Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το Φθινόπωρο φέρνει Φράγμα Πείρου-Παραπείρου και αντιπλημμυρικά στην Ολυμπία Οδό

Πάτρα: Το Φθινόπωρο φέρνει Φράγμα Πείρου...
Χριστακόπουλος Θάνος

Προχωρούν οι διαδικασίες

Σημαντικές εξελίξεις φέρνει το Φθινόπωρο αναφορικά με δύο πολύ σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την Πάτρα αλλά και ολόκληρη την Αχαΐα. Πρόκειται για τα αντιπλημμυρικά έργα που σχετίζονται με τους νέους οδικούς άξονες καθώς και το φράγμα Πείρου-Παραπείρου.

Αρχικά με το δεύτερο το υπουργείο Υποδομών υποστηρίζει επισήμως δια στόματος του Χρήστου Σπίρτζη ότι οι εργασίες που απομένουν θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου προκειμένου το φράγμα να παραδοθεί στην τοπική κοινωνία. Ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα που παραμένει και μέχρι ώρας δεν έχει αντιμετωπιστεί είναι το θέμα του Φορέα Διαχείρισης με δεδομένη την άρνηση του Δήμου Πατρέων να τον αναλάβει από κοινού με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους Δήμους (Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου).

Κατά τη διάρκεια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της κυβέρνησης τον περασμένο Χειμώνα ο κ. Σπίρτζης είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να τεθεί επικεφαλής του Φορέα η Περιφέρεια ένα η άρνηση του Κώστα Πελετίδη συνεχιστεί.

Ο παραβρισκόμενος στο Συνέδριο Απόστολος Κατσιφάρας δεν φάνηκε να διαφωνεί οπότε δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις σε αυτό το επίπεδο καθώς, ουδείς θα επιθυμεί το Φράγμα να έχει τελειώσεις και να μην λειτουργεί επειδή η τοπική αυτοδιοίκηση δεν επιθυμεί να μπει μπροστά και να αναλάβει την διαχείρισή του.

Όσον αφορά τώρα στα αντιπλημμυρικά έργα που σχετίζονται με την Ολυμπία αλλά και με την Ιόνια Οδό σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr από το Υπουργείο Υποδομών, επίσης μέσα στο Φθινόπωρο αναμένονται ουσιαστικές εξελίξεις. Ήδη ανατίθενται στους παραχωρησιούχους οι μελέτες για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις κι εγκρίνονται ώστε σύντομα να μπουν μπουλντόζες και να ξεκινήσουν τα έργα.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει μέσα στο Φθινόπωρο να προχωρήσουν οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και, καλώς ερχόντων των πραγμάτων, στις αρχές Νοεμβρίου να γίνουν οι δημοπρασίες για τα έργα που αποτελούν εδώ και περίπου δύο Χειμώνες σταθερή διεκδίκηση των Δήμων και της Περιφέρειας.

Θυμίζουμε ότι λόγω της απουσίας αυτών των κρίσιμων παρεμβάσεων με τις πρώτες έντονες βροχοπτώσεις αρκετές κατοικημένες περιοχές που βρίσκονται κάτω από την Ολυμπία Οδό, τόσο της Αιγιάλειας όσο και του Δήμου Πατρέων, πλημμυρίζουν, περιουσίες καταστρέφονται ενώ κινδυνεύουν και ανθρώπινες ζωές.

Βέβαια πέραν των έργων που θα υποχρεωθούν να κάνουν οι εταιρείες που κατασκεύασαν τους αυτοκινητοδρόμους εναπόκειται και στους Δήμους να εκσυγχρονίσουν  το  δίκτυο των όμβριων υδάτων τους...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις