Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε Αγία Αικατερίνη και Καντριάνικα ο Κώστας Πελετίδης - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Σε Αγία Αικατερίνη και Καντριάνικα ο Κώσ...

Την Παρασκευή 13 Ιουλίου

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, επισκέφθηκε σειρά έργων σε συνοικίες της Πάτρας. Πιο συγκεκριμένα, τη συνοικία της Αγίας Αικατερίνης όπου ολοκληρώνονται τα έργα ανάπλασης από τον Δήμο, επισκέφθηκε την Παρασκευή 13 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους της συνοικίας για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν εκεί με στόχο την ανάδειξη και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των λαϊκών οικογενειών που διαμένουν στην Αγία Αικατερίνη.

Η περιοχή που έχει αλλάξει όψη, διατηρώντας όμως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, μετατρέπεται σε μια γειτονιά με όμορφες αυλές, στις οποίες υπάρχουν όλα εκείνα που κάνουν πιο όμορφη και εύκολη τη ζωή του λαού που ζει εκεί. Τα «αρχοντικά των φτωχών», αποκτούν λειτουργίες που ανταποκρίνονται στις καθημερινές απαιτήσεις διαβίωσης των βιοπαλαιστών, των ανθρώπων του μόχθου και η συνοικία της Αγίας Αικατερίνης, μετατρέπεται σε μια ήσυχη, γραφική γειτονιά, δίπλα στο κέντρο της Πάτρας.

Επίσης, ο Κώστας Πελετίδης, ο Αντιδήμαρχος, Βασίλης Θωμόπουλος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Αντρέας Παπανικήτας, επισκέφτηκαν σήμερα Τρίτη 17 Ιουλίου το πρωί, τη συνοικία Καντριάνικα στην οποία επίσης θα γίνουν ανάλογες παρεμβάσεις από τους εργαζόμενους στο Δήμο με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητα ζωής των λαϊκών οικογενειών που διαμένουν εκεί καθώς και την ανάδειξή της, αφού αποτελεί μια από τις παλαιές και ιστορικές συνοικίες της άνω πόλης της Πάτρας.

Οι εργασίες από τη ΔΕΥΑΠ, περιλαμβάνουν την ολική αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης, συνολικού μήκους περίπου 6 χιλιομέτρων στην περιοχή των Καντριάνικων, των παλαιών σιδεροσωλήνων και αμιαντοσωλήνων. Έτσι, οι κάτοικοι της περιοχής θα έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό υψηλής ποιότητας και ταυτόχρονα θα προηγηθούν οι υποδομές της ύδρευσης, από τη σχεδιαζόμενη από το Δήμο ανάπλαση της περιοχής. Είναι τμήμα του συνολικού προγράμματος αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης της πόλης, μήκους 250 χιλιομέτρων περίπου, με προτεραιότητα τις περιοχές όπου υπάρχουν απαρχαιωμένα δίκτυα ή δίκτυα με αμιαντοσωλήνες, εκτός σύγχρονων προδιαγραφών. Μέχρι το τέλος του 2018, θα έχουν αντικατατασταθεί άνω των 10 χιλιομέτρων αμιαντοσωλήνων.

Ο Δήμαρχος συζήτησε με τους κατοίκους για τα ζητήματα που τους απασχολούν και τους ενημέρωσε για τα έργα ανάπλασης που θα γίνουν στην περιοχή τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις