Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η παράταξη «Πάτρα η δική μας πόλη» τιμά την συμβολή του αείμνηστου Γ. Κίτσου στην διεκδίκηση του θαλασσίου μετώπου

Η παράταξη «Πάτρα η δική μας πόλη» τιμά ...

Η συμβολή του υπήρξε διαχρονικά ωφέλιμη και θετική, αναφέρει ανακοίνωση του Νίκου Τζανάκου

Η Δημοτική παράταξη «Πάτρα η δική μας πόλη», όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του επικεφαλής της, Δημοτικού συμβούλου Νίκου Τζανάκου, πρωτοπόρα και σταθερή διαχρονικά στη διεκδίκηση του θαλασσίου μετώπου, θεωρεί υποχρέωσή της να «θυμίσει» ανθρώπους και γεγονότα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην τεκμηρίωση του αιτήματος, με αποτέλεσμα να πεισθούν οι κυβερνώντες αλλά το κυριότερο να το πάρει επάνω της η κοινωνία.

Σαν πρώτη αναφορά η συγκεκριμένη Δημοτική παράταξη επέλεξε να τιμήσει έναν άνθρωπο ο οποίος έφυγε νωρίς από τη ζωή, τον τότε πρόεδρο του Δικηγορικού συλλόγου της Πάτρας, τον αείμνηστο Γιάννη Κίτσο.

Ο Γ. Κίτσος επιστημονικά άρτια καταρτισμένος, ένας άνθρωπος που αγαπούσε την Πάτρα, απολάμβανε συγχρόνως την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του. Η συμβολή του υπήρξε διαχρονικά ωφέλιμη και θετική. Η κοινή γνώμη θα επηρεαζόταν στην περίπτωση που γινόταν ένας από τους υποστηρικτές του αγώνα. Η πρώτη θετική αντίδραση του και με την ιδιότητα του προέδρου του Δικηγορικού συλλόγου, ήταν στις 15 Απριλίου του 2008 όταν και ήταν ένας από τους ομιλητές στην παρουσίαση του βιβλίου «Πάτρα πόλη φυλακισμένη;» του Νίκου Τζανάκου, αναφέρει η ανακοίνωση.

Γράφουν οι εφημερίδες της εποχής:

«Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιάννης Κίτσος αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή του λιμανιού και την ανάπτυξη των σχέσεων πολιτισμικής συνεργασίας με τη Δύση, καθώς αποτελεί ανοικτό ορίζοντα και τόνισε πως απευχόμεθα να συμβούν όσα εξυφαίνονται και πρέπει να αντιδράσουμε για να διατηρήσουμε το θαλάσσιο μέτωπο προς χρήση της Πάτρας και των Πατρινών».

Οι συμβουλές του έκτοτε έπαιξαν καθοριστικό ρόλο τόσο στην τεκμηρίωση του αιτήματος και στο επηρεασμό της κοινής γνώμης.

Η ουσιαστική όμως και καθοριστική συμβολή του ήταν μια κίνηση, η οποία έπαιξε ίσως το σημαντικότερο ρόλο στην παγίωση έκτοτε του αγώνα.  Στις 23 Ιανουαρίου του 2009 στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου οργανώθηκε Ημερίδα σε συνεργασία με το ΤΕΕ και το σύλλογο Αρχιτεκτόνων, με τίτλο «Η παραθαλάσσια ζώνη στους πολίτες της Πάτρας». Σε αυτή την Ημερίδα πήρε την πρωτοβουλία και κάλεσε για ομιλητές το πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας Μιχάλη Δεκλερή και την σύμβουλο Επικρατείας Μαρία Καραμανώφ.

Ήταν η κίνηση ματ, αναφέρει η Δημοτική παράταξη με επικεφαλής τον Ν. Τζανάκο. Οι τοποθετήσεις των δυο αυτών ομιλητών τεκμηρίωσαν και τον πιο επίσημο και νομικά τεκμηριωμένο τρόπο το δίκαιο του αιτήματος και επέστησαν τον κίνδυνο σε περίπτωση αδράνειας η πόλη να απολέσει στο διηνεκές το θαλάσσιο μέτωπό της. Έκτοτε και μέχρι το θάνατό του συμμετείχε και αγωνίστηκε δίπλα στην πόλη, συμβουλεύοντας  και ενισχύοντάς μας με νομικά επιχειρήματα!

Του οφείλουμε σαν πόλη του αείμνηστου Γιάννη Κίτσου γιαυτό και αφιερώνουμε στη μνήμη του, την παραπάνω αναφορά, υπογραμμίζει ο κ. Τζανάκος

*Στη φωτ. ο Γιάννης Κίτσος στην παρουσίαση του βιβλίου του «Πάτρα πόλη φυλακισμένη;».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις