Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Οι ULALΟUM από τα Καλάβρυτα και τα πνευστά τους μάγεψαν το ... Λουξεμβούργο και κέρδισαν βραβεία- ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Οι ULALΟUM από τα Καλάβρυτα και τα πνευσ...

Οι πρώτες επίσημες εμφανίσεις τους πραγματοποιήθηκαν στο Λουξεμβούργο στις αρχές Ιουλίου

Οι ULALΟUΜ είναι συγκρότημα πνευστών οργάνων από τα Καλάβρυτα κι αποτελούν μια μουσική πρόταση για τους δρόμους και τις πλατείες των πόλεων με ήχο, κίνηση και θεατρικά δρώμενα με rock διάθεση…

Το γκρουπ αποτελείται από τρομπέτες, Άλτο σαξόφωνα, τενόρο σαξόφωνο τρομπόνι τούμπα και κρουστά. Στις παραστάσεις που δίνονται από την ομάδα κυριαρχεί η κίνηση και η θεατρική παρουσίαση του μουσικού δρώμενου.

Οι πρώτες  επίσημες εμφανίσεις του γκρουπ πραγματοποιήθηκαν στο Λουξεμβούργο στις 7 και 8 Ιουλίου 2018.

 

Συγκεκριμένα η ομάδα  συμμετείχε  στο κορυφαίο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ πνευστών DIFFWINDS που γίνεται στην πόλη Differdance.

Η πόλη  αυτή είναι τα τελευταία 24 χρόνια σημείο αναφοράς για τις ορχήστρες πνευστών. Το φεστιβάλ που διεξάγετε εκεί κάθε δυο χρόνια (το 2018 ήταν το 12ο) συγκεντρώνει  μπάντες  ιδιαίτερα υψηλού επίπεδου απ όλο τον κόσμο .Στην φετινή διοργάνωση συμμετείχαν μπάντες από την  Πορτογαλία, Λίβανο, Ελβετία, Η.Π.Α, Πολωνία,  Ελλάδα (ULALOUM), Λουξεμβούργο, και Βέλγιο.

Οι  ULALOUM  ξεκίνησαν από το φεστιβάλ αυτό  με τις καλύτερες προοπτικές για το μέλλον καθώς στην πρώτη τους επίσημη εμφάνιση  πήραν το πρώτο βραβείο στην κατηγορία  νέο -εμφανιζόμενου γκρουπ.

Το συγκρότημα έδωσε δυο παραστάσεις το Σάββατο 7 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα  12.00 – 13.30 παρουσίασε τρία σετ μουσικής και κίνησης  σε  διαφορετικά μέρη του εμπορικού κέντρου OPKORN(AUCHAN).

Το απόγευμα της ίδιας μέρα στις18.30 -1930 η συναυλία των ULALOUM δόθηκε στην κεντρική πλατεία του Differdance. Στην συνέχεια οι διοργανωτές του φεστιβάλ ξενάγησαν την ομάδα στο  Λουξεμβούργο και δόθηκε η ευκαιρία στο γκρουπ να γνωρίσει την ιστορία της χώρας.

Το συγκρότημα έδωσε δυο παραστάσεις το Σάββατο 7 Ιουλίου. Συγκεκριμένα  12.00 – 13.30 παρουσίασε τρία σετ μουσικής και κίνησης  σε  διαφορετικά μέρη του εμπορικού κέντρου OPKORN(AUCHAN).

Την Κυριακή 8 Ιουλίου η ομάδα  στις 19.00 έπαιξε  ως opening  γκρουπ στη τελετή λήξης του Φεστιβάλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εμφάνιση αυτή ήταν εξαιρετικά τιμητική για τους ULALOUM  γιατί αμέσως μετά ακολούθησε η  συναυλία της παγκοσμίου φήμης μπάντας  της Βέλγικης αεροπορίας (MUSIQUE ROYALE DE LA FORCE AERIENNE BELGE  υπό την διεύθυνση του Commandant Chef de Musique MATTY CILISSEN.

Η απονομή των βραβείων και η τελετή λήξης έγιναν   στον υπέροχο χώρο CENTRE SPORTIF OBERKORN.

Εκεί όλοι οι συμμετέχοντες   αποχαιρέτησαν την 12η  διοργάνωση με θετικές αναμνήσεις κάνοντας  πράξη  το  φετινό σλόγκαν του φεστιβάλ.

THE POWER OF MUSIC FOR A BETTER WORLD!

 

Τα μέλη της ομάδας που  συμμετείχαν στο φεστιβάλ είναι

Μίχαλος Δημήτρης(τρομπέτα) Μπαμπαράκου Μυρτώ (Άλτο σαξ ) Στεφανοπούλου Φωτεινή (Άλτο σαξ) Σπανόπουλος Τιμολέων (Τενόρο σαξ) Ασημακόπουλος Σπύρος(τρομπόνι) Αργάνης Χάρης (Τούμπα) Ασημακόπουλος Χρήστος (Ντραμς) Την κινησιολογία σχεδίασε και δίδαξε  χορογράφος Ρένια Αχιλλεοπουλου .Την επιμέλεια και τη διεύθυνση της ομάδας έχει ο Μπαμπαράκος Γιωργος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight