Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο αισθητήρας Soli της Google που έρχεται να κάνει πιο ανθρώπινο τον ψηφιακό κόσμο - ΒΙΝΤΕΟ

Ο αισθητήρας Soli της Google που έρχεται...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Διαβάστε αναλυτικά

Στο μέλλον θα φερόμαστε σε υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, έξυπνα ρολόγια και άλλες συσκευές σαν να ήταν αναλογικές. Με την λεπτομέρεια που μόνο το ανθρώπινο χέρι μπορεί να πετύχει.

Ο αισθητήρας Soli, που αναπτύσσεται ως μέρος ενός έργου του ομίλου Google Advanced Technology and Projects, είναι ένα ραντάρ χαμηλής ισχύος σχεδιασμένο για να χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια και να ανιχνεύει τις χειρονομίες του χεριού σε ένα επίπεδο κάτω από το χιλιοστόμετρο.

Λειτουργεί στη ζώνη ISM των 60 GHz χρησιμοποιώντας ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Ο αισθητήρας ανιχνεύει μια σειρά κινήσεων που αποτελούν μέρος των εικονικών εργαλείων της Soli (εικονικό ρυθμιστικό, και επίσης εικονικό κουμπί).

Τα πλεονεκτήματα για το τσιπ είναι ότι απαιτεί λιγότερη ενέργεια, δεν έχει κινούμενα μέρη, μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα από τις συνθήκες φωτισμού και όταν αναπτυχθεί περαιτέρω στο μέλλον, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε πολλά προϊόντα ( φορητά, συσκευές IoT, τηλέφωνα και αυτοκίνητα).

Ο Ivan Poupyrev, ιδρυτής της Poject Soli, δήλωσε σχετικά με το στόχο του έργου: "Το χέρι είναι η τελική συσκευή εισόδου. Πώς θα μπορούσαμε να πάρουμε αυτή την απίστευτη ικανότητα, τη φινέτσα των ανθρώπινων ενεργειών και να χρησιμοποιήσουμε το χέρι μας, αλλά να το εφαρμόσουμε στον εικονικό κόσμο; "

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις