στου Μακρυγιάννη ενώ στην πρωινή Θεία λειτουργία την Τρίτη 17/7 χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Πραγματικά είχαμε λαοθάλασσα, ανέφερε στο thebest.gr ο π. Παναγιώτης Θωμάς.

*Τα Ιερά Λείψανα της Αγ. Μαρίνας που βρήκαν οι αστυνομικοί στην κατοχή της 63χρονης από την Πάτρα,  αποδόθηκαν στη συνέχεια στο νεωκόρο και τους ιερείς του ιερού Ναού.

Μετά τον μεθεόρτιο εσπερινό και τα εγκώμια της Αγίας Μαρίνας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, το απόγευμα της Τρίτης, έγινε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του αποτμήματος του ιερού Λειψάνου της. Ο εορτασμὸς έκλεισε με παραδοσιακὸ χορευτικὸ πρόγραμμα από τα χορευτικὰ τμήματα Πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

Οι φωτ. είναι από το σάιτ της Μητροπόλεως Πατρών.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις