Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ήρθε η ώρα της Μίνι Περιμετρικής- Σχεδόν έτοιμο το δεύτερο τούνελ -Πότε παραδίδεται ο δρόμος –ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ήρθε η ώρα της Μίνι Περιμετρικής-...
Χριστακόπουλος Θάνος

Εντός Αυγούστου ή το αργότερο τον Σεπτέμβριο έτοιμο το έργο

Οι «λεπτομέρειες» απομένουν για την ολοκλήρωση ενός ακόμα μεγάλου οδικού έργου που περίμενε εδώ και πολλά χρόνια η πόλη της Πάτρας. Η πολυπόθητη Μίνι Περιμετρική που εδώ και πάνω από 10 χρόνια είχε εξελιχθεί κάτι σαν σύγχρονο «Γεφύρι της Άρτας» για την αχαϊκή πρωτεύουσα, επιτέλους τελειώνει και παραδίδεται προς χρήση.

Το τελευταίο μεγάλο εμπόδιο ήταν ουσιαστικά το δεύτερο τούνελ πάνω από τα Εβραιομνήματα το οποίο κατασκευάστηκε, είχε όμως τεχνικά λάθη κι έπρεπε να κατεδαφιστεί για να ξεκινήσει από την αρχή. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σήμερα Παρασκευή ήδη οι εργασίες στο τούνελ αυτό είναι σε πολύ προχωρημένη φάση.

Ήδη έπεσε η άσφαλτος και τα συνεργεία της Πατρινή κατασκευαστικής εταιρείας που έχει αναλάβει την υλοποίησή του τοποθετούσαν το μεσημέρι τα φωτιστικά. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι όλα όσα απομένουν να γίνουν θα χρειαστούν περίπου έναν με ενάμιση μήνα το πολύ και τότε η Μίνι Περιμετρική θα είναι πλέον έτοιμη όσον αφορά το κατασκευαστικός της κομμάτι.

 

 

Το thebest.gr απευθύνθηκε στον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Λύτρα καθώς η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος είναι η επιβλέπουσα αρχή. Όπως μας επιβεβαίωσε τα έργα εκτελούνται πλέον με γοργούς ρυθμούς και χωρίς άλλα εμπόδια λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων κ.α..

Ο κ. Λύτρας, μετά από ευρεία σύσκεψη που είχε πρόσφατα με όλους τους εμπλεκόμενους, εκτιμά ότι πια δεν υπάρχει κανένας ορατός λόγος καθυστερήσεων και στο αμέσως προσεχές διάστημα η Μίνι Περιμετρική θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί κι επισήμως τα πρώτα οχήματα.

«Για να είμαι σίγουρος θα σας πω ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σε όλες του τις λεπτομέρειες. Από την ώρα που ξεμπλοκάραμε από την αρχαιολογική, δεν φαίνεται να μπορεί να προκύψει κάποια άλλο πρόβλημα. Όταν τοποθετηθεί ο φωτισμός θ’ απομένουν μόνο οι λεπτομέρειες όπως η διαγραμμίσεις, η σηματοδότηση κτλ.», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης.

Το μόνο θέμα που φαίνεται πλέον να απασχολεί είναι ο κόμβος της οδού Αγίας Σοφίας ο οποίος αποτελεί την είσοδο τόσο της Μίνι Περιμετρικής όσο και της οδού Κανακάρη. Και τούτο γιατί ουσιαστικά ο δήμος Πατρέων δεν έχει ακόμα αποφασίσει πότε και αν θα προχωρήσει στην αντιδρόμηση της Κανακάρη.

Ωστόσο αυτό το ζήτημα δεν φαίνεται ικανό να δημιουργήσει τέτοιου είδους προβλήματα που δεν θα επιτρέψουν την παράδοση στην κυκλοφορία της Μίνι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις