Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Επιμελητήριο Αχαΐας: Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα Κρίκη για την Αναπτυξιακή

Επιμελητήριο Αχαΐας: Απορρίφθηκαν τα ασφ...

Έχει δρομολογηθεί η διαδικασία κλεισίματος της εταιρείας

Απορρίφθηκαν από το Πρωτοδικείο της Πάτρας, όπως αναφέρουν πληροφορίες, τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η παράταξη Κρίκη, για τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην Αναπτυξιακή Επιχείρηση του Επιμελητηρίου Αχαΐας με σκοπό την διεκπεραίωση των τρεχουσών υποχρεώσεών της και την ανάδειξη νέου Δ.Σ. εντός τριμήνου. Όπως είναι γνωστό η Αναπτυξιακή οδηγείται σε κλείσιμο, μετά την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Κι άλλο πλήγμα στην Αχαΐα- Λουκέτο στην Αναπτυξιακή του Επιμελητηρίου- Εργαζόμενοι κινδυνεύουν με απόλυση!

Να θυμίσουμε ότι Νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση πέρυσι, υποχρεώνει όλα τα Επιμελητήρια που διαθέτουν Αναπτυξιακές, να προχωρήσουν σε τροποποίηση άρθρων του καταστατικού τους και να το εναρμονίσουν με τις προβλέψεις του Νόμου.

Όμως για να καταστεί δυνατή η τροποποίηση άρθρων του Καταστατικού, απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία και εν προκειμένω ήταν απαραίτητο να συναινέσει και η «παράταξη Κρίκη».

Όμως οι παρατάξεις Κρίκη και Τριανταφυλλόπουλου (από το Αίγιο), αρνήθηκαν να ψηφίσουν την τροποποίηση του καταστατικού, καίτοι τις επερχόμενες αλλαγές τις επέβαλλε ο νόμος, προτάσσοντας ως αιτιολογικό ότι «θεωρούν ότι δεν έχει συσταθεί νόμιμα η Διοίκηση της ΑΝΕΠΑ».

Ενόψει αυτού του αδιεξόδου, η Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου εισήγαγε θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο για διάλυση της εταιρίας, δεδομένου ότι ο νόμος προβλέπει ότι αν η τροποποίησης του καταστατικού δεν έχει γίνει έως 30 Ιουνίου 2018, τότε η Αναπτυξιακή δεν θα λειτουργεί νόμιμα, ενώ απειλούνται με σοβαρές νομικές κυρώσεις τα μέλη της Διοικούσας του Επιμελητηρίου οι οποίες φτάνουνε μέχρι και την έκπτωση από το αξίωμά τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά