Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Τρίπολη το ερχόμενο σαββατοκύριακο ο Μητροπολίτης Πατρών για το ετήσιο μνημόσυνο της μητέρας του

Στην Τρίπολη το ερχόμενο σαββατοκύριακο ...

Σύμφωνα με πληροφορίες προ ημερών είχε μεταβεί στη Ρωσία στην Ιερά Μονή Βαλαάμ

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την εκδημία της αγαπητής και σεβαστής μητέρας του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, πρεσβυτέρας Κατίνας, χήρας του ιερέως Ευθυμίου Σκλήφα, η οποία μετέστη προς Κύριον το πρωί της Κυριακής 23 Ιουλίου 2017. Η εξόδιος ακολουθία της εκλιπούσης είχε ψαλεί στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο χωριό Λουκά Τριπόλεως την Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017.

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους, την ερχόμενη Κυριακή 22 Ιουλίου 2018 θα ψαλεί ετήσιο ιερό μνημόσυνο στη Λουκά Τριπόλεως για την ανάπαυση της ψυχής της πρεσβυτέρας Κατίνας Σκλήφα στο τέλος της πολυαρχιερατικής Θείας λειτουργίας όπου εκτός του κ.κ. Χρυσοστόμου αναμένεται να παραστούν κι άλλοι αρχιερείς όπως ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, πρός διευκόλυνση ὅσων ἐπιθυμοῦν νά μεταβοῦν καί νά συμμετάσχουν στήν Θεία Λειτουργία καί στό ἱερό Μνημόσυνο θα διατεθούν λεωφορεῖα γιά τήν μεταφορά τους.

Γιά πληροφορίες καί δηλώσεις συμμετοχῆς μπορεῖτε νά ἐπικοινωνήσετε στό τηλεφωνικό κέντρο τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Πατρῶν, 2610320602 καί στό τηλ. 6981 038388.

Στο μεταξύ ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος το Σάββατο 21/7 θα παραστεί το πρωί στο ιερό μνημόσυνο της αδελφής του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητου στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Τριπόλεως.

*Τέλος να αναφέρουμε πως προ ολίγων ημερών εορτάστηκε με λαμπρότητα η μνήμη των Αγίων Σεργίου και Γερμανού των θαυματουργών, στην Ιερά Μονή Βαλαάμ στην Αγία Πετρούπολη και στο Καθολικό της Ιεράς Μονής τελέστηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κυρίλλου.

Ενώ παρών ήταν και ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας  Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με την Μονή Βαλαάμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ανάμεσα στους αρχιερείς που συλλειτούργησαν με τον Πατριάρχη Μόσχας ήταν και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος καθώς και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, την παρουσία των οποίων χαιρέτισε και επαίνεσε ο Πατριάρχης Μόσχας.

Λόγω της Τιμίας Κάρας και του Σταυρού του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέου που φυλάσσονται στην πόλη του μαρτυρίου του, την Πάτρα (ο Σταυρός όπως θυμόμαστε είχε ταξιδέψει στην Ρωσική επικράτεια το καλοκαίρι του 2013) οι σχέσεις της Αποστολικής Μητροπόλεως Πατρών και του Πατριαρχείου Μόσχας είναι ιδιαίτερα στενές και καλές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις