Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Από 26 έως 29 Ιουλίου το 23ο Φεστιβάλ Λαϊκού Χορού, στο Σούλι

Πάτρα: Από 26 έως 29 Ιουλίου το 23ο Φεστ...

Θα συμμετάσχουν πάνω από 500 χορευτές

Η μουσικοχορευτική εκδήλωση που έχει εξελιχθεί σε θεσμό στα χορευτικά δρώμενα της ευρύτερης περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας, το Φεστιβάλ Λαϊκού Χορού στο Σούλι Πατρών όπου στόχος είναι η προβολή της παραδοσιακής μας κουλτούρας, θα πραγματοποιηθεί φέτος από την Πέμπτη 26 Ιουλίου έως και την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018 με κεντρικό θέμα: ''Σαν Είδανε Τα Μάτια Μου Ένα Πουλί Να Κλαίει''.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Φεστιβάλ Λαϊκού Χορού προσλαμβάνει πανελλήνιο χαρακτήρα, αφού καταφέρνει να παρουσιάζει πάνω από 25 χορευτικές παραστάσεις, που συνολικά πλαισιώνονται από τουλάχιστον 500 χορευτές και λαϊκές ορχήστρες από κάθε γωνία του Ελλαδικού χώρου, ενώ πάνω από 6000 άτομα παρακολουθούν την εκδήλωση συνολικά.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο και Χορευτικό Τμήμα Σουλίου Πατρών, στο ειδικά διαμορφωμένο θεατράκι του Δημοτικού Σχολείου. Η είσοδος είναι ελεύθερη και η ώρα έναρξης στις 21:00’.

Υπεύθυνος του χορευτικού τμήματος Σουλίου Πατρών και συντονιστής του Φεστιβάλ Λαϊκού Χορού είναι ο Καραγιάννης Ιωάννης και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σουλίου Πατρών ο Κεπενός Ανδρέας.

Όπως αναφέρει ανάρτηση για το Φεστιβάλ στη σελίδα στο facebook, δεν είναι ακριβώς λαογράφημα, αλλά ούτε και παραμύθι. Πρόκειται μάλλον για μια αληθινή ιστορία με ταξιδιάρικη ψυχή και προορισμό τον παραδοσιακό χορό. Ο μουσικός ήχος του καθενός είναι διαφορετικός, από γκάιντες ,βιολιά, λύρες πνευστά σε νταούλια και ζουρνάδες. Κοινός παρανομαστής η σπίθα στο πνεύμα και η ψυχή στη φωνή, που οδηγεί σε μια έκρηξη δημιουργίας, μουσικής και χορού, προβάλλοντας την παραδοσιακή μας κουλτούρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις