Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Θα τιμηθεί η μνήμη της Αγίας Μαρίνας

Πάτρα: Θα τιμηθεί η μνήμη της Αγίας Μαρίνας

Μεγάλη θρησκευτική πανήγυρη στο ναό στη συνοικία Μακρυγιάννη

Στις 17 Ιουλίου η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Μαρίνας, η οποία είχε γεννηθεί στην Αντιόχεια της Πισιδίας, στα χρόνια του αυτοκράτορα Κλαυδίου του Β', το 270 μ.Χ. και θανατώθηκε δια αποκεφαλισμού.

Στην Πάτρα πανηγυρίζει ο ομώνυμος ιερός ναός στη συνοικία Μακρυγιάννη με περισσή θρησκευτική λαμπρότητα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της θρησκευτικής πανήγυρης, την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, παραμονή της εορτής, στις 19.00 θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας.

Το βράδυ και ώρα 10 έως 1 μεταμεσονύκτιο θα τελεσθεί Ιερά Αγυπνία υπό του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμανδρίτου Αρτεμίου Αργυρόπουλου. Θα ψάλλει η χορωδία «Πανύμνητος».

Την Τρίτη 17 Ιουλίου 2018 το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Ώρα 6.30 έως 10. Θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Άφιξη Σεβασμιοτάτου ώρα 7.15 π.μ.

Το απόγευμα και ώρα 7 μ.μ. θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός και θα ψαλούν τα Εγκώμια στην Αγία Μαρίνα από την χορωδία του Ανοικτού Πανεπιστημίου Πατρών.

Θ’ ακολουθήσει στις 8.15 το βράδυ, Λιτάνευση των ιερών Λειψάνων και της εικόνας της θαυματουργού Αγίας Μαρίνας. Μετά το πέρας της λιτανείας θα ακολουθήσει πολιτιστικό πρόγραμμα.

Να προσθέσουμε πως πανηγυρίζει και το εκκλησάκι της Αγ. Μαρίνας κάτω από το Γηροκομειό, λίγο πιο πάνω από την ιερά μονή Προφήτη Ηλίας.

Στις 17 Ιουλίου, να σημειώσουμε πως θα παραμείνουν κλειστά τα στεγνοκαθαριστήρια της πόλης μιας και έχουν προστάτιδα στον κλάδο τους την Αγία Μαρίνα.

Θρησκευτική Πανήγυρη για την Αγία Μαρίνα θα λάβει χώρα τέλος και στην Ιερά Μονή Μαρίτσης στο Σανταμέρι Αχαΐας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις