Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Χαν για τα σύνορα Ελλάδας - Αλβανίας - Διαψεύδουν οι Βρυξέλλες - ΒΙΝΤΕΟ

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Χαν για τα ...

Ο επίτροπος Χαν σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε σε «αλλαγή συνόρων» Ελλάδας- Αλβανίας διευκρινίζουν οι Βρυξέλλες

Σε μία περίεργη δήλωση προέβη ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αρμόδιος για τη διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν, μιλώντας σε συνέδριο για την ανάγκη επίτευξης συμφωνιών στα Βαλκάνια. Ο κ. Χαν ανέφερε ότι αν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία θα υπάρξει και αναδιάρθρωση των συνόρων.

«Νομίζω είδαμε στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα του ονόματος, και εάν υπάρξει συμφωνία μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση των συνόρων, αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες» ανέφερε ο Γιοχάνες Χαν και συνέχισε:

«Συνεπώς εδώ χρειαζόμαστε ηγεσία αλλά χρειαζόμαστε και την ηγεσία για να γίνει αντιληπτό πως πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στις κοινωνίες».

«Πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στη νοοτροπία για να υπάρξει πραγματική πρόοδος στην πορεία προς την Ευρώπη» κατέληξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Η τοποθέτησή του δημιούργησε "θόρυβο" ωστόσο οι Βρυξέλλες διαψεύδουν.

Ο επίτροπος Χαν σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε σε «αλλαγή συνόρων» Ελλάδας- Αλβανίας διευκρινίζουν οι Βρυξέλλες.

Ο επίτροπος Χαν σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε σε «αλλαγή συνόρων» Ελλάδας- Αλβανίας, επισήμανε σήμερα από τις Βρυξέλλες εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κληθείς να διευκρινίσει σχετικές με το θέμα δηλώσεις του αρμόδιου για τη διεύρυνση επιτρόπου στο Λονδίνο.

 

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επίτροπος υπογραμμίζοντας την ανάγκη επίλυσης όλων των ανοικτών διμερών ζητημάτων πριν από οποιαδήποτε μελλοντική διεύρυνση της ΕΕ, έκανε αναφορά στις συνεχιζόμενες ελληνοαλβανικές συζητήσεις για την αποκλειστική οικονομική ζώνη, η οποία φυσικά μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο στη βάση μιας αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας.

 

Ανακοίνωση της ΝΔ για τις δηλώσεις του επιτρόπου κ. Χαν

«Έμελλε να το ζήσει και αυτό η πατρίδα μας με τους κ. Τσίπρα και Καμμένο. Να πληροφορούμαστε από τον επίτροπο κ. Χαν ότι η Κυβέρνηση συζητά να αλλάξει τα σύνορά μας με την Αλβανία!», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και καλεί «τους κ. Τσίπρα, Καμμένο και Κοτζιά να σταματήσουν εδώ και τώρα τη μυστική διαπραγμάτευση που, ως φαίνεται, κάνουν και με την Αλβανία».

Η Πειραιώς προσθέτει: «Αρκετά ζημιώθηκε η Ελλάδα με τα τετελεσμένα που ήδη προκαλούν στο Σκοπιανό. Όσο για τον επίτροπο Χαν, ας συνειδητοποιήσει ποιος είναι ο ρόλος του και να περιοριστεί στις αρμοδιότητές του».

Το τουίτ του εκπροσώπου Τύπου του Ποταμιού Δ. Τσιόρσα

Ο κ.Χαν θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπέπεσε σε ένα φραστικό λάθος, από αυτά που συνηθίζει, μιλώντας για αναδιάρθρωση συνόρων με την Αλβανία. Διαφορετικά τα πράγματα είναι πολύ σοβαρα. Αλλά μάλλον είναι αστεία...

πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ kathimerini.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις