Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Tι δείχνει το ημερολόγιο του 15χρονου, που αυτοκτόνησε στην Αργυρούπολη - Άνοιξε ο κύκλος των καταθέσεων

Tι δείχνει το ημερολόγιο του 15χρονου, π...

Οι φράσεις στο ημερολόγιο που «τραβούν» την προσοχή

Σε νέα κατεύθυνση φαίνεται πως στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας για την αυτοκτονία του 15χρονου στην Αργυρούπολη. Στις υπαρξιακές ανησυχίες του  αυτόχειρα και στον ευαίσθητο χαρακτήρα του, στρέφουν πλέον οι αρχές το ερευνητικό τους ενδιαφέρον. Κι αυτό γιατί μέχρι στιγμής από τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους δεν προκύπτει περίπτωση σχολικού εκφοβισμού με την στενή και νομική έννοια του όρου, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως η περίπτωση «bullying» έχει βγει από το «κάδρο» των ερευνών.

Οι φράσεις στο ημερολόγιο που «τραβούν» την προσοχή

Δυο προτάσεις στο κρυφό ημερολόγιο που κρατούσε το άτυχο παιδί έχουν τραβήξει την προσοχή των αρχών. Η πρώτη είναι σε μια σελίδα του ημερολογίου, όπου ο 15χρονος γράφει: “σκέφτομαι να αυτοκτονήσω”.

Όμως στην αμέσως επόμενη σελίδα γράφει κάτι το αισιόδοξο, που δείχνει αν μη τι άλλο την μεταστροφή στην κακή του ψυχολογία: «Τελικά αξίζει να ζεις για τους γονείς σου, αλλά και τους λίγους ανθρώπους που σε στηρίζουν και σε αγαπούν».

Τα έξι ονόματα

Όσον αφορά στα έξι ονόματα που έγραφε στο τελευταίο σημείωμα πριν την αυτοκτονία του, οι δυο είναι αλλοδαποί, ένας μάλιστα συμμαθητής του.
Τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα κληθούν τελευταία να πουν ότι ξέρουν, καθώς πλέον έχει ανοίξει ο κύκλος των καταθέσεων και το πρωί της Τετάρτης (11.07.2018) το κατώφλι της ΓΑΔΑ περάσαν οι πρώτοι φίλοι του 15χρονου, κυρίως κορίτσια, τα οποία βέβαια συνοδεύονταν από τους γονείς τους.

Παράλληλα μια πρώτη κουβέντα με τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση είχε ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος συντετριμμένος φέρεται να είπε στους Αστυνομικούς: “Μα πώς είναι δυνατόν να μην έχουμε καταλάβει τίποτα; Δεν φαίνονταν να τον απασχολεί κάτι σοβαρό, μόνο τα μαθήματα του και οι φίλοι του με τους οποίους φαινόταν πως είχε καλές σχέσεις. Τώρα έχουμε βρεθεί μπροστά σε μια τραγική αλήθεια κι ένα κρεμασμένο παιδί, χωρίς να ξέρουμε το γιατί”.

Σε αυτό το “γιατί” λοιπόν προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις οι αστυνομικοί, οι οποίοι είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στα ερευνητικά τους βήματα, και για το λόγο αυτό πάνε τις έρευνες βήμα – βήμα, προκειμένου να ρίξουν φως σε αυτή την συγκλονιστική υπόθεση.

Δεν προκύπτει υπόθεση bullying από τα προσωπικά μηνύματα

Όσον αφορά στις εργαστηριακές έρευνες και κυρίως το κινητό τηλέφωνο του 15χρονου, από τα μηνύματα που έχουν διαβάσει μέχρι στιγμής οι ειδικοί, τόσο στο κινητό του, όσο και στα προφίλ του σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, δεν φαίνεται να προκύπτει περίπτωση σχολικού η κοινωνικού εκφοβισμού, καθώς δεν περιέχονται μηνύματα ανάλογου περιεχόμενου.

Ωστόσο οι ειδικοί αναμένουν και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα της υπόθεσης.

 

πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις