Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η ζέστη βάζει "φωτιά" στο ανεμιστηράκι του λαπτοπ σας; Προστατέψτε το φορητό σας υπολογιστή τους καλοκαιρινούς μήνες

Η ζέστη βάζει "φωτιά" στο ανεμ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε υπολογιστής θερμαίνεται με τη χρήση, εντός κάποιων φυσιολογικών ορίων. Όταν όμως ξεπερνάει τις προβλεπόμενες θερμοκρασίες, τότε μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα. Η υπερθέρμανση laptop μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό θόρυβο και ακόμη μπορεί να κλείσει το σύστημά σας χωρίς καμία προειδοποίηση. Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να φθάσει και μέχρι την απώλεια δεδομένων και μόνιμες βλάβες στο hardware, καθώς η συστοδιαστολές προκαλούν αποκολλήσεις από το motherboard - και συνήθως την "πληρώνει" η κάρτα γραφικών ή η καλωδιοταινία της οθόνης, με αποτέλεσμα να αναβοσβήνει τυχαία.

Τα laptop είναι πολύ πιο ευαίσθητα όσον αφορά την υπερθέρμανση από τους σταθερούς υπολογιστές, για μια σειρά λόγων.

Κατ' αρχάς, ένα laptop δεν έχει τον κατάλληλο χώρο στο εσωτερικό του για να δημιουργείται ροή αέρα και να ψύχει τα υποσυστήματα, όπως έχει ένας σταθερός υπολογιστής.

Όταν έχουμε υπερθέρμανση laptop, ο ανεμιστήρας λειτουργεί διαρκώς στη μέγιστη ταχύτητά του. Επειδή έχει μικρό μέγεθος, αναγκαστικά λειτουργεί σε υψηλές στροφές, παράγοντας έναν οξύ, ενοχλητικό ήχο. Επιπλέον, η συνεχής λειτουργία μειώνει το προσδόκιμο ζωής του συστήματος ψύξης. Αυτό μπορεί να προκληθεί καθώς έχουν φράξει με σκόνη και τρίχες οι αεραγωγοί του φορητού σας υπολογιστή. Το κάπνισμα κατά τη χρήση του, εκτιμάται πως "μπουκώνει" ακόμη περισσότερο τους αεραγωγούς του συστήματός σας.

Το laptop πρέπει να τοποθετείται πάντοτε σε μια σκληρή, επίπεδη επιφάνεια όσο λειτουργεί. Καλό είναι να αποφύγουμε να το έχουμε στα πόδια μας, ή να το ακουμπάμε στο κρεβάτι, τον καναπέ, ή κάποιο χαλί. Τέτοιες μαλακές επιφάνειες κλείνουν τις οπές εξαερισμού στο κάτω μέρος και τα πλάγια του laptop.

Επειδή σε πολλούς αρέσει να βλέπουν ταινίες με το laptop στο κρεβάτι, δεν χρειάζεται απαραίτητα να αγοράσουν μια βάση laptop. Μια οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια ακόμη κι από ξύλο θα κάνει μεγάλη διαφορά. Αν είναι μαρμάρινη ή μεταλική εκτιμάται οτι είναι καλύτερη.

Μια ειδική βάση laptop με εξτρα ανεμιστηράκια, εκτός από την επίπεδη επιφάνεια εργασίας παρέχει και άλλες ευκολίες, όπως επιπλέον ψύξη με αθόρυβους ανεμιστήρες, ή και έξτρα θύρες USB.

Οι τιμές για τις βάσεις laptop ξεκινούν από λιγότερα από 10 ευρώ και μπορεί να φθάσουν και εως 50-60 ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις