Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Πάτρα νοσηλεύεται γυναίκα που τραυματίστηκε σε σοβαρό τροχαίο στην Ζάκυνθο

Στην Πάτρα νοσηλεύεται γυναίκα που τραυμ...

Υποβλήθηκε σε επέμβαση στο πόδι

Ένα ακόμα σοβαρό τροχαίο ατύχημα ήρθε να προστεθεί σε εκείνα που συμβαίνουν στους δρόμους της Ζακύνθου και ειδικά του καλοκαιρινούς μήνες. Άσχημο ήταν το ξεκίνημα της εβδομάδας για μια νεαρή μετά τον σοβαρό τραυματισμό της σε τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα στην περιοχή των Κήπων.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 7 χθες το πρωί όταν ΙΧ συγκρούστηκε με μηχανάκι που οδηγούσε νεαρή με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της. Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο προκειμένου να μεταφέρει την κοπέλα στο Γ.Ν. Ζακύνθου καθόσον είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο πόδι. Εκεί διαπιστώθηκε ότι έπρεπε να διακομισθεί στο νοσοκομείο του Ρίου όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση από αγγειοχειρουργό και παραμένει νοσηλευόμενη.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα παραμένουν άγνωστες και εξετάζονται από το Ανακριτικό της Τροχαίας, σύμφωνα με τις καταθέσεις και τις μαρτυρίες διερχόμενων οδηγών, κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής.

Όπως και να έχει δεν παύει να είναι ένα ακόμη θλιβερό γεγονός μέσα στο καλοκαίρι αυξάνοντας τη μακριά λίστα ανάλογων περιστατικών που καταγράφονται είτε από τυχαίο παράγοντα, είτε διότι υπήρξε παραβίαση διατάξεων του ΚΟΚ. Οι καλοκαιρινές ημέρες είναι δύσκολες για το νησί και χρειάζεται μόνιμη προσοχή ότι κι αν κάνεις.

Το βέβαιο είναι ότι ο φόρος αίματος που “πληρώνουμε” στην άσφαλτο, βαρύτατος και προβληματίζει αρχές και πολίτες. Αυτό το περιστατικό μαζί με όσα άλλα έχουν καταγραφεί σίγουρα θα πρέπει να προκαλέσουν περισσότερους προληπτικούς ελέγχους και ενημέρωση αφού κάλλιο το προλαβαίνει παρά το θεραπεύει.

Ευκαιρίας δοθείσης, σε ότι αφορά πάντως τα τροχαία με πρόσφατες δηλώσεις του στην εφημερίδα μας ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Κ. Ζοπουνίδης που κάθε χρόνο εκπονεί ανάλογη μελέτη για τα τροχαία στην Ελλάδα μας, επεσήμανε “Οι μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα γιατί τα ατυχήματα ανεβάζουν την οδική ασφάλεια στις πρώτες θέσεις δυσαρέσκειας”.

Από τις προτάσεις της ερευνητικής ομάδας δεν εξαιρείται και ο σημαντικός ρόλος της αυτοδιοίκησης με τον κ. Ζοπουνίδης να επισημαίνει πως “Η κοινή γνώμη κάθε χρόνο συγκλονίζεται από θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα.

Κάθε συμβάν αποκτά μεγάλη δημοσιότητα, γίνεται πολλή συζήτηση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δημιουργείται προβληματισμός, ο οποίος όμως διαρκεί λίγες μέρες. Μόλις σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας όλοι ξεχνούν το συμβάν και κανένας δεν ενδιαφέρεται για την αντιμετώπιση των αιτίων που το προκάλεσαν. Ακούγονται μεγάλα λόγια από τους αρμόδιους φορείς για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, αλλά το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, ως συνήθως, μέχρι το επόμενο ατύχημα”.

 

Πηγή: imerazante.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις