Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Σικελία: Στα χνάρια της «χώρας του ήλιου» και στα Ελληνόφωνα χωριά Καλαβρίας

Σικελία: Στα χνάρια της «χώρας του ήλιου...

Περιήγηση 7 ημερών και δώρο η κρουαζιέρα στα νησιά του Αιόλου

Αναχωρήσεις : 10, 17, 31 Ιουλίου ’18

7, 14, 21 Αυγούστου ’18

Στις ομορφιές των Κατάνια,  Μεσσίνα, Ταορμίνα, Νησιά Αιόλου, Παλέρμο, Μονρεάλε, Ακράγας,  Συρακούσες, Ορτυγία, Αίτνα

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ   – ΚΑΤΑΝΙΑ  – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΜΕΣΣΙΝΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Κατάνια. Άφιξη και αναχώρηση για την πανέμορφη και κοσμοπολίτικη Ταορμίνα (Ταυρομένιον), με θέα το Ιόνιο. Τόπος καλλιτεχνών, μποέμ και συγγραφέων, τόπος έμπνευσης και ρεμβασμού, η αρχαία αποικία των Ναξίων ασκεί ακαταμάχητη έλξη στον επισκέπτη. Περνώντας την Πόρτα Μεσσίνα , θα δούμε το Παλάτσο Κορβάια, που αποτέλεσε έδρα του πρώτου Σικελικού Κοινοβουλίου (1410), το αρχαίο ελληνικό θέατρο, με πανοραμική θέα στη θάλασσα και την Αίτνα, και διαμέσου της Κόρσο Ουμπέρτο, θα καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία Πιάτσα Νόβε Απρίλε με την εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνου και τον Πύργο του Ρολογιού. Αναχώρηση για τη Μεσσίνα (ελ. Μεσσήνη ή Ζάγκλη). Σύντομη πανοραμική περιήγηση όπου θα δούμε τον Καθεδρικός Ναό, το Ναός Κοίμησης της Θεοτόκου, το Αστρονομικό Ρολόι, και την  Κρήνη του Ωρίωνα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΜΕΣΣΙΝΑ - ΡΗΓΙΟ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ  ΧΩΡΙΑ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα  θα περάσουμε το στενό της Σκύλας και της Χάρυβδης, για να φθάσουμε στην πρωτεύουσα της Καλαβρίας, το Ρήγιο και σύντομη πανοραμική περιήγηση στο Ρήγιο.  Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, για να δούμε τους ξακουστούς «Πολεμιστές του Ριάτσε», δύο μοναδικά αρχαία ελληνικά μπρούντζινα αγάλματα. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε κάποιο από τα ελληνόφωνα χωριά της Καλαβρίας. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο στη Μεσσίνα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα:    ΜΕΣΣΙΝΑ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ – ΠΑΛΕΡΜΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ολοήμερη κρουαζιέρα στα ηφαιστειογενή Νησιά του Αιόλου. Πρώτη επίσκεψη το νησί Λίπαρι με κύριο αξιοθέατο το κάστρο του που χτίστηκε από τους Ισπανούς μετά την εισβολή του πειρατή Μπαρμπαρόσα, ο οποίος κατέστρεψε την πόλη το 1544 και πήρε τους κατοίκους της ως σκλάβους. Συνεχίζουμε για το νησί Βουλκάνο, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία, είχε το εργαστήρι του ο Ήφαιστος. Σήμερα, εκτός από το μπαρουτοκαπνισμένο ηφαίστειο, τα ονομαστά για τα ευεργετικά τους αποτελέσματα λασπόλουτρα, τις μαύρες παραλίες και τα αφρίζοντα θειούχα νερά στα ανοιχτά της θάλασσας, η μικρή πόλη μοιάζει με ημιτελές σκηνικό γουέστερν και το ακρωτήρι του Βουλκαντσέλο έχει γεμίσει με πολυτελή ξενοδοχεία. Προαιρετικό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο Μιλάτζο και αναχώρηση για την πρωτεύουσα και διοικητική έδρα της αυτόνομης περιοχής της Σικελίας: το Παλέρμο, στους πρόποδες του βουνού Πελεγκρίνο. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΜΟΝΡΕΑΛΕ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τον λόφο του Μονρεάλε, όπου δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός (6.000 τ.μ.) με τα θαυμάσια ψηφιδωτά βυζαντινής τέχνης. Επιστροφή στο Παλέρμο. Η περιήγησή μας θα αρχίσει από το Βασιλικό Παλάτι –έδρα των Νορμανδών βασιλέων της Σικελίας και σήμερα του Κοινοβουλίου της–, και θα συνεχιστεί με τον Καθεδρικό Ναό, την Πιάτσα Πρετόρια με το «Σιτριβάνι της Ντροπής» και το μέγαρο της Γερουσίας, την εκκλησία της Μαρτοράνα με τα περίφημα βυζαντινά ψηφιδωτά, το θέατρο Μάσιμο και την πλατεία με το Πολυθέαμα Γαριβάλδη. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΑΚΡΑΓΑΣ – ΚΑΤΑΝΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τον Ακράγαντα (Αγκριτζέντο), μία από τις πλουσιότερες και επιφανέστερες ελληνικές αποικίες της Μεγάλης Ελλάδας, όπου μας περιμένει ένα εκπληκτικό θέαμα στον αρχαιολογικό χώρο της «Κοιλάδας των Ναών». Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας από τον Ναό της Λακινίας Ήρας και θα συνεχίσουμε με τον καλοδιατηρημένο Ναό της Ομόνοιας, του Ηρακλή του Ολύμπιου Δία, των Διοσκούρων και του Ηφαίστου. Αργά το απόγευμα άφιξη στην Κατάνια (στην περιοχή Acireale), μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΟΡΤΥΓΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τις Συρακούσες.  Ξενάγηση στο αρχαιολογικό πάρκο της Νεάπολης, όπου θα δούμε τον Βωμό του Ιέρωνα, το «Αφτί του Διονύσου» στα Λατομεία του Παραδείσου, το αρχαίο θέατρο, το Νυμφαίο και το ρωμαϊκό αμφιθέατρο. Ακολουθεί επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της πόλης, που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία, όπου θα θαυμάσουμε τον Ναό του Απόλλωνα, την Πλατεία Αρχιμήδη με την Κρήνη της Αρτέμιδος, τον Καθεδρικό Ναό –μετατροπή του αρχαίου Ναού της Αθηνάς σε χριστιανική εκκλησία–, τη Βασιλική της Σάντα Λουτσία με τον αριστούργημα του Καραβάτζιο «Η ταφή της Σάντα Λουτσία», και θα καταλήξουμε στην Πηγή της Αρέθουσας με τους παπύρους μέσα στο νερό. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα:  ΚΑΤΑΝΙΑ  –  ΑΙΤΝΑ  – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Αίτνα, το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη (3.350 μ.). Χρόνος ελεύθερος. Στη συνέχεια, μεταφορά στο αεροδρόμιο της Κατάνιας και πτήση επιστροφής.

Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο      695 €

Επιβάρυνση μονόκλινου         875 €

Παιδικό μέχρι 12 ετών             645 €

Φόροι αεροδρομίων               160 €

Επιβάρυνση για τις αναχωρήσεις του Αυγούστου + 50€.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Κατάνια – Αθήνα με Aegean Airlines και Alitalia.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*. (Royal Palace Messina, Hotel Ibis Style Palermo, Hotel Orizzonte Acireale Catania).
  • Πρωινό καθημερινά και ένα γεύμα καθημερινά (ημιδιατροφή).
  • Εισιτήριο κρουαζιέρας στα νησιά του Αιόλου.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Τοπικοί ξεναγοί στους αρχαιολογικούς χώρους Ακράγαντα και Συρακούσες.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
  • Μια βαλίτσα μέχρι 23 κιλά

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι στο ξενοδοχείο το άτομο τη βραδιά (περίπου 2€)
  • Checkpoint 25€.

Πτήσεις με Aegean Airlines για τις αναχωρήσεις  10/07, 17/7, 31/07, 21/08.

Αναχώρηση: Α3  672 Αθήνα – Κατάνια | 08.20 - 09.20

Επιστροφή: A3 673  Κατάνια – Αθήνα | 14.10 -16.55

Πτήσεις με Alitalia για τις αναχωρήσεις  07/08, 14/08.

Αναχώρηση: ΑZ  717   Αθήνα – Ρώμη|05.55-07.00

ΑΖ 1709 Ρώμη -  Κατάνια|08.10-09.25

Επιστροφή: AΖ 1750 Κατάνια – Ρώμη | 19.10-20.30

AZ 722   Ρώμη -  Αθήνα|21.50-00.50

ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

  • Πτήσεις με την ασφάλεια και την ποιότητα της Aegean Airlines και της Alitalia στις καλύτερες ώρες, ώστε οι ημέρες του ταξιδιού να είναι πλήρεις.
  • Εκδρομή απόλυτου ιστορικού και αρχαιοελληνικού ενδιαφέροντος.Οι εμπειρότεροι και πιο καταρτισμένοι αρχηγοί & ξεναγοί, με γνώσεις και διάθεση για προτάσεις (αξιοθέατα, διασκέδαση, φαγητό ) που θα κάνουν το ταξίδι σας αξέχαστο.
  • Πολυτελές λεωφορείο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής σας.
  • Πλούσιο πρόγραμμα για έναν πλήρη γύρο Σικελίας, με επαρκή χρόνο γνωριμίας με κάθε μέρος που επισκέπτεστε, και διαμόρφωση των αποστάσεων έτσι ώστε να έχετε ένα άνετο ταξίδι.
  • Κεντρικότατα ξενοδοχεία στη Μεσσίνα και στο Παλέρμο & ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Κρουαζιέρα στα νησιά του Αιόλου ΔΩΡΟ! Μια αξέχαστη εμπειρία στο μυθικό ταξίδι του Οδυσσέα.
  • Αληθινοί φόροι αεροδρομίου χωρίς υπέρογκες χρεώσεις.

Info: Fastravel by Keramidas - Όθωνος Αμαλίας 12A, Πάτρα

Tηλέφωνο: 2610 622500

http://www.fastravel.gr

E-mail: [email protected]

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life