Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Απόψε στην Κρήνη θεατρικό των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε

Πάτρα: Απόψε στην Κρήνη θεατρικό των Ντά...

Ανεβαίνει στις 21.30 το «Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία»

Απόψε Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018 στις 21.30 στο ανοιχτό θεατράκι της Κρήνης με την υπέροχη θέα ανεβαίνει η θεατρική παράσταση «Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία» των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε. Πρόκειται για είναι ένα θεατρικό έργο με θέμα την κατάσταση της γυναίκας, και ιδίως την σεξουαλική «δουλεία» και εκμετάλλευση της.

Η παράσταση συνδυάζει τόσο το κοινωνικό – δραματικό στοιχείο όσο και το χαρακτηριστικό κωμικό, γκροτέσκο στυλ και πολιτικό σχόλιο των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε, οι οποίοι ήταν και ζευγάρι στη ζωή. Η Φράνκα Ράμε υπήρξε Ιταλίδα ηθοποιός του θεάτρου, συγγραφέας και πολιτική ακτιβίστρια στον χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς και όπως προείπαμε, σύζυγος του Νομπελίστα συγγραφέα Ντάριο Φο, με τον οποίο μοιράστηκε τα θεατρικά του οράματα.

Καταγόμενη από την Λομβαρδία η Φράνκα Ράμε πέθανε στις 29 Μαΐου 2013 στο Μιλάνο, σε ηλικία 84 ετών.

Στην θεατρική παράσταση που ανεβαίνει απόψε στο θεατράκι της Κρήνης, είσαμε πως μεταξύ των συντελεστών και αυτών που παίζουν είναι και η Φιορέλα Μαστρόκαλου, απόφοιτος της σχολής δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, η οποία έχει παίξει μεταξύ άλλων στην παράσταση «Ο χρόνος είναι ένα παιδί που παίζει» σε σκηνοθεσία του Μίλτου Νίκα στο θέατρο Επίκεντρο+ στην Πάτρα καθώς και στο ψυχολογικό δράμα «Equus» του Πίτερ Σάφερ, που επίσης παρουσιάστηκε στη σκηνή του θεάτρου “Επίκεντρο” στην Πάτρα, από τον σκηνοθέτη Γιώργο Παπαστεφάνου.

*Η φωτ. είναι από το σάιτ sansimera.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture