Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επενδυτές της Tesla στον Έλον Μασκ: Ζήτα συγγνώμη που αποκάλεσες «παιδόφιλο» τον διασώ στη στην Ταϊλάνδη!

Επενδυτές της Tesla στον Έλον Μασκ: Ζήτα...

Η ανάρτηση στο twitter που προκάλεσε αντιδράσεις

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει αρκετές ημέρες από την διαδικτυακή επίθεση που εξαπέλυσε ο Έλον Μασκ εναντίον του Bέρνον Άνσγουορθ, ενός Βρετανού διασώστη που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης των παιδιών στην Ταϊλάνδη, κανείς δεν φαίνεται διατεθειμένος να ξεχάσει τις προκλητικές αναρτήσεις του εκατομμυριούχου στο Twitter.

Τα tweet του Μασκ, στα οποία αποκαλούσε τον Βρετανό διασώστη «παιδεραστή» χωρίς να προσφέρει καμία απόδειξη, αφήνοντας αιχμές για τους λόγους της μετανάστευσής του στην Ταϊλάνδη, προκάλεσαν οργή σε πολλούς. Υπενθυμίζεται ότι αυτή η επίθεση προκλήθηκε απλά και μόνο από το γεγονός ότι ο 63χρονος δύτης είχε δηλώσει σε συνέντευξη του στο CNN ότι η έμπνευση του Μασκ να χρησιμοποιηθεί ένα μικρό υποβρύχιο για να βγουν τα εγκλωβισμένα παιδιά από τη σπηλιά δεν είχε «καμία πιθανότητα να δουλέψει».

Σύμφωνα με τον Guardian, τα post του Μασκ στο Twitter προκάλεσαν αντιδράσεις από τους μετόχους και τους αναλυτές της Σίλικον Βάλεϊ, οι οποίοι χαρακτήρισαν τη συμπεριφορά του ανώριμη, επισημαίνοντας ότι υπονομεύει την επιτυχία της εταιρείας του.

Ο CEO της Tesla δέχθηκε σκληρή κριτική το περασμένο Σαββατοκύριακο, εξαιτίας του ξεσπάσματός του κατά του Bέρνον Άνσγουορθ, με τον τελευταίο να δηλώνει μάλιστα ότι σκέφτεται το ενδεχόμενο να υποβάλει μήνυση. Ο Mασκ είχε πετάξει στην Ταϊλάνδη και προσέφερε βοήθεια στην επιχείρηση διάσωσης των 12 αγοριών και του προπονητή τους από την πλημμυρισμένη σπηλιά όπου είχαν εγκλωβιστεί, παρέχοντας ένα υποβρύχιο. Ωστόσο οι επικεφαλής της επιχείρησης απέρριψαν τη βοήθειά του.

Ο Βρετανός διασώστης, ο οποίος έπαιξε καίριο ρόλο στην επιτυχημένη διάσωση, δήλωσε αργότερα ότι η προσφορά του Μασκ ήταν απλά μια απόπειρα αυτοπροβολής του και αμφισβήτησε τη χρησιμότητα του μίνι υποβρυχίου. Μετά την οργισμένη απάντηση του Μασκ, και την επακόλουθη διαγραφή των αναρτήσεών του, τόσο ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος όσο και η Tesla έχουν τηρήσει σιγή ιχθύος, αγνοώντας τα επίμονα αιτήματα για σχολιασμό από ΜΜΕ.

Ωστόσο οι μέτοχοι της εταιρείας του Μασκ είναι ιδιαιτέρως ενοχλημένοι και εκφράζουν ανοιχτά τη δυσαρέσκειά τους. Ο Τζέιμς Άντερσον, συνέταιρος της Bailey Gifford, του τέταρτου μεγαλύτερου μετόχου της Tesla, δήλωσε στο Guardian ότι αυτή η ιστορία επισκιάζει το έργο της εταιρείας και εξέφρασε την ελπίδα ότι το θέμα θα λυθεί με τη δέουσα σοβαρότητα.

«Αν η συμπεριφορά του Mασκ δεν αλλάξει, μπορεί να έχει στο μέλλον δραματικά αρνητικό αντίκτυπο στην εταιρεία», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνών της Loup Ventures, μιας εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων. Όπως επισημαίνει, ο Μασκ «πρέπει να ξεκινήσει ζητώντας συγγνώμη» αφού «σκάνδαλα όπως αυτό μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη ζήτηση και την πρόσβαση στο κεφάλαιο».

Η Loup Ventures δημοσίευσε μια ανοικτή επιστολή στον Μασκ εκ μέρους του συνόλου των επενδυτών, ζητώντας του να απολογηθεί δημόσια για τα σχόλιά του που «ξεπέρασαν τα όρια» και κάνοντας λόγο για προβληματική συμπεριφορά εκ μέρους του CEO της Tesla τους τελευταίους έξι μήνες τουλάχιστον.

Ο Τζινγκ Ζάο, ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές του Tesla που υπέβαλε πρόσφατα αίτημα να απομακρυνθεί ο Μασκ από τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και να αντικατασταθεί από έναν ανεξάρτητο CEO, δήλωσε ότι οι πρόσφατες εξελίξεις αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά την ανωριμότητα του μεγιστάνα.

«Δεν είχε καμιά δουλειά να πάει στην Ταϊλάνδη και να προσπαθήσει να παρέμβει στην αποστολή διάσωσης» είπε ο επενδυτής, προσθέτοντας ότι ο Μασκ πρέπει να πάψει να ασχολείται με άλλα πράγματα και να εστιάσει στο επάγγελμά του.

Πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις