Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Ένα ξεχωριστό ταξίδι στις ακτές του Βισκαϊκού

Ένα ξεχωριστό ταξίδι στις ακτές του Βισκαϊκού

9 ημέρες από Μπορντό και Μπιλμπάο, μέχρι Τουλούζη και Μπιαρίτζ

Μοναδική αναχώρηση :

05 – 13 Αυγούστου’18

1η μέρα:  Αθήνα – Τουλούζη - Μπορντό

Συγκέντρωση  νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο και πτήση  για την στην Τουλούζ, την τέταρτη μεγαλύτερη  πόλη της Γαλλίας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κέντρο δορυφορικής τεχνολογίας και αστροναυτικής βιομηχανίας της Ευρώπης καθώς και έδρα της αεροκατασκευαστικής εταιρείας Airbus. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Μπορντό, πρωτεύουσα  του νομού Ζιρόντ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα:  Μπορντό

Πρωινό ξενοδοχείο και περιήγηση σε μία από τις  ομορφότερες  πόλης της Γαλλίας, την  «ωραία κοιμωμένη» όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι. Χτισμένη στην όχθη του ποταμού Γκαρόν, κουβαλά μιαν ιστορία περί κρασιού που αγγίζει τα δύο χιλιάδες χρόνια. Στην πανοραμική περιήγηση θα δούμε  τον Καθεδρικό ναό Saint-Adré με τον πύργο του Pey-Berland, τον μεγαλοπρεπή καθεδρικό Ναό του Saint-Michel με το επιβλητικό καμπαναριό του, που αγγίζει τα 114 μέτρα και την πλατεία Quincones, τη μεγαλύτερη της Γαλλία, με το μνημείο τιμής προς τους Γιρονδίνους και με το άγαλμα της Ελευθερίας στην κορυφή του. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο.

η μέρα:  Μπορντό – Επίσκεψη στους αμπελώνες Saint Juliet Beychevelle

Πρωινό ξενοδοχείο. Το Μπορντό είναι ο τόπος όπου το κρασί λατρεύτηκε περισσότερο από οπουδήποτε στον κόσμο και που έχει συνδέσει το όνομά του με τις πλέον εκλεκτές ετικέτες  της αγοράς.  Σήμερα θα επισκεφθούμε την διάσημη αμπελουργική περιοχή  που λέγετε Saint Juliet Beychevelle, φημισμένη για τα μεγάλα κτήματα του Μπορντό, με 1.200.000 τ.χλμ. αμπελιών και με πάνω από 50 ονομασίες απ’ τις καλύτερες στον κόσμο. Λέγεται πως το μυστικό της εξαιρετικής τους γεύσης κρύβεται στο πλούσιο σε ασβεστόλιθο υπέδαφος της Ακιτέν. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία  να κάνουμε γευσιγνωσία στο διάσημο οινοποιία Chateau Branaire Ducru. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα:  Μπορντό – Σαν Σεμπάστιαν - Μπιλμπάο

Πρωινό ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το Μπιλμπάο, μία από τις ποιο γνωστές και σημαντικές πόλεις στη Χώρα των Βάσκων. Καθ οδών θα επισκεφθούμε το Σαν Σεμπαστιάν ή Ντονόστια στην γλώσσα των Βάσκων, πρωτεύουσα της επαρχίας Γκιπούθκοα της αυτόνομης Χώρας των Βάσκων. Χαρακτηρίζεται ως η βασίλισσα της Χώρας των Βάσκων,  λιμάνι της Ισπανίας με σημαντική αλιεία,  μοντέρνο  τουριστικό θέρετρο και  διάσημο για τη κουζίνα της. Στο Σαν Σεμπαστιάν αναλογούν τα περισσότερα εστιατόρια/μπαρ, ανά κάτοικο στο κόσμο. Το Σαν Σεμπαστιάν ιδρύθηκε το 1524 και η παλαιά πόλη στηρίζεται σε έναν αμμώδη ισθμό που συνδέει την ηπειρωτική χώρα με το δύσκολο και απότομο λόφο του  Ουρχέλ, το οποίο περιβάλλεται από το φρούριο Mότα του 16ου αιώνα. Στην πανοραμική περιήγηση θα διασχίσουμε την Καινούργια Λεωφόρο, την ολοκαίνουρια προκυμαία που αγκαλιάζει τον λόφο Ουρχέλ και αποτελεί μια από τις ωραιότερες βόλτες, με θέα τη διάσημη παραλία La Concha (Λα Κόντσα). Θα περιπλανηθούμε στα στενά γραφικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης ( Parte Vieja) για να θαυμάσουμε παλιά κτίρια γοτθικού ρυθμού που σήμερα φιλοξενούν παραδοσιακά μπαρ και εστιατόρια, που σφύζουν από ζωή όλη μέρα.  Θα καταλήξουμε στην Calle Mayor (μεγάλο δρόμο) για να δούμε τον Καθεδρικό Ναό σε νεογοτθικό ρυθμό και τα υπέροχα βιτρό και στη συνέχεια θα δούμε την μπαρόκ εκκλησία της Σάντα Μαρία Κόρο. Αργά το απόγευμα άφιξη  στο Μπιλμπάο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Μπιλμπάο – Μπιαρίτζ Λούρδη - Τουλούζη

Πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Μπιαρίτζ, που βρίσκεται  στο νοτιοδυτικό σημείο της Γαλλίας στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού, γνωστό παγκοσμίως στους λάτρεις του σέρφ.  Το Μπιαρίτζ έγινε διάσημο στο 19ο αιώνα από την αυτοκράτειρα  Ευγενία και το παλάτι της στην παραλία. Την δεκαετία του ’70  το Μπιαρίτζ  ήταν η πιο διάσημη  λουτρόπολη της Ευρώπης. Στην πανοραμική μας  περιήγηση θα δούμε το Παλάτι της Ευγενίας, την  Ορθόδοξη Εκκλησία του 19ου αιώνα και το Μουσείο της Θάλασσας.  Αναχώρηση για την θρησκευτική πρωτεύουσα της Γαλλίας  για την  Λούρδη, μία από τις ποιο σημαντικές πόλεις των καθολικών, για να επισκεφθούμε τον θαυματουργό Ναό της Παναγίας της Λούρδη. Αργά το απόγευμα άφιξη στην Τουλούζη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση

8η μέρα: Τουλούζη – Καρκασόν

Πρωινό  στο ξενοδοχείο. Πρωινή περιήγηση στο ιστορικό μεσαιωνικό κέντρο της  πόλη που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Γαρούνα και την ιστορική γέφυρα Ποντ Νεφ. Θα δούμε το περίφημο Κανάλι Μιντί, το Καπιτώλιο της Τουλούζης, την Βασιλική του Αγίου Στεφάνου και τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό που δεσπόζει στο κέντρο της πόλης. Αναχώρηση για την Καρκασόν μία πόλη με πλούσια ιστορία και μια από τις λίγες οχυρωμένες μεσαιωνικές πόλεις, των οποίων έχουν διατηρηθεί μέχρι και σήμερα οι οχυρώσεις και το παλιό μεσαιωνικό κέντρο. Στην πανοραμική μας περιήγηση θα επισκεφθούμε τις δυο περιοχές, στις οποίες χωρίζεται η πόλη είναι η οχυρωμένη πολιτεία της Καρκασόν (Cité de Carcassonne) και η αποκαλούμενη Κάτω πόλη (ville basse), η οποία βρίσκεται εκτός των οχυρώσεων. Το 1996 η μεσαιωνική παλαιά πόλη χαρακτηρίστηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. . Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην  Τουλούζη. Διανυκτέρευση

9η μέρα: Τουλούζη – Αθήνα

Πρωινό  στο ξενοδοχείο. Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα νωρίς το μεσημέρι.

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο             725 €

Τιμή σε μονόκλινο                            1050 €

Φόροι αεροδρομίων                        150  €

Περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης  Αθήνα – Τουλούζη – Αθήνα  με την Air France.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο  πούλμαν  για τις μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού.

Διαμονή σε  επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.

  • Πρωινό  καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά. (Μπορντό2,5€, Τουλούζη  2,2€).
  • Check Point (25 €)

 

Πτήσεις

05 Αυγούστου ’18 AF 1865 Αθήνα – Τουλούζη     10.15   12.30

13 Αυγούστου ’18 AF 1864 Τουλούζη – Αθήνα      08.55  13.00

 

 

Info: Fastravel by Keramidas - Όθωνος Αμαλίας 12A, Πάτρα

Tηλέφωνο: 2610 622500

http://www.fastravel.gr

E-mail: [email protected]

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life