Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δήμος Πατρέων: "Θα γίνει ολόκληρο το θαλάσσιο μέτωπο, χώρος αναψυχής και δραστηριοτήτων για όλους"

Δήμος Πατρέων: "Θα γίνει ολόκληρο τ...

Η ανακοίνωση του Δήμου για την κατάθεση της τροπολογίας για την οριστική παραχώρηση

"Κατατέθηκε και είναι σε διαδικασία ψήφισης, η τροποποιητική διάταξη του Νομοσχεδίου, με την οποία παραχωρείται για 99 χρόνια στον Δήμο Πατρέων, η παραλιακή ζώνη της Πάτρας. Η θετική αυτή εξέλιξη, είναι αποτέλεσμα των μακροχρόνιων αγώνων του πατραϊκού λαού", αναφέρει ο Δήμος Πατρέων στην ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

"Είναι αποτέλεσμα της αγωνιστικής διεκδίκησης, στην οποία  είχε σημαντική συμβολή η Δημοτική Αρχή, με αντίστοιχου περιεχομένου αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, και οργάνωση κινητοποιήσεων. Είναι αποτέλεσμα των παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής με την καθοριστική συμβολή των εργαζομένων, σε τμήματα του θαλάσσιου μετώπου που αποδόθηκαν στο λαό για χρήση, όπως είναι το Νότιο Πάρκο, κόντρα στα εμπόδια και στις διώξεις, όλο αυτό το διάστημα, εκ μέρους των κρατικών υπηρεσιών.

Δεσμευόμαστε ότι μαζί με τον πατραϊκό λαό θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε κρατική χρηματοδότηση και αξιοποίηση της περιοχής υπέρ των αναγκών των δημοτών μας. Αυτό δηλαδή που υλοποιήσαμε με το Νότιο Πάρκο, τις Παιδικές Κατασκηνώσεις της Πλαζ, το Πλατανόδασος, τον Κόκκινο Μύλο, και αλλού. Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε να χαρατσωθεί ο πατραϊκός λαός για δράσεις αναψυχής και πολιτισμού.

Θεωρούμε αναγκαίο να επισημάνουμε αυτά, γιατί ήδη έχει κατατεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο «Κλεισθένης I», με τις ρυθμίσεις του οποίου οι όποιες ανάγκες των Δήμων θα καλύπτονται από την ανταποδοτικότητα και την επιχειρηματικότητα, που πλέον μονιμοποιούνται, με την εκμίσθωση δημοτικών χώρων και εκτάσεων σε επιχειρήσεις, στο τουριστικό κεφάλαιο, με ληστρικές παραχωρήσεις δημοτικής ακίνητης περιουσίας και προκλητικές διευκολύνσεις σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Θα διασφαλίσουμε την προστασία της δημόσιας περιουσίας και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για κρατική χρηματοδότηση, για την αξιοποίηση  της  περιοχής  υπέρ των αναγκών του λαού της πόλης μας.

Έτσι, θα γίνει ολόκληρο το θαλάσσιο μέτωπο, χώρος αναψυχής και δραστηριοτήτων για όλους".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον Δήμο Πατρέων και με τη... βούλα το θαλάσσιο μέτωπο - ΔΕΙΤΕ όλη την τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή - Η πρώτη αντίδραση Πελετίδη

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις