Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

H TATIANA MΠΛΑΤΝΙΚ ΥΜΝΕΙ ΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ TATLER- ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ, ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΡΙΝΟ SEA+ SUN

H TATIANA MΠΛΑΤΝΙΚ ΥΜΝΕΙ ΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ ΣΤΟ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Νησί μαγικό και παραμυθένιο

«Η Τατιάνα της Ελλάδας μας καλεί στον παράδεισό της» γράφει το βρετανικό περιοδικό Tatler (που είναι «ταγμένο» στην υψηλή κοινωνία και τα fashion events του Λονδίνου). Μετά την έκδοση με τους διασημότητες που προτείνουν το αγαπημένο τους ελληνικό πιάτο, η Τατιάνα Μπλάτνικ διαφημίζει και πάλι τη χώρα μας στο διεθνές κοινό, με έναν δικό της «οδηγό» για τις Σπέτσες. Το Tatler υπογραμίζει πως επειδή εκείνη και ο Νικόλαος, γιος του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας, παντρεύτηκαν σε παραθαλάσσιο ναό των Σπετσών το 2010, είναι το αγαπημένο τους νησί, φημισμένο για το πράσινο και τα καθαρά του νερά.

Μεταξύ άλλων η Τατιάνα Μπλάτνικ αναφέρει: «Εχουν κάτι μαγικό, σχεδόν παραδεισένιο οι Σπέτσες: Οι άμαξες, τα λευκά σπίτια, τα πέτρινα δρομάκια και οι ευωδιές ολόγυρα με έκαναν να γοητευθώ από την πρώτη στιγμή που επισκέφθηκα το νησί το 2004. Οι Βενετοί το αποκαλούσαν «Νησί των αρωμάτων». Στις Σπέτσες παντρεύτηκα και έχουν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Υπάρχουν πολλά ωραία μέρη να μείνεις αλλά στο ξενοδοχείο Poseidonion του 1914 στο όμορφο λιμανάκι Ντάπια, είναι σαν να έχει σταματήσει ο χρόνος. Διαθέτει μια old elegance με φίνα δωμάτια και υπέροχη βεράντα. Λατρέυω να βλέπω τα παιδιά που παίζουν μπροστά του, στην πλατεία. Γίνονται πολλές εκδηλώσεις στο νησί όπως Yacht Regatta, Spetses Marathon, Tweed Run (το τελευταίο έχει κάτι από Λονδίνο με κοστούμια, ποδήλατα και πικ νικ). Οι βόλτες εδώ είναι θαυμάσιες αλλά η θάλασσα πρωταγωνιστεί. Πιο αγαπημένη μου είναι η μικροσκοπική παραλία Pisina στα νότια, αλλά μου αρέσει να κολυμπάω και σε Ζογεριά και Κουζουνό απέναντι από τη Σπετσοπούλα. Μπορείτε να επισκεφθείτε και τα έρημα νησιά Δοκός και Τρικέρι».

 

Η Τατιάνα χαρακτηρίζει το φαγητό «λαχταριστό». Συστήνει το εστιατόριο Ορλόφ και Ταρσανά για τοπικές γεύσεις με κορυφαία τα πιάτα με αρμυρίκια και χόρτα. Για shopping προτείνει το κατάστημα Sea + Sun για έλληνες σχεδιαστές (ανήκει στους πατρινούς εμπόρους Γιάννη Μαυριόπουλο και Κική Μουχτή) ενώ για διεθνή μόδα το Soho Soho. Δεύτερο αγαπημένο της νησί είναι πάντως η Μύλος με τις 75 παραλίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View