Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αλλάζει μάλλον ημερομηνία η παράσταση "Αντιγόνη" του Αιμίλιου Χειλάκη στην Πάτρα

Αλλάζει μάλλον ημερομηνία η παράσταση &q...

Η παράσταση είναι ενταγμένη στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

Μετά τα προβλήματα που προέκυψαν με τρεις παραστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2018 που τελικά άλλαξαν χώρο και πήγαν και οι 3 στο Παμπελοποννησιακό στάδιο και αναφερόμαστε στο παιδικό «Χένσελ και Γκρέτελ» της Κάρμεν Ρουγγέρη, που ήδη παρουσιάστηκε στις 9/7, στο μιούζικαλ «Mamma Mia» με τη Δέσποινα Βανδή που έρχεται τη Δευτέρα 23/7 και την «Μαντάμ Σουσού» με την Δήμητρα Παπαδοπούλου που αναμένεται να παιχθεί στις 30/8, υπήρξε και νέο «κρούσμα», αυτή τη φορά με την παράσταση αρχαίου δράματος «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία των Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια που έχει ανακοινωθεί ότι θα παιχθεί στις 29/8 στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο.

Όπως δείχνουν τα πράγματα κάτι τέτοιο δεν ισχύει κι ας παραμένει στη σελίδα του viva.gr, η συγκεκριμένη ημερομηνία με την «περίεργη» μάλιστα ένδειξη sold out.

Η συγκεκριμένη παράσταση έχει ήδη τύχει μεγάλης αποδοχής από τον κόσμο όπως στο Ηρώδειο όπου δόθηκαν 2 παραστάσεις με προπωλημένα όλα τα εισιτήρια.

Στην Πάτρα όπως ανέφερε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο Αιμίλιος Χειλάκης που συνσκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο έργο, είχε επιλεγεί η ημερομηνία της 29ης Αυγούστου όμως αργότερα ο ίδιος ενημερώθηκε πως δεν είναι διαθέσιμη. Κατόπιν υπήρξε αντιπρόταση από την πλευρά της παραγωγής για νέα ημερομηνία χωρίς μέχρι στιγμής να έχει οριστικοποιηθεί και λυθεί το θέμα. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του thebest.gr, η επιτυχημένη αυτή παράσταση θα έρθει στην Πάτρα και στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο αλλά σε άλλη ημερομηνία.

Από την πλευρά του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, η «δικαιολογία» είναι ότι το ΚΑΣ – Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του ΥΠΠΟ δεν έχει ακόμη γνωστοποιήσει την τελική απόφαση του στο Δήμο Πατρέων.

Την ίδια ώρα, σε επικοινωνία του thebest.gr με τον Ανδρέα Α. Ανδριόπουλο του 37ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος που ξεκινά σε λίγο καιρό (το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στις 11.30 το πρωί της Πέμπτης 19/7 σε συνέντευξη Τύπου) μας είπε πως για το δικό του πρόγραμμα εκδηλώσεων (θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών) που θα φιλοξενηθεί στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο, ο ίδιος έχει ενημερωθεί για την έγκριση τους από το ΚΑΣ.

Αντίθετα με το Δήμο παρατηρούμε ένα σοβαρό πρόβλημα όπως τουλάχιστον προκύπτει και από την εμπλοκή που δημιουργήθηκε με την παρουσίαση της παράστασης «Αντιγόνη», η οποία την επόμενη Παρασκευή 27/7/2018 παίζεται στο γειτονικό Αίγιο στο υπαίθριο θέατρο Γ. Παππάς.

Μετά την επιτυχημένη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, o Αιμίλιος Χειλάκης και o Μανώλης Δούνιας συν-σκηνοθέτησαν φέτος την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη ενώ ους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν η Αθηνά Μαξίμου, ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μιχάλης Σαράντης.

Οι δύο σκηνοθέτες ακολουθούν τα πρότυπα της αρχαίας τραγωδίας, όπου όλοι οι χαρακτήρες του δράματος μοιράζονται σε τρεις υποκριτές. Έτσι, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Κρέοντας και Ευρυδίκη, η Αθηνά Μαξίμου, Αντιγόνη και Τειρεσίας και ο Μιχάλης Σαράντης, Αίμονας, Σκοπός και Ισμήνη. Τα 8 μέλη του χορού αναλαμβάνουν το ρόλο των αφηγητών και διηγούνται την ιστορία της εμμονικής σχέσης των ηρώων με τα πιστεύω τους. Αυτά που τους οδηγούν στην καταστροφή τους, αφού ο Κρέοντας είναι αποφασισμένος να επιβληθεί και η Αντιγόνη αποφασισμένη να πεθάνει. Στο μεταξύ, οι πολίτες παραδομένοι στον φόβο, ψιθυρίζουν κρυφά, μα δεν τολμούν να αντιδράσουν, ενώ η πόλη παραμένει ακυβέρνητη.

*Να προσθέσουμε τέλος πως ένα μικρό πρόβλημα φαίνεται να προέκυψε και με την αλλαγή των ημερομηνιών για την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Οιδίπους» που κάνει τελικά πρεμιέρα στις 19 και 20/7 στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο, στις 21.30.

Μάλιστα μιας και οι σχετικές αφίσες και banner είχαν κυκλοφορήσει και τοποθετηθεί στην πόλη με τις προηγούμενες ημερομηνίες, παρατηρήσαμε σήμερα σε πολλά σημεία να έχουν κάποιοι επέμβει με μαύρους μαρκαδόρους και να έχουν διορθώσει πρόχειρα τις ημερομηνίες για να φαίνονται οι σωστές!

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture