Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αίσιο τέλος για τα 12 παιδιά και τον προπονητή - Απεγκλωβίστηκαν μέσα σε πανηγυρισμούς, από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη - BINTEΟ

Αίσιο τέλος για τα 12 παιδιά και τον προ...

Η τελευταία φάση του απεγκλωβισμού

Διασώθηκαν και τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους που είχαν παγιδευτεί εδώ και περισσότερο από δύο εβδομάδες μέσα σ' ένα πλημμυρισμένο σύμπλεγμα σπηλαίων στην Ταϊλάνδη, ανακοίνωσε σήμερα η μονάδα των ειδικών δυνάμεων του ταϊλανδικού Πολεμικού Ναυτικού (SEAL) που συμμετείχε στη διάσωση.

«Οι 12 Αγριόχοιροι και ο προπονητής βγήκαν από το σπήλαιο και είναι ασφαλείς», ανακοίνωσε στην επίσημη σελίδα της στο Facebook η ταϊλανδέζικη μονάδα SEAL.

Η ποδοσφαιρική ομάδα «Αγριόχοιροι» και ο προπονητής τους παγιδεύτηκαν στις 23 Ιουνίου όταν καταιγίδα πλημμύρισε τις σήραγγες την ώρα που εξερευνούσαν το σύμπλεγμα σπηλαίων στη βόρεια επαρχία Τσιάνγκ Ράι έπειτα από ποδοσφαιρική προπόνηση.

Βρετανοί δύτες ανακάλυψαν τους 13 τη Δευτέρα της περασμένης εβδομάδας, πεινασμένους και στριμωγμένους στο σκοτάδι σ' έναν εν μέρει πλημμυρισμένο θάλαμο, αρκετά χιλιόμετρα μέσα στο σύμπλεγμα.

Αφού επί ημέρες σχεδίαζαν πώς θα βγάλουν έξω τους 13, η επιχείρηση διάσωσης άρχισε την Κυριακή. Την ίδια ημέρα πεπειραμένοι δύτες έβγαλαν έξω τέσσερα από τα αγόρια.

Άλλα τέσσερα διασώθηκαν χθες Δευτέρα και τα τελευταία τέσσερα αγόρια και ο προπονητής βγήκαν σήμερα από το σπήλαιο.

Οι πανηγυρισμοί για τη διάσωση μετριάζονται από τη θλίψη για την απώλεια ενός πρώην δύτη του ταϊλανδικού Πολεμικού Ναυτικού ο οποίος έχασε τη ζωή του την περασμένη Παρασκευή στη διάρκεια αποστολής ανεφοδιασμού των παιδιών μέσα στο σπήλαιο.

 

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Απεγκλωβίστηκαν μέσα σε πανηγυρισμούς και 12ο παιδί μαζί με τον προπονητή του - Προτελευταίος βγήκε ο βενιαμίν της ομάδας ο επονομαζόμενος και Τιτάνας μόλις 11 ετών, μεταδίδει το newsit.gr

 

Απεγκλωβίστηκε μέσα σε πανηγυρισμούς και 11ο παιδί - Μένει άλλο ένα παιδί και ο προπονητής.

 

Όπως μεταδόθηκε από πηγές στην Ταϊλάνδη ότι βγήκαν όλοι από την σπηλιά. Όμως σύμφωνα με νέες πληροφορίες από το Aljazzera μόνο ένα παιδί έχει απεγκλωβισθεί και οι υπόλοιποι είναι στον θάλαμο 3 που σημαίνει ότι πέρασαν το πιο δύσκολο σημείο και είναι στην εύκολη φάση της εξόδου.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ: Συμπληρώθηκαν πέντε ώρες από την στιγμή που ξεκίνησε η τελευταία φάση της επιχείρησης απεγκλωβισμού και διάσωσης των τελευταίων 4 παιδιών και τους προπονητή τους από τη σπηλιά στην Ταϊλάνδη κι όλοι περιμένουν με αγωνία τις επόμενες στιγμές να τους δουν στην άκρη του τούνελ.

 

8.22 πμ Η τρίτη φάση της επιχείρησης διάσωσης στον λαβύρινθο μισοπλημμυρισμένων σπηλαίων στη βόρεια Ταϊλάνδη, με σκοπό να βγουν τα τέσσερα εναπομείναντα αγόρια και ο προπονητής της ομάδας ποδοσφαίρου τους, άρχισε νωρίτερα σήμερα, γνωστοποίησε ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης.

Ο Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν διευκρίνισε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ότι η νέα φάση της επιχείρησης, που η αποστολή ελπίζει πως θα είναι και η τελευταία, άρχισε περί τις 10:08 τοπική ώρα (στις 06:08 ώρα Ελλάδας).

«Και οι πέντε θα βγουν ταυτόχρονα σήμερα», πρόσθεσε, εν μέσω επευφημιών και κραυγών χαράς από τους δημοσιογράφους και μέλη της αποστολής διάσωσης.

Συνολικά 19 μέλη της αποστολής διάσωσης, στην οποία συμμετέχουν μέλη των Ειδικών Δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης αλλά και ξένοι ειδικοί, έχουν μπει στον δαίδαλο των πλημμυρισμένων σπηλαίων.

Η επιχείρηση είχε πλέον ακόμα πιο επείγουσα φύση, καθώς μετεωρολόγοι προέβλεπαν βροχοπτώσεις στην περιοχή όπου βρίσκονται παγιδευμένα τα εναπομείναντα παιδιά κι ο προπονητής της ομάδας τους.

«Ελπίζουμε ότι σήμερα θα τελειώσουμε γρηγορότερα από ό,τι τις προηγούμενες φορές ή ότι θα τα καταφέρουμε στον ίδιο χρόνο», ανέφερε ο επικεφαλής της αποστολής.

Στο μεταξύ, τα οκτώ παιδιά που βγήκαν πρώτα από τη σπηλιά είναι καλά στην υγεία τους, τόσο από σωματική όσο και από ψυχολογική άποψη, δήλωσε ο Τζεσάντα Τσοκενταμρονγκσούκ, στέλεχος του υπουργείου Υγείας. Ένα δεύτερο στέλεχος του υπουργείου, ωστόσο, τόνισε πως οι εξετάσεις αίματος στις οποίες υποβλήθηκαν έδειξαν πως όλα έχουν συμπτώματα μόλυνσης, υποβάλλονται σε εξετάσεις και θα επιτραπεί μεν στους γονείς τους να τα επισκεφθούν, αλλά όχι αμέσως.

Σύμφωνα με το δεύτερο στέλεχος του υπουργείου Υγείας, «όλα τα παιδιά» θα μείνουν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση προληπτικά, μία εβδομάδα.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις