Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θερινά σχολεία 2018: Η Πανεπιστημιούπολη Πάτρας υποδέχεται μαθητές σχολείων της Αχαΐας

Θερινά σχολεία 2018: Η Πανεπιστημιούπολη...

Έως τις 6 Ιουλίου

H Περιφερειακή Διεύθυνση Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ Δ.Ε.) και το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) της Πάτρας της Δ.Δ.Ε. Αχαΐας διοργανώνουν, έως τις 6 Ιουλίου 2018, σε συνεργασία με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της πόλης μας, για τρίτη συνεχή χρονιά, προγράμματα Θερινών Σχολείων, στο πλαίσιο των Πρωτοκόλλων Συνεργασίας που έχουν συναφθεί μεταξύ της ΠΔΕ Δ.Ε., του Πανεπιστημίου Πατρών και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Τα Θερινά Σχολεία αφορούν μαθητές/τριες της Α΄ τάξης Γενικών Λυκείων Αχαΐας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα στο Πανεπιστημιακό τμήμα που θα επιλεγούν και να ενημερωθούν, με τρόπο άμεσο και βιωματικό, για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της επιστημονικής έρευνας και της τεχνολογίας.

Η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στην πληρέστερη ενημέρωση των μαθητών, στην εξοικείωσή τους με τις ερευνητικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στα διάφορα εργαστήρια, και στη διαμόρφωση ασφαλών κριτηρίων για τις μελλοντικές επαγγελματικές τους επιλογές. Για το πρόγραμμα των Θερινών Σχολείων 2018 κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής 250 μαθητές/τριες (έναντι 120 του 2017) και επελέγησαν συνολικά 131 άτομα. Η επιλογή των μαθητών έγινε από επιτροπή που συγκροτήθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Δ.Ε. Δυτικής Ελλάδας.

Κριτήριο επιλογής για το 50% των θέσεων ήταν η επίδοση των αιτούντων μαθητών/τριών, ενώ για το υπόλοιπο 50% διενεργήθηκε κλήρωση. Στους μαθητές/τριες που θα παρακολουθήσουν τα Θερινά Σχολεία θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής από τους επιστημονικούς υπεύθυνους των συμμετεχόντων Τμημάτων του Πανεπιστημίου, σε ειδική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2018.

Το φετινό πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα ακόλουθα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών:

•             Βιολογίας. Συντονίστριες: η αναπλ. καθηγήτρια Μ. Μαριγούλα και η επίκ. καθηγήτρια Μ. Πανίτσα.

•             Διοίκησης Επιχειρήσεων. Υπεύθυνος είναι ο αναπλ. καθηγητής Ι. Γιαννίκος

•             Θεατρικών Σπουδών. Υπεύθυνος είναι ο καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Στ. Τσιτσιρίδης.

•             Ιατρικής. Υπεύθυνη είναι η αναπλ. καθηγήτρια Ελ. Κουρέα και συμμετέχουν ο καθηγητής Φυσιολογίας  Στ. Ταραβήρας και ο αν. καθηγητής Καρδιολογίας Π.  Νταβλούρος.

•             Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής. Υπεύθυνος είναι ο αναπλ. καθηγητής του Τομέα Υλικού και Αρχιτεκτονικής των Υπολογιστών Νικόλαος Σκλάβος.

•             Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών. Υπεύθυνος είναι ο αναπλ. καθηγητής Δ. Μούρτζης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού / Δυναμικής Μηχανών.

•             Φαρμακευτικής. Υπεύθυνος είναι ο αναπλ. καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Γ. Σπυρούλιας.

•             Φιλολογίας. Υπεύθυνη είναι η επίκ. καθηγήτρια Αγ. Σύρκου.

•             Φιλοσοφίας. Υπεύθυνος είναι ο αναπλ. καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Μ. Παρούσης.

•             Χημικών Μηχανικών. Υπεύθυνη είναι το μέλος ΕΔΙΠ Σ. Μπρόσντα.

•             Τέλος, στα Θερινά Σχολεία 2018 συμμετέχει το Εργαστήριο Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Υπεύθυνος είναι ο επίκ. καθηγητής και επιστημονικός υπεύθυνος του  Εργαστηρίου Φυσικής Αντ. Λέισος

Η λειτουργία των Θερινών Σχολείων ενισχύει τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για τις μελλοντικές εκπαιδευτικές και επαγγελματικές τους επιλογές και να γνωρίσουν εκ των έσω τον χώρο που επιθυμούν να σπουδάσουν, συμβάλλοντας στην εξωστρέφεια των Πανεπιστημίων της πόλης μας και τη σύνδεσή τους με το ευρύτερο περιβάλλον και αναδεικνύοντας τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στην κοινωνία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις