Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Τα ωραιότερα ελληνικά χωριά στο Instagram από τον Πατρινό Χρόνη Καμπισόπουλο- Μας μιλά για την έμπνευση και τους αγαπημένους προορισμούς- ΦΩΤΟ

Τα ωραιότερα ελληνικά χωριά στο Instagra...

Ανέλαβε την πρωτοβουλία μαζί με τον συνάδελφό του Κωνσταντίνο Σπυριδάκο

Πόσοι από σας έχετε περάσει αξέχαστες διακοπές με αδέλφια, παππούδες-γιαγιάδες, ξαδέλφια και λοιπούς συγγενείς στο χωρίο; Πόσοι, ως μεγαλύτεροι πλέον, βρίσκετε ευχαρίστηση στο να επισκέπτεστε ελληνικά χωριά, να «χάνεστε» στην ομορφιά τους, να γνωρίζετε τους ντόπιους και τις συνήθειές τους;

Σίγουρα ο Πατρινός Χρόνης Καμπισόπουλος και ο Κωνσταντίνος Σπυριδάκος είναι δύο από αυτούς. Δύο νέοι άνθρωποι που όχι μόνο απολαμβάνουν την γνωριμία με τους απλούς ανθρώπους του χωριού, όχι μόνο ρουφάνε τα αρώματα και τις γεύσεις του χωριού, όχι μόνο θέλουν να έρθουν πιο κοντά στις ρίζες τους, αλλά αποφάσισαν ταυτόχρονα να μοιράζονται τις εμπειρίες τους με το ευρύ κοινό.

Έτσι δημιούργησαν μια ξεχωριστή σελίδα στο Instagram, το Greek Villages, όπου αναρτούν φωτογραφίες από τα ταξίδια τους, δίνοντας παράλληλα κάποιες λίγες «ερεθιστικές» πληροφορίες για τον κάθε προορισμό.

Ήδη η πρωτοβουλία τους αυτή έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Έχει, στους λίγους μήνες που υφίσταται, πάνω από 3.000 ακολούθους ενώ τα tags των επισκεπτών έχουν ξεπεράσει τα 2.300.

Οι εικόνες που βλέπει κανείς στο Greek Villages είναι σίγουρα πανέμορφες και σου μεταφέρουν την «αύρα» του ελληνικού χωριού, με την ηρεμία του, την άγρια ομορφιά της φύσης, τους καλοσυνάτους του ανθρώπους κ.α..

Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουν με τον Χρόνη Καμπισόπουλο και να του θέσουμε κάποια από τα ερωτήματα που μας γεννήθηκαν. Φυσικά δεν παραλείψαμε να μάθουμε τους αγαπημένους προορισμού του ίδιου αλλά και του συνδημιουργού των Greek Villages, Κωνσταντίνου Συπριδάκου….

 

Ο Χρόνης Καμπισόπουλος

Ο Χρόνης Καμπισόπουλος

Ο Χρόνης Καμπισόπουλος

 

Ποιοι είστε πίσω από αυτή την προσπάθεια και πότε ξεκίνησε; Πώς σας ήρθε η συγκεκριμένη ιδέα;

Ξεκινήσαμε το Greek Villages πολύ πρόσφατα, τον περασμένο Μάιο με τον φίλο και συνάδελφο Κωνσταντίνο Σπυριδάκο.  Μετά το φετινό Πάσχα, βλέποντας φωτογραφίες από τις διακοπές στα χωριά μας, αρχίσαμε να συζητάμε το πόσο πολύ θα βοηθούσε σε διάφορα επίπεδα το να γνωρίζαμε όλοι οι Έλληνες ουσιαστικά και σε βάθος τη χώρα μας. Καταλήξαμε στο να συμφωνήσουμε πως η πραγματική γνωριμία με τον ίδιο μας τον τόπο έχει να κάνει με την «επιστροφή» στις ρίζες μας που δεν είναι άλλες από τα χωριά μας και σκεφτήκαμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Το Greek Villages λοιπόν δημιουργήθηκε ως ένα μέσο για να γνωρίσουμε και να έρθουμε πιο κοντά στις ρίζες μας.

 

Ποιός είναι ο στόχος του Greek Villages;

Στόχος μας είναι αφενός να αναδείξουμε την ομορφιά που πηγάζει από την αυθεντικότητα του ελληνικού χωριού, της ελληνικής υπαίθρου και φύσης και αφετέρου να αποτίσουμε κατά μια έννοια φόρο τιμής στους ανθρώπους που ζουν στα ελληνικά χωριά, συντηρώντας και αναπτύσσοντας όσα τουλάχιστον για εμάς, αποτελούν εικόνες από σύντομες αποδράσεις και το σημαντικότερο, μνήμες των παιδικών μας χρόνων. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που ταξιδεύουμε σε μικρότερα ή μεγαλύτερα χωριά, ωστόσο στις εικόνες που επιλέγουμε, περιέχονται φυσικά και παραλίες ή αξιοθέατα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, επισκεπτόμενοι πρόσφατα φίλους στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Βόρεια Ιταλία, διαπιστώσαμε πως είναι στην κουλτούρα τους απλά να παίρνουν την παρέα τους το Σαββατοκύριακο και να ταξιδεύουν όλοι μαζί σ’ έναν κοντινό προορισμό, ανακαλύπτοντας κάθε μικρή του λεπτομέρεια.

Ακούγεται υπερβολικά απλό, είναι όμως κάτι που θα βοηθούσε τόσο πολύ στο να ανακαλύψουμε και να αγαπήσουμε κι εμείς λίγο παραπάνω τη χώρα μας και ένα από τα μηνύματα που θέλουμε να μεταδώσουμε. Λαμβάνοντας υπόψη και τις σημαντικές οικονομικές δυσκολίες της εποχής, πιστεύουμε πως αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί με τα ίδια ακριβώς χρήματα που θα ξόδευε μια παρέα για παράδειγμα, για μια βραδινή έξοδο στην πόλη.

 

 

 

Πώς βλέπετε την ανταπόκριση που υπάρχει; Υπάρχουν ακόλουθοι από το εξωτερικό;  Πώς συλλέγετε τις φωτογραφίες και πώς επιλέγετε τα χωριά που αναρτάτε;

Στο πολύ μικρό αυτό διάστημα υπάρχει εξαιρετική ανταπόκριση τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό. Είναι εντυπωσιακό για εμάς, από τα μηνύματα που λαμβάνουμε, το πόσοι ξένοι τουρίστες θέλουν να γνωρίσουν τη χώρα μας σε βάθος, ξεπερνώντας την απλή αναζήτηση των γνωστών προορισμών στις μεγάλες διαδικτυακές τουριστικές πλατφόρμες και ζητώντας να μάθουν τις μικρές λεπτομέρειες της ελληνικής υπαίθρου.

Χρησιμοποιούμε φωτογραφίες από εκδρομές μας σε χωριά που θέλουμε κι εμείς να γνωρίζουμε, στις οποίες επιδιώκουμε να αποτυπώνεται η ατμόσφαιρα, οι φυσικές ομορφιές, οι γεύσεις και το κυριότερο οι άνθρωποι και ο τρόπος ζωής τους. Φυσικά, ο καθένας μπορεί να κάνει tag, όπως λέμε, το λογαριασμό και χαιρόμαστε πολύ να λαμβάνουμε φωτογραφίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

 

Αγαπημένοι δικοί σας προορισμοί;

Από τα πιο όμορφα ελληνικά χωριά για εμάς είναι το Νυμφαίο στη Β. Ελλάδα, το Δίκορφο στα Ζαγοροχώρια, το Μεγάλο Χωριό στο Καρπενήσι, η Άνω Χώρα και ο Πλάτανος της Ορεινής Ναυπακτίας, η Δημητσάνα στην Ορεινή Αρκαδία, τα Μεστά και το Πυργί της Χίου, ο Βώλακας της Τήνου, η Πέτρα και η Αγιάσος της Λέσβου και άπειρα άλλα τα οποία θέλουμε να επισκεφτούμε και ανακαλύψουμε σύντομα.

 

Χωριά Αχαΐας: Θεωρείς ότι έχουν προβληθεί όσο θα έπρεπε και υπάρχουν δραστηριότητες για κάποιον που θα τα επισκεφθεί; Αγαπημένοι προορισμοί στην Αχαΐα;

Η Αχαΐα διαθέτει απίστευτη φυσική ομορφιά συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο το βουνό και τη θάλασσα. Είναι μαγικό από τη θάλασσα να μπορείς να πας μ’ ένα πανέμορφο τρένο όπως ο Οδοντωτός, μια ανάσα από το Χιονοδρομικό. Θεωρώ ωστόσο πως τα χωριά της Αχαΐας δεν έχουν προβληθεί αρκετά.

Το κλειδί είναι κάθε προορισμός να συνδεθεί με εμπειρίες που μπορείς να ζήσεις κατά την επίσκεψή σου, ενώ θεμελιώδης είναι και η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας, κάτι που μέχρι σήμερα για διάφορους λόγους δεν έχει συμβεί.

Έλκοντας την καταγωγή μου από δύο Καλαβρυτοχώρια, την Κέρτεζη και το Βραχνί, και προσπαθώντας να είμαι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικός, ξεχωρίζω τα συγκεκριμένα χωριά για το πράσινο και τη φυσική τους ομορφιά, το κλίμα και την ηρεμία τους, όπως και για τις δυνατότητες εξερεύνησης των γύρω περιοχών που προσφέρουν, μεταξύ των οποίων η Ζαρούχλα, το Πλανητέρο, το Σούβαρδο και το καταπληκτικό φαράγγι του Βουραϊκού, με την πραγματικά μαγευτική Ζαχλωρού.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight