Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Ψήφισμα 10 Δημοτικών Συμβούλων για την συμφωνία των Πρεσπών

Πάτρα: Ψήφισμα 10 Δημοτικών Συμβούλων γι...

ΔΕΙΤΕ τι αναφέρουν

Δέκα δημοτικοί σύμβουλοι της Πάτρας σε κοινό ψήφισμα που υπέβαλαν στο σώμα για την συμφωνία των Πρεσπών αναφέρουν τα εξής: "Οι παρακάτω υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι Πάτρας, αφού συζητήσαμε το θέμα, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της 11ης Ιουλίου 2018, εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στη συμφωνία της 18ης Ιουνίου, γνωστής και ως συμφωνίας των Πρεσπών.

Η εν λόγω συμφωνία θα έπρεπε να  επιχειρεί την επίλυση του μακροχρόνιου ζητήματος της ονομασίας, με γνώμονα τη διασφάλιση όχι μόνο της ιστορίας και της υπόστασης, αλλά και της ασφάλειας και προστασίας της χώρας στο παρόν και στο μέλλον. Αντίθετα, επιχειρεί να το κλείσει με τρόπο, που δε μας διασφαλίζει, έναντι του αλυτρωτισμού της γειτονικής χώρας.

Συγκεκριμένα, στο μεν θέμα του ονόματος προβλέπονται απαράδεκτες παραχωρήσεις, στα δε λοιπά ζητήματα, υποχρεώνει τη χώρα μας στην αναγνώριση Μακεδονικής εθνότητας και  γλώσσας. Πρόκειται για τα δύο συστατικά στοιχεία ενός έθνους και η Ελλάδα δυστυχώς, για πρώτη φορά, προσυπογράφει την ύπαρξη «Μακεδονικού» έθνους, έθνους «Μακεδόνων». Με τον τρόπο αυτό ακυρώνεται και η ίδια η σύνθετη ονομασία, ως ένας συμβιβασμός, σύμφωνα με τον οποίο, η χρήση του όρου «Μακεδονία», θα αποκτούσε γεωγραφική και όχι εθνοτική έννοια. Αυτό άλλωστε ήταν πάντα το πρόβλημα της Ελλάδος, δηλαδή η επεκτατική προπαγάνδα των Σκοπίων, που είχε ως αιχμή του δόρατος την ανύπαρκτη μειονότητα και απαραίτητο συμπλήρωμα τη χρησιμοποίηση της λέξεως Μακεδόνας ή Μακεδονία, όχι υπό τη γεωγραφική έννοια, αλλά για τον προσδιορισμό συγκεκριμένης εθνότητας.

Καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να σεβαστεί την επιθυμία της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού και να μην προχωρήσει στην ολοκλήρωση της συμφωνίας. Σήμερα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, να μη δώσει τη συγκατάθεσή της για την ένταξη των Σκοπίων στη συμμαχία και να μην απεμπολήσει έτσι, ένα ισχυρό διαπραγματευτικό μας πλεονέκτημα."

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

 

Κ. Χριστόπουλος

Ηλ. Γκοτσόπουλος

Ανδ. Νικολάου

Θ. Ξυλιάς

Χ. Μπακαλάρος

Γ. Καυκάς

Ν. Θεοδωρόπουλος

Α. Φίλιας

Ιωάν. Μανέτας

Ν. Τζανάκος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις