Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Η ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ...

Τεχνική συνάντηση με τους εταίρους του ευρωπαϊκού προγράμματος που χρηματοδοτεί το έργο

Το χώρο των Παλαιών Σφαγείων επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο Αντιδήμαρχος, Βασίλης Θωμόπουλος και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων – Πατρινό Καρναβάλι Νίκος Χρυσοβιτσάνος. Στην επίσκεψη ήταν παρόντες και οι συμμετέχοντες στην τεχνική συνάντηση του έργου SPARC που αποτελείται από εκπροσώπους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας του Επιμελητηρίου Αχαΐας ενώ από Ιταλία συμμετείχαν ο Σύνδεσμος Θεάτρων της Απούλιας και η Περιφέρεια της Απούλιας - Department Economy of Culture, Tourism and Territory. Στο χώρο θα δημιουργηθεί, μέσω του Προγράμματος SPARC, μόνιμος εκθεσιακός χώρος για το Πατρινό Καρναβάλι.

 

Ο Δήμαρχος δήλωσε: “Θα ήθελα, πριν αναφερθώ στο συγκεκριμένο θέμα που αφορά στην αξιοποίηση των Παλαιών Σφαγείων, να εκφράσω την έντονη ανησυχία μας, γιατί μέχρι αυτή την ώρα η Κυβέρνηση δεν έχει τοποθετηθεί και τηρεί σιγή ιχθύος για την τροπολογία που έχει κατατεθεί και αφορά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Αναλαμβάνει σοβαρές ευθύνες απέναντι στο λαό, αν δεν στηρίξει την συγκεκριμένη τροπολογία, η οποία έχει υιοθετηθεί και από την ΚΕΔΕ. Επαναλαμβάνουμε δε, πως σε ό,τι μας αφορά ως Δημοτική Αρχή, δεν θα επιτρέψουμε για χρέη των 500 ευρώ στο Δήμο, να βγάλουμε στο σφυρί τη λαϊκή περιουσία”.

 

Σε σχέση με τα Παλαιά Σφαγεία, ο Δήμαρχος ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Χθες και σήμερα είμαστε εδώ, κάνουμε αναλύσεις του προγράμματος και βλέπουμε όλες τις δυνατότητές του. Ο χώρος των Παλαιών Σφαγείων αναπτύχθηκε το 1999 μέσω του προγράμματος URBAN, στην συνέχεια πέρασε προς εκμετάλλευση στα χέρια ιδιώτη ο οποίος τον παρέδωσε ξανά στο Δήμο το 2014 κατεστραμμένο και λεηλατημένο, σε άθλια κατάσταση.

Στόχος μας είναι να στεγαστούν εδώ λειτουργίες που θα σχετίζονται με το Καρναβάλι, προς όφελος των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού και του λαού της Πάτρας.

Λειτουργίες που θα αφορούν από την κατασκευή μάσκας και άλλων καρναβαλικών στοιχείων, φιλοξενία και προβολή της ιστορίας του Πατρινού Καρναβαλιού μέσω και οπτικοακουστικών μέσων, επισκέψεις σχολείων, πολιτών, αποστολών κ.ά. διάφορες εκδηλώσεις.

Μιλάμε για ένα χώρο που θα λειτουργεί όλο το χρόνο.

Με αυτό το πρόγραμμα, επισκευάζουμε, διαμορφώνουμε ένα λεηλατημένο χώρο, τον αποδίδουμε πάλι στον πατραϊκό λαό.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture