Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φθάσαμε στην τελευταία στροφή- "Εντός Ιουλίου ψηφίζεται από τη Βουλή η οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας"

Φθάσαμε στην τελευταία στροφή- "Εντ...

Αισιοδοξία στο υπουργείο Οικονομικών

Στα… χέρια του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου βρίσκεται το σχέδιο ρύθμισης για την οριστική παράδοση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας στο Δήμο. Η εξέταση του σχεδίου, όπως διαμορφώθηκε από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, από το νομικούς συμβούλους του κ. Τσακαλώτου είναι κυριολεκτικά η τελευταία στροφή πριν την ψήφισή του από τη Βουλή των Ελλήνων.

Πληροφορίες του thebest.gr από το Υπουργείο αναφέρουν ότι είναι πλέον σχεδόν βέβαιο ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στις επιτροπές της Βουλής προς ψήφισε ώστε μετά ν’ απομένουν μόνο οι οριστικές υπογραφές εκ μέρους του Δήμου. Οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι μεταξύ Δήμου και Υπουργείου έχουν βρεθεί κοινές τομές που μπορούν να οδηγήσουν σε τελική συμφωνία.

Υπάρχει επικοινωνία των νομικών υπηρεσιών κι εκ μέρους του Υπουργείου θεωρούν ότι όσες από τις ενστάσεις του Δήμου μπορούσαν να καλυφθούν νομικά έχουν ικανοποιηθεί. Για παράδειγμα φέρεται να έχει αυξηθεί η παραχώρηση της έκτασης για 99 χρόνια, που είναι το ανώτατο δυνατό.

Επίσης και αναφορικά με τα κτίρια που βρίσκονται στην προς παραχώρηση έκταση το υπουργείο δίνει στο Δήμο περιθώριο πέντε ετών, κατά τη διάρκεια των οποίων καμία δημόσια υπηρεσία δεν θα παρεμβαίνει, μέχρι είτε να ολοκληρώσει τη διαδικασία νομιμοποίησής τους, είτε να αλλάξει χρήσεις, είτε και να υλοποιήσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για κατεδάφισή τους (όπως προβλέπει για τα καταστήματα της Ηρώων Πολυτεχνείου).

«Για τα καταστήματα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, δεν μπορούμε όμως να επέμβουμε στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας», σχολίαζαν στο thebest.gr κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Το επόμενο χρονικό διάστημα λοιπόν θα είναι καθοριστικό και από το Υπουργείο αισιοδοξούν ότι θα ανοίξει ο δρόμος για την οριστική παράδοση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί επανειλημμένα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις