Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Σκοπιανός σκηνοθέτης Γκιόρτσε Σταβρέσκι έρχεται στην Αθήνα για την πρεμιέρα της ταινίας του, "Μυστικό συστατικό"

Ο Σκοπιανός σκηνοθέτης Γκιόρτσε Σταβρέσκ...

Στο Τριανόν στις 19 Ιουλίου 2018 - Η ταινία είναι συμπαραγωγή με την Ελλάδα

O σκηνοθέτης της ταινίας «Μυστικό συστατικό», Γκιόρτσε Σταβρέσκι έρχεται στην Αθήνα με αφορμή την πρεμιέρα του φιλμ από 19 Ιουλίου στους Ελληνικούς κινηματογράφους σε διανομή της Filmcenter Τριανόν. Η πρεμιέρα της ταινίας "Μυστικό συστατικό" θα γίνει την Πέμπτη 19 Ιουλίου στις 21.00 στον κινηματογράφο Τριανόν στην οδό Κοδριγκτώνος και Πατησίων, παρουσία του σκηνοθέτη Γκιόρτσε Σταβρέσκι, ο οποίος και θα συνομιλήσει με το κοινό στο τέλος της προβολής.

Στις 20 Ιουλίου, ο ταλαντούχος σκηνοθέτης θα επισκεφτεί τους κινηματογράφους που θα προβάλλουν την ταινία για να διενεργήσει Q&A με το κοινό.

Το φιλμ έχει τιμηθεί με το Βραβείο Κοινού στο τμήμα Ματιές στα Βαλκάνια, του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, 2017 και με το Βραβείο Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους στο Santa Barbara Film Festival, 2018, στις ΗΠΑ.

Το συγκεκριμένο φιλμ θα νοστιμίσει τη ζωή σας, μας προτρέπει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Μια απ’ τις πιο αστείες, έξυπνες και αξιολάτρευτες ταινίες της χρονιάς - Jessica Kiang, Variety.

Ένα κωμικοτραγικό κινηματογραφικό διαμάντι - Stephen Dalton, Hollywood Reporter.

Όπως ήδη έχουμε γράψει η ταινία «Μυστικό συστατικό» είναι συμπαραγωγή των Σκοπίων και της Ελλάδας και έχει διάρκεια 104 λεπτά.

Σκηνοθεσία: Gjorce Stavreski

Σενάριο: Gjorce Stavreski

Διεύθυνση φωτογραφίας: Dejan Dimeski

Μοντάζ: Martin Ivanov

Ήχος: Igor Popovski

Μουσική: Branislav Nikolov, Pece Trajkovski, Goce Jovanoski

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Simo Branov

Κοστούμια: Rade Vasilev

Μακιγιάζ: Mojca Gorogranc

Ηθοποιοί: Blagoj Veselinov, Anastas Tanovski, Aksel Mehmet, Aleksandar Mikic, Miroslav Petkovic, Dime Iliev, Simona Dimkovska

Παραγωγή: Fragment Film

Παραγωγός: Gjorce Stavreski

Συμπαραγωγή: Graal SA

Συμπαραγωγοί: Κωνσταντίνα Σταυριανού, Ειρήνη Βουγιούκαλου.

Με την υποστήριξη του Κινηματογραφικού Οργανισμού της ΠΓΔΜ, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Κινηματογραφικού Δικτύου Νοτιοανατολικής Ευρώπης SEE Cinema Network.

Περίληψη

Ο Βέλε είναι ένας κακοπληρωμένος μηχανικός τρένων που χρησιμοποιεί κλεμμένη μαριχουάνα για να φτιάξει ένα κέικ για τον πατέρα του, προκειμένου να ανακουφίσει τον πόνο του από τον καρκίνο. Ως εκ θαύματος, η υγεία του πατέρα του βελτιώνεται, αλλά ξαφνικά ο Βέλε έχει να αντιμετωπίσει τους περίεργους γείτονες που θέλουν τη συνταγή για το «θεραπευτικό» γλυκό και τους εγκληματίες που ψάχνουν τα ναρκωτικά τους. Μέσα σ’ όλα αυτά, πάντως, η μεγαλύτερη πρόκληση παραμένει το να πείσει τον πατέρα του για την αξία της ζωής.

Σύνοψη

Το Μυστικό συστατικό είναι μια μαύρη κωμωδία για δύο άντρες, έναν πατέρα και τον γιο του.

Ο Βέλε παράτησε το κολέγιο για να βρει δουλειά ως μηχανικός στο αμαξοστάσιο των τρένων, ώστε να μπορεί να φροντίσει τον πατέρα του, Σάζντο, ο οποίος έχει καρκίνο. Ο Σάζντο παραδίδεται στην ασθένεια, αλλά η περιφρόνησή του για τη ζωή χρονολογείται από τότε που έχασε τη γυναίκα του και τον μεγαλύτερο γιο του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Ο Βέλε είναι απελπισμένος, επειδή δεν είναι σε θέση να αγοράσει τα ακριβά φάρμακα που χρειάζεται ο πατέρας του. Έτσι κλέβει ένα πακέτο μαριχουάνας από κάποιους επικίνδυνους εγκληματίες στο αμαξοστάσιο και προσπαθεί να το πουλήσει, αλλά αποτυγχάνει. Απελπισμένος και καταβεβλημένος, φτιάχνει ένα κέικ μαριχουάνας για τον πατέρα του με την ελπίδα ότι θα ανακουφίσει τον πόνο του, λέγοντάς του ψέματα ότι είχε προετοιμαστεί από έναν μυστηριώδη θεραπευτή.

Καθώς περνούν οι μέρες, η υγεία του Σάζντο βελτιώνεται, αλλά τα προβλήματα του Βέλε δεν σταματούν εκεί. Οι συνταξιούχοι στη γειτονιά ακούν για τη θαυμαστή ανάκαμψη του πατέρα του και αρχίζουν να ζητούν το κέικ. Ένας από αυτούς χρειάζεται βοήθεια για την απώλεια της ακοής του, άλλος ελπίζει ότι μπορεί να κάνει την ανάπηρη ανηψιά του να περπατήσει πάλι και ένας τρίτος θέλει να «θεραπεύσει» τον εγγονό του που είναι γκέι.

Ελπίζοντας ότι τα πράγματα θα ηρεμήσουν και ταυτόχρονα, προσπαθώντας να φέρει αντιμέτωπο τον πατέρα του με το οδυνηρό παρελθόν τους, ο Βέλε αποφασίζει να πάρει τον Σάζντο στην κατασκήνωση όπου περνούσαν τις διακοπές τους πριν από το θανατηφόρο τροχαίο. Όμως, οι εγκληματίες δεν αργούν να ανακαλύψουν τα ίχνη τους.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture