Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανδρέας Κατσανιώτης: «Στο έλεος της ανομίας η Εγλυκάδα και στον Ριγανόκαμπο»

Ανδρέας Κατσανιώτης: «Στο έλεος της ανομ...

Συζητήθηκε στη Βουλή η ερώτηση που είχε υποβάλλει παρουσία του Υπουργού Νίκου Τόσκα

Την Πέμπτη 21/6/2018 συζητήθηκε στη Βουλή  μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας ΝΔ, Ανδρέα Κατσανιώτη με θέμα «Προβλήματα στον καταυλισμό Ρομά στο Ριγανόκαμπο τη Πάτρας» με αφορμή τη σύλληψη του δολοφόνου του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, το Νοέμβριο του 2017.

Ο κ. Κατσανιώτης, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στηλίτευσε τις συνεχείς αναβολές από την πλευρά του υπουργείου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά προς τον κ. Τόσκα: «Κύριε Υπουργέ μας προσβάλει αυτό. Και δι΄ ημών προσβάλλει και τους ανθρώπους που μας έχουν στείλει εδώ….Και εδώ μας έχουν στείλει για να σας ελέγχουμε…

Αλλά, μάλλον κύριε υπουργέ έχετε άλλες δουλειές….Ασχολείστε με το ιδεολογικό μωρό του Ρουβίκωνα που μπουσουλάει και πηγαίνει να γίνει ομάδα υποδοχής στον Κορυδαλλό του κ. Κουφοντίνα, του τρομοκράτη δολοφόνου. Παρόλα αυτά η ερώτηση αυτή παραμένει επίκαιρη λόγω της ανικανότητας της Κυβέρνησης αφού ο συγκεκριμένος καταυλισμός συνεχίζει να αποτελεί εστία παραβατικότητας και άβατο, στερώντας από τους κατοίκους το σημαντικότερο αγαθό της δημοκρατίας  που είναι η ασφάλεια».

Μάλιστα ο κ. Κατσανιώτης, αναφερόμενος στο γεγονός πως ο δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είχε βρει καταφύγιο στον συγκεκριμένο καταυλισμό, ρώτησε τον Υπουργό: «Εσείς, αν ήσασταν κάτοικος αυτής της περιοχής και μαθαίνατε ότι δίπλα από το σπίτι σας έχει βρει καταφύγιο ένας εγκληματίας, πώς θα νιώθατε; Θα νιώθατε ασφαλής; Και δεν είναι μόνο το πρόβλημα της ασφάλειας αλλά και της ποιότητας ζωής για όλους…».

Από την πλευρά του ο κ. Τόσκας μίλησε για «σύλληψη σε χρόνο ρεκόρ» του δολοφόνου του δικηγόρου και παρέθεσε στατιστικά στοιχεία και συγκριτικές μελέτες των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. κάνοντας λόγο για μείωση κλοπών, διαρρήξεων, κλπ. Επιπλέον, μετέφερε τις ευθύνες στο… παρελθόν και κατέληξε σημειώνοντας ότι «τα προβλήματα αυτά δε λύνονται με αστυνομικό τρόπο»!

Απαντώντας, στη δευτερολογία του, ο κ. Κατσανιώτης, ανέφερε: «Υπάρχει ή όχι κάποιο σχέδιο για τον καταυλισμό των Ρομά στον Ριγανόκαμπο; Δεν άκουσα τίποτα… Αν δεν υπάρχει, τότε μπορεί οι περιπολίες των αστυνομικών να συνεχιστούν και εδώ μέσα να μιλάμε για στατιστικά και συγκριτικές μελέτες που θα λένε ότι τα πράγματα πάνε καλά, αλλά οι κάτοικοι της περιοχής θα συνεχίσουν να αισθάνονται όμηροι στα σπίτια τους και οι Ρομά που καμία σχέση δεν θέλουν να έχουν με κυκλώματα παρανομίας θα συνεχίσουν να είναι όμηροι αυτών των κυκλωμάτων…».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις