Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στις 8:00 το βράδυ στο μόλο της Αγ. Νικολάου η ομιλία του Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

Στις 8:00 το βράδυ  στο μόλο της Αγ. Νικ...

"Ο λαός της Αχαϊας να συμμετέχει μαζικά στη συγκέντρωση της Παρασκευής και το 27ο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ"

Πλατύ κάλεσμα στο λαό της Αχαϊας να συμμετάσχει μαζικά στην πολιτική συγκέντρωση που οργανώνει το ΚΚΕ σήμερα Παρασκευή 6 Ιουλίου στις 8μμ στο Μόλο Αγίου Νικολάου στην Πάτρα, με ομιλητή το γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, απεύθυνε η ΤΕ Αχαϊας με συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης. Πρόκειται για συγκέντρωση ενταγμένη στο πρόγραμμα του 27ου αντιιμπεριαλιστικού διημέρου της ΚΝΕ, που φέτος πραγματοποιείται στο κάμπιγκ του Αλισσού, με αφορμή και την πρόθεση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των Αμερικανονατοϊκών συμμάχων της, να αποθηκεύσουν πυρηνικά όπλα στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Άραξου.

Στη συγκέντρωση αναφέρθηκε ο γραμματέας της ΤΕ, Σπύρος Μπέτσης, ενώ στο πρόγραμμα του διημέρου, η γραμματέας του ΣΠ Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, Ιφιγένεια Αθασούλα. Αναφερόμενος στη συγκέντρωση της Παρασκευής ο κ. Μπέτσης, τόνισε μεταξύ άλλων:

“Η ΤΕ Αχαϊας απευθύνεται σε όσους πίστεψαν στο ΣΥΡΙΖΑ και είδαν τις προσδοκίες τους να διαψεύδονται, σε όσους σήμερα μπορούν να δουν ότι η επιλογή του μικρότερου κακού κάθε φορά οδηγεί στο μεγαλύτερο, σε όσους νιώθουν αριστεροί, ριζοσπάστες και δεν ακολούθησαν τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, σε όσους προσδοκούν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους, δίχως αδικία εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, σε όσους λένε ότι ευτυχώς που υπάρχει και το ΚΚΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ και δεν επικρατεί σιγή νεκροταφείου σ’ αυτή τη χώρα και τους λέμε, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ σε κάθε τόπο δουλειάς και στην περιοχή μας, όπως στη ΒΙΠΕ στις μεγάλες εργοστασιακές μονάδες της Πάτρας και του Αιγίου, στις γειτονιές της Πάτρας, του Αιγίου, στις κωμοπόλεις και τα χωριά της υπόλοιπης Αχαϊας, στα σχολεία, το Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ, την κατάρτιση.

Τους λέμε να δυναμώσουν παντού το ΚΚΕ, στα σωματεία, τους συλλόγους τους, τις επιτροπές αγώνα, τις εκλογές όποτε αυτές και αν γίνουν.

Να εκφράσουν αυτή την αντίδρασή τους, στο μέλλον που τους επιφυλάσσουν Κυβέρνηση, τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, το κεφάλαιο και οι μηχανισμοί του όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, δίνοντας όλοι ένα μεγάλο δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση της Παρασκευής, να πλημμυρίσει ο μόλος Αγίου Νικολάου στις 8 το βράδυ στην ομιλία με τον γγ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η προ-συγκέντρωση για τις Οργανώσεις της Αχαϊας θα είναι στις 7:15 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου. Καλούμε όλους και όλες να πάρουν μαζικά μέρος, να διατρανώσουμε ότι το μόνο σύγχρονο σήμερα δεν είναι ο καπιταλισμός, αλλά ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός”.

 

Καλέσματα συμμετοχής

Καλέσματα συμμετοχής στη συγκέντρωση απεύθυναν επίσης, στελέχη του κόμματος στην Αχαΐα, και συγκεκριμένα ο Α. Αντωνόπουλος, που αναφέρθηκε στους απογόνους οικογενειών αγωνιστών των προηγούμενων δεκαετιών, Δ. Αγγελόπουλος σε εργαζόμενους κλάδων και χώρων δουλειάς με τους οποίους τα μέλη και στελέχη του κόμματος συναντήθηκαν το προηγούμενο διάστημα και η Ελ. Λέκκα, αναφερόμενη στις γυναίκες των φτωχών λαϊκών οικογενειών.

Πούλμαν από την Αιγιαλεία για τη συγκέντρωση

Πούλμαν για τη συγκέντρωση της Παρασκευής θα αναχωρήσουν από περιοχές της Αιγιαλείας ως εξής:

-Αιγείρα, εκκλησία Αγίου Παντελεήμονα, στις 5 μ.μ.

-Ακράτα, κόμβος με ΝΕΟ, στις 5.15 μ.μ.

-Διακοφτό, βενζινάδικο του Λίβα, στις 5.30 μ.μ.

-Αίγιο, μπροστά στη ΔΟΥ Αιγίου, στις 6 μ.μ.

-Σελιανίτικα, κόμβος με ΝΕΟ, στις 6.30 μ.μ.

Το πρόγραμμα του διήμερου στον Αλισσό

Στο πρόγραμμα του διημέρου στο κάμπιγκ του Αλισσού, αναφέρθηκε η Ιφ. .Αθανασούλα. Αυτό έχει ως εξής:

Παρασκευή 6/7

Εναρξη Αθλητικών Τουρνουά μπάσκετ 3on3, ποδοσφαίρου και βόλεϊ.

20.00 Συγκέντρωση στον Μόλο στην Πάτρα. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ (συμμετοχή των κατασκηνωτών).

Με την επιστροφή στον Αλισσό:

--22.30 Επίδειξη χορού από τη Χορευτική Ομάδα του δήμου Πάτρας.

--23.00 Γλέντι με παραδοσιακά τραγούδια με το συγκρότημα «Της Γης ανάσα».

Σάββατο 7 Ιούλη

-- 10.00 Επίσκεψη στο Μουσείο «Ν. Μπελογιάννης» στην Αμαλιάδα για τους μαθητές.

-- 18.00 Συζήτηση με θέμα «Η ίδρυση και η δράση της ΚΝΕ την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας (1967 - 1974)». Με τους μαθητές θα συζητήσουν ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Σήφης Κωτσαντής, στέλεχος του Κόμματος.

-- 21.00 Μουσικό - θεατρικό αφιέρωμα και βίντεο με θέμα τα 50 χρόνια της ΚΝΕ.

-- 22.30 Συναυλία με τους Kollektiva και τους Rebellion Connexion.

-- 23.30 Λαϊκό γλέντι από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Κυριακή 8 Ιούλη

-- 10.00 Επίσκεψη στο Μουσείο «Ν. Μπελογιάννης» στην Αμαλιάδα για τους μαθητές.

-- Τελική φάση των Αθλητικών Τουρνουά και βράβευση των νικητών.

Παράλληλα, στο χώρο του Διημέρου θα λειτουργεί μαθητικό στέκι και θα υπάρχουν ξεχωριστές δραστηριότητες για τους μαθητές, όπως παιχνίδι αποστολών και γρίφων.

Επίσης, στο χώρο της κατασκήνωσης θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», με επιλεγμένους τίτλους αλλά και προσφορές σε πολιτικά βιβλία, ειδικά για το 27ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.

Το πρόγραμμα των μικρών κατασκηνωτών

Ειδικά το πρόγραμμα των μικρών κατασκηνωτών, αυτό έχει ως εξής:

Το πρωί της Παρασκευής επίσκεψη στον πύργο όπου είναι το οινοποιείο της «Achaia Clauss».

•             Το βράδυ της Παρασκευής προβολή ταινίας και συναυλία.

•             Το απόγευμα του Σαββάτου θεατρική παράσταση «Κοντά στις ράγες» από την ομάδα «Κόκκινα αλεξίπτωτα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις