Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στο τέλος του έτους η δρομολόγηση των αδειών για τα περιφερειακά κανάλια

Στο τέλος του έτους η δρομολόγηση των αδ...

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό Νίκο Παππά

Στο τέλος του έτους «βλέπει» τη δρομολόγηση των τηλεοπτικών αδειών περιφερειακής εμβέλειας ο Νίκος Παππάς, δεδομένου ότι θα πρέπει να προηγηθεί διάλογος, σημειώνοντας ωστόσο ότι πρόκειται για εκτίμησή του, καθώς το θέμα χειρίζεται το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Μιλώντας για πρώτη φορά για τις περιφερειακές άδειες στο ΕΝΑ Channel της Καβάλας, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής χαρακτήρισε «πιο κρίσιμο ζήτημα» τις περιφερειακές άδειες (έναντι των θεματικών) και κάλεσε το ΕΣΡ να κάνουν υπερπροσπάθεια για τη ρύθμιση της περιφέρειας.

Απευθυνόμενος δε στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών της περιφέρειας έκανε έκκληση «να υπερβούμε εαυτούς», από τη μία πλευρά η πολιτεία να φροντίσει να διευκολύνει και να «αποσυμπιέσει» τους σταθμούς και από την άλλη πλευρά η κοινότητα των τηλεοπτικών σταθμών να παίξει τον ρόλο της τοπικά, να ανταποκριθεί στις ανάγκες της τοπικής δημοσιότητας και να αποτελέσει τοπικό αναπτυξιακό εργαλείο, ανοίγοντας τον διάλογο με τους τοπικούς φορείς.

Ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι μεταξύ των περιφερειακών σταθμών υπάρχουν φαινόμενα όπως το να λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό, χωρίς καθόλου πρωτογενές τοπικό περιεχόμενο και χωρίς καμία ποιότητα προγράμματος. Παράλληλα, παρατήρησε, οι ιδιοκτήτες δεν δείχνουν καμία μέριμνα για συνεργασία μεταξύ τους, π.χ, για την παραγωγή ειδήσεων, ούτε καμία μέριμνα για τις νέες τεχνολογίες.

 

Πηγή: avgi.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις