Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κάνει 5.370 χιλιόμετρα με το ποδήλατο για να προσκυνήσει τα ιερά χώματα του Πόντου - Ο Βασίλης Καρυοφυλλίδης πέρασε και από την Πάτρα - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Κάνει 5.370 χιλιόμετρα με το ποδήλατο γι...

Διαβάστε περισσότερα

Με στόχο διπλό αυτή τη φορά –να προσκυνήσει τα ιερά χώματα του Πόντου αλλά και να αναδείξει το αρχαίο θέατρο των Αχαρνών–, ο ποδηλάτης Βασίλης Καρυοφυλλίδης επιχειρεί για δεύτερη φορά να ταξιδέψει με το ποδήλατό του στη γη όπου γεννήθηκαν οι πρόγονοί του.

Ο Βασίλης ξεκίνησε το ταξίδι του στις 16 Ιουλίου και αναμένεται να το ολοκληρώσει στις 21 Σεπτεμβρίου, αφού θα έχει διανύσει 5.370 χιλιόμετρα. Αργά το απόγευμα της Τρίτης σταμάτησε για λίγο στο κέντρο της Πάτρας και την πλατεία Γεωργίου, όπου τον συνόδευσαν ποδηλάτες της Πάτρας και μέλη του συλλόγου Φάρος Ποντίων, Πατρών.

Η δράση «Αχαρνές-Τραπεζούντα-Αχαρνές: Ποδηλατώντας για τον πολιτισμό», πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αχαρνών και της Κίνησης Πολιτών για την Ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών «Επισκήνιον». Το αρχαίο θέατρο Αχαρνών, ένα από τα σημαντικότερα του 4ου αιώνα π.Χ., ανακαλύφθηκε το 2007 και στο πλαίσιο της ποδηλατικής διαδρομής θα συνδεθεί με τα αρχαία θέατρα της Άρτας και της Λάρισας. Στο ταξίδι τον Βασίλη Καρυοφυλλίδη θα συνοδεύουν δύο φίλοι του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πόντιος ποδηλάτης πηγαίνει στον Πόντο με αυτό τον τρόπο. Την προηγούμενη φορά, το 2012, είχε διανύσει εξ ολοκλήρου με το ποδήλατο απόσταση 4.500 χιλιομέτρων στο πλαίσιο της δράσης «Αθήνα-Τραπεζούντα-Αθήνα: Ποδηλατώντας στη γη των προγόνων μου». Το ταξίδι, που διήρκεσε 62 μέρες, είχε ως αφετηρία το Ολυμπιακό Χωριό στις 10 Σεπτεμβρίου.

Όλοι του ευχόμαστε καλό ταξίδι, καλή επιτυχία στο εγχείρημά του και καλή επιστροφή!

με στοιχεία από pontos-news.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις