Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την παράσταση "Αντιγόνη" με Χειλάκη και Μαξίμου στο Ηρώδειο

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την παράσταση "Αντιγ...

Στην Πάτρα την αναμένουμε στις 29 Αυγούστου 2018

Μετά από τρεις sold out παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια έκανε δύο στάσεις στην Αθήνα, την Τρίτη 10/7 και Τετάρτη 11/7/2018 στο Ηρώδειο. Ήσαν δύο sold out παραστάσεις στη σκιά της Ακρόπολης με τους συντελεστές να χειροκροτούνται θερμά από τους θεατές.

Στο Ηρώδειο βρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι. Ανάμεσά τους ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο βουλευτής Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο Σταύρος Μπένος, ιδρυτής και πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Διάζωμα, ο διευθυντής του φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ορέστης Ανδρεαδάκης, οι ηθοποιοί: Αλέξης Γεωργούλης, Δάνης Κατσανίδης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Ταμίλα Κουλίεβα, Θάνος Καληώρας, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Πάνος Πετούσης, Ελισάβετ Μουτάφη, Ράνια Οικονομίδου, Γιούλικα Σκαφιδά, Βασιλική Τρουφάκου, Χάρης Φλέουρας, Σπύρος Μπιμπίλας,Σπύρος Πούλης, Ευθύμης Ζησάκης, Παρθενόπη Μπουζούρη, Λουκία Μιχαλοπούλου, Άννυ Λούλου, οι χορογράφοι Φωκάς Ευαγγελινός και Δημήτρης Παπάζογλου, οι σκηνοθέτες Σοφία Παπαδοπούλου, Σωτήρης Καραμεσίνης, η αθλήτρια Κατερίνα Θάνου, οι δημοσιογράφοι Βασίλης Μπουζιώτης, Όλγα Σελλά, Γιώργος Σαρηγιάννης, Αναστασία Καμβύση, Άρης Καβατζίκης, Μαρία Ηλιάκη, Ναταλία Αργυράκη, Μαρένα Καδιγιαννοπούλου, Νάνσυ Παραδεισάνου, Αριστέα Γιάννου, Σοφία Μανουσακίδου, Τάνια Μαρκουτσά, οι παρουσιάστριες Κατερίνα Ζαρίφη και Νικολέττα Ράλλη, κ.α.

Σε σημείωμα του για την παράσταση ο Γιώργος Μπλάνας που έχει κάνει την μετάφραση, αναφέρει τα εξής:

Ακολουθώντας τα πρότυπα της αρχαίας τραγωδίας, όπου όλα τα πρόσωπα του δράματος μοιράζονταν σε τρεις υποκριτές, ο Αιμίλιος γίνεται Κρέοντας και Ευριδίκη, η Αθηνά, Αντιγόνη και Τειρεσίας και ο Μιχάλης, Αίμονας, Σκοπός και Ισμήνη. Τα εννιά μέλη του χορού αναλαμβάνουν το ρόλο των αφηγητών της ιστορίας της εμμονικής σχέσης των ηρώων με τα πιστεύω τους που τους οδηγούν στην καταστροφή τους, καθώς ο Κρέοντας είναι αποφασισμένος να επιβληθεί και η Αντιγόνη αποφασισμένη να πεθάνει. Ανάμεσά τους οι πολίτες παραδομένοι στον φόβο, ψιθυρίζουν κρυφά, αλλά δεν τολμούν να αντιδράσουν, ενώ η πόλη παραμένει ακυβέρνητη.

«Το πραγματικό θέμα της τραγωδίας είναι κάτι περισσότερο από την αντιπαράθεση ανάμεσα στο δίκαιο της πολιτείας και το θεϊκό δίκαιο, ανάμεσα στο θετό και το φυσικό δίκαιο ή ανάμεσα στην εξουσία και τη δικαιοσύνη. Η πραγματική σύγκρουση είναι ανάμεσα στην ιδιωτική επιθυμία και τη δημόσια πραγματικότητα.

Σ’ αυτήν την πόλη, όλοι είναι μόνοι. Προσπαθούν να ευτυχήσουν, αλλά δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν γι’ αυτό. Προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες τους, αλλά διαλέγουν λάθος μέσα. Διότι, όπως λέει ο Τειρεσίας: Δεν ξέρουν οι άνθρωποι. Δεν έμαθαν ποτέ. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να σκεφτούν... πως δεν υπάρχει μεγαλύτερο αγαθό απ’ την ορθοφροσύνη».

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας

Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης - Μανώλης Δούνιας

Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης

Σκηνικά-Κοστούμια: Εύα Νάθενα

Κίνηση: Αγγελική Στελλάτου

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Μουσική Διδασκαλία-Ακορντεόν: Άννα Λάκη

Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Φωτογράφος/trailer : Μαριλένα Αναστασιάδου

Ερμηνεύουν:

Αθηνά Μαξίμου

Αιμίλιος Χειλάκης

Μιχάλης Σαράντης

Χορός

Σωκράτης Πατσίκας

Κρις Ραντάνοφ

Μαρία Τζάνη

Σμαράγδα Κάκκινου

Άννα Λάκη

Παναγιώτης Κλίνης

Πάρις Θωμόπουλος

Τίτος Λίτινας.

*Η παράσταση θα έρθει στην Πάτρα, στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο στις 29 Αυγούστου 2018 ενώ το ενδιαφέρον στοιχείο που είδαμε στο viva.gr είναι ότι για την Πάτρα έχει την ένδειξη sold out.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight