Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΉ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ" ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΑΠ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΉ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ &...

Στον ρόλο της αρχόντισσας η Πατρινή Όλγα Πολίτου

Έχουν περάσει πενήντα (50) χρόνια από την μουσικοχορευτική ταινία «Γοργόνες και Μάγκες» του Γιάννη Δαλιανίδη (Finos Film) που είχε σημειώσει μεγάλη εμπορική επιτυχία και τον περασμένο χειμώνα ο Γιώργος Βάλαρης είχε την έμπνευση να μεταφέρει το έργο στο θέατρο Μπρόντγουαιη στην Αθήνα, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία.

Τώρα η παράσταση περιοδεύει και την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 στις 21.15 θα σταθμεύσει στην Πάτρα, σε στεγασμένο χώρο, και πιο συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο της ΕΑΠ Πατρών, στην οδό Φαβιέρου, λίγο πιο πέρα από τον Αγ. Διονύσιο, λόγω του άστατου, βροχερού καιρού.

Μάλιστα στην παράσταση που ήδη αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον από το θεατρόφιλο κοινό της Πάτρας, παίζει και η αγαπητή και φινετσάτη Πατρινής καταγωγής πρωταγωνίστρια Όλγα Πολίτου στο ρόλο της σοφής αρχόντισσας/καπετάνισσας του νησιού όπου εκτυλίσσεται η δράση του έργου.

Να θυμίσουμε πως στο φιλμ του αξέχαστου Γιάννη Δαλιανίδη τον ρόλο της αρχόντισσας, μητέρας του γοητευτικού και ευγενούς Ιάσονα που είχε τότε υποδυθεί ο Λάκης Κομνηνός,  τον είχε ενσαρκώσει η Κεφαλονίτισσα ηθοποιός Μαρία Φωκά και στο χειμωνιάτικο ανέβασμα της παράστασης στην Αθήνα η Έφη Παπαθεοδώρου από την Αιτωλοακαρνανία.

Επίσης είναι ιδιαίτερα συγκινητικό το γεγονός πως στον ρόλο του Παναγή εμφανίζεται και πάλι, πενήντα χρόνια μετά την ταινία, ο βετεράνος ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής που επίσης κατάγεται από την Αιτωλοακαρνία.

Η Όλγα Πολίτου που είναι παιδί του Εθνικού Θεάτρου έχει μία σημαντική πορεία στο ελληνικό θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και η παρουσία της στην παράσταση του Γιώργου Βάλαρη είναι ξεχωριστή. Η Όλγα Πολίτου που είχε μεγαλώσει στην οδό Δημητρίου Υψηλάντου κάτω από τα Ψηλαλώνια, είχε παίξει και πριν από μερικά χρόνια στο ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας στο «Χορό του θανάτου» του Στρίντμπεργκ με τον αξέχαστο Γιάννη Βόγλη και τον Δημήτρη Γεωργαλά.

Η παράσταση «Γοργόνες και μάγκες» όπου τα υπέροχα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα όπως το «Τόσα καλοκαίρια» (που είχε πει μοναδικά ο Δάκης), «Θα πιώ απόψε το φεγγάρι», "Καμαρούλα μία σταλιά" που είχε τραγουδήσει ο Γιάννης Πουλόπουλος, κ.α., τα ερμηνεύει ο Γιάννης Πλούταρχος (υπάρχει φυσικά και το θρυλικό «Άνοιξε πέτρα» που είχε πρωτοπεί εκπληκτικά η Μαρινέλλα που στην περιοδεία το τραγουδά η Άρτεμις Ματαφιά) είναι μια λαμπερή υπερπαραγωγή με 32 ηθοποιούς, μουσικούς και χορευτές που ήδη την έχουν απολαύσει πάνω από 100.000 θεατές.

Από τις στιγμές της παράστασης όπως και στην ταινία που ξεχωρίζουν είναι και η σκηνή που ακούγεται το «Ο άντρας που θα παντρευτώ» από την Μαρίνα την κόρη του ταβερνιάρη Παναγή που στην ταινία την είχε υποδυθεί η Μάρθα Καραγιάννη και εδώ στην παράσταση του Γιώργου Βάλαρη το ρόλο κάνει η σέξι και δημοφιλής ηθοποιός Μαρία Κορινθίου.

Ο Γιώργος Βάλαρης που υπογράφει τη διασκευή και τη σκηνοθεσία κρατά και το ρόλο του Ιάσονα ενώ το ρόλο της Φλώρας που καταφθάνει στο νησί με επιχειρηματικές διαθέσεις που στο φιλμ είχε παίξει η αεράτη Μαίρη Χρονοπούλου εδώ έχει αναλάβει η Ζέτα Δούκα που μοιάζει στο τσαγανό της Μαίρης Χρονοπούλου.

Τα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα που είναι και η ραχοκοκαλιά της παράστασης αποδίδονται σε μουσική διεύθυνση του καταξιωμένου ενορχηστρωτή Αντώνη Γούναρη και όπως προείπαμε με την ζωντανή εμφάνιση για 1η φορά σε θεατρική σκηνή του χαρισματικού και αγαπητού σύγχρονου ερμηνευτή Γιάννη Πλούταρχου. Η παράσταση αγαπήθηκε από τον κόσμο, ενώ έλαβε και 10 υποψηφιότητες από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης για τα Θεατρικά Κορφιάτικα βραβεία 2018.

Υπόθεση:

Ένας μανιώδης ραλίστας, ο Πέτρος (το ρόλο που είχε κάνει ο Φαίδων Γεωργίτσης στο φιλμ τον υποδύεται ο Θανάσης Ευθυμιάδης) γιος εργολάβου οικοδομών, ο οποίος αδιαφορεί παντελώς για την παλιομοδίτικη κατά τη γνώμη του δουλειά του πατέρα του (Τάσος Κωστής), μαθαίνει εμπιστευτικά ότι σε κάποιο άγονο νησί πρόκειται να γίνουν μεγάλα τουριστικά έργα κι αποφασίζει να δραστηριοποιηθεί για να μην χάσει την μερίδα του λέοντος. Προτείνει και πείθει τον πατέρα του να αγοράσουν οικόπεδα, αλλά το μυστικό, χάρη στον αφελή αλλά πονηρούλη κολλητό του τον «Γρίπη» (το ρόλο του Χρόνη Εξαρχάκου κάνει ο Γιώργος Γαλίτης) φθάνει και στα αυτιά της Φλώρας (Ζέτα Δούκα), δυναμικής, όμορφης και γνωστής ιδιοκτήτριας κλαμπ στην Αθήνα.

Η Φλώρα καταφθάνει στο νησί πριν από τον Πέτρο και ξεκινάει να ρίχνει τα δίχτυα της ώστε να εξαγοράσει πρώτη γη για να κάνει τις επενδύσεις της.

Η συνάντηση του Αθηναίου ζεν πρεμιέ ραλίστα και της πανέξυπνης και σικάτης Αθηναίας Φλώρας, ως ανταγωνιστές, ταράζει τα νερά στο νησί αλλά και τις καρδιές κάποιων κατοίκων που τα βέλη του έρωτα τις καρφώνουν και τις ξεσηκώνουν. Η Μαρίνα (Μαρία Κορινθίου), η κόρη του ταβερνιάρη του Παναγιώτη (Γιάννης Βογιατζής), ερωτεύεται τον Πέτρο, ενώ η όμορφη Φλώρα καταγοητεύει τους άνδρες του νησιού και ιδιαίτερα τον λεβέντη ψαρά Νικόλα (Παναγιώτης Πετράκης), προκαλώντας πόνο στην καρδιά αλλά και ζήλια στην ανυποψίαστη μνηστή του Χρύσα (Αγγελική Λάμπρη) ...

Εντελώς αναπάντεχα όμως, ο έρωτας τυφλώνει με την πρώτη ματιά την Φλώρα όταν αντικρύζει τον κομψό και με ευγενική καταγωγή Ιάσονα (Γιώργος Βάλαρης) γιο της Αρχόντισσας του νησιού (Όλγα Πολίτου) η οποία ανησυχεί για τα τεκταινόμενα στο νησί και εκεί τα πράγματα περιπλέκονται...

Το τι θα συμβεί θα το δείτε στην σκηνή μέσα από μια παράσταση με άρωμα Ελλάδας, με πολύ γέλιο, αναπάντεχες εξελίξεις και καταπληκτικό μουσικοχορευτικό φινάλε, αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Στην παράσταση παίζει και ο νεαρός Πατρινός ηθοποιός Αιμίλιος Ράφτης που υποδύεται τον ψαρά του νησιού Γαβρίλο.

Ακόμα το ρόλο του Δημητρού που στο φιλμ είχε ερμηνεύσει ο αξέχαστος Πατρινός ηθοποιός Χρήστος Δοξαράς, τον κάνει στην παράσταση ο Πέτρος Ξεκούκης.

Στην ταινία του '68 που άφησε εποχή έπαιζε και η Νόρα Βαλσάμη με τον Βαγγέλη Σειλινό.

Την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, λοιπόν στις 21:15 στο κλειστό γυμναστήριο της ΕΑΠ στην οδό Φαβιέρου.

Εκ των χορηγών επικοινωνίας είναι και το thebest.gr.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ 23€ - ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ 17€ - ΑΝΕΡΓΩΝ 17€ - ΑΜΕΑ 17€ - ΠΑΙΔΙΚΟ (ως 12 ετών) 12€ - ΝΕΑΝΙΚΟ (ως 18 ετών) 17€.

tickets.public.gr

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα: Ποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις αναβάλλονται σήμερα και αύριο λόγω καιρού - Αλλάζει χώρο το "Γοργόνες και μάγκες"

Στην παράσταση παίζει και ο νεαρός Πατρινός ηθοποιός Αιμίλιος Ράφτης.

Στην παράσταση παίζει και ο νεαρός Πατρι...

Στην παράσταση παίζει και ο νεαρός Πατρινός ηθοποιός Αιμίλιος Ράφτης.

Πλάνο από την ταινία με τους Λάκη Κομνηνό και Μαίρη Χρονοπούλου.

Πλάνο από την ταινία με τους Λάκη Κομνην...

Πλάνο από την ταινία με τους Λάκη Κομνηνό και Μαίρη Χρονοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture