Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Μηχανογραφικό 2018: Αλλαγές στις αντιστοιχίες τμημάτων του ΠΑ.Δ.Α.

Μηχανογραφικό 2018: Αλλαγές στις αντιστο...

Άρθρο του Κυριάκου Σκιαθά

Το Υπουργείο Παιδείας με το έγγραφο 113399/Ζ1/5-7-2018 ζήτησε από την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.) την εκ νέου διατύπωση της γνώμης για την αντιστοίχιση των 5 ακόλουθων τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.): α) Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης, β) Διοίκησης Τουρισμού, γ) Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, δ) Νοσηλευτικής και ε) Επιστήμης και Τεχνολογίας τροφίμων.

Όπως αναφέρει το έγγραφο, το Υπουργείο Παιδείας καλεί για τα συγκεκριμένα τμήματα την Α.ΔΙ.Π. σε «εκ νέου διατύπωση», ενώ ήδη αυτή είχε γνωμοδοτήσει μόλις πριν λίγες μέρες σχετικά με τις αντιστοιχίες στην 59η /23.5.2018, κατόπιν της οποίας εκδόθηκε η αριθμ. 97719/Ζ1/13.6.2018 υπουργική απόφαση με την οποία τα τμήματα του ΠΑ.Δ.Α. δεν έχουν καμία αντιστοιχία με άλλα τμήματα.

Τι μεσολάβησε από την προηγούμενη γνωμοδότηση της Α.ΔΙ.Π. και πρέπει για τα 5 αυτά τμήματα να υπάρξει νέα διατύπωση; Γιατί την ώρα που οριστικοποιούνται τα μηχανογραφικά αλλάζουν οι αντιστοιχίες προκειμένου οι φοιτητές να έχουν τη δυνατότητα μετεγγραφής μόνο γι’ αυτά τα τμήματα;

Όπως αναμενόταν η Α.ΔΙ.Π. στην υπ’ αριθμ. 64η  συνεδρίαση τη Δευτέρα 9/7/2018 εξέδωσε τις αντιστοιχίες για 4 από τα προαναφερόμενα τμήματα τις οποίες επικύρωσε  ο υπουργός παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου την Τετάρτη με την υπ’ αριθμ. 117514/Ζ1/11.07.2018.

Το παράδοξο είναι ότι επικυρώθηκε η απόφαση της Α.ΔΙ.Π. από τον υπουργό την Τρίτη 10.7.2018 ενώ 42.500 υποψήφιοι, σχεδόν το 38% του συνόλου, είχαν ήδη οριστικοποιήσει το Μηχανογραφικό τους Δελτίο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις