Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τσίπρας σε δημοσιογράφους: Θα φορέσω γραβάτα όταν τη βρω! Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον Παυλόπουλο - ΔΕΙΤΕ BINTEO

Τσίπρας σε δημοσιογράφους: Θα φορέσω γρα...

Το απόγευμα κοινή συνεδρίαση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκοπή Παυλόπουλο, με αντικείμενο τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup. Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο πρωθυπουργός, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους ποτέ θα φορέσει τη γραβάτα και εμφανώς ευδιάθετος, απάντησε «όταν τη βρω».

Νωρίτερα

Σύντομα ο ελληνικός λαός θα διαπιστώσει τις θετικές αλλαγές που έρχονται, και αφορούν τόσο το 2018 με τη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου, αλλά και τα επόμενα χρόνια με το κύμα επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Παράλληλα δήλωσε πως η κυβέρνηση δεσμεύεται στους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί, αλλά σημείωσε ότι είναι πια στη διακριτική ευχέρεια τής κάθε κυβέρνησης που εκλέγει ο ελληνικός λαός, να επιλέγει τα μέσα προκειμένου να υλοποιήσει αυτούς τους στόχους και αυτό είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τη χώρα.

 

«Η 21η Ιούνη του 2018 θα μείνει στην ιστορία ως μια πολύ σημαντική μέρα για τη χώρα. Είναι μια νέα σελίδα για τη χώρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τον συνετό δρόμο της δημοσιονομικής ισορροπίας και των δομικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα, σημαίνει, όμως, ότι εγκαταλείπουμε τον ακανθώδη δρόμο των μνημονίων, της επιβολής ακραίας λιτότητας, της άρσης σημαντικού μέρους της οικονομικής κυριαρχίας των κυβερνήσεων που ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον οποίο επισκέφθηκε προκειμένου να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup.

«Τούτες τις ώρες πρέπει όλοι μας, εμείς πρωτίστως αλλά και οι εταίροι μας, να γνωρίζουμε με πόσες θυσίες του ελληνικού λαού επιτεύχθηκε αυτό που επιτεύχθηκε» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρωθυποργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι «αυτές οι θυσίες δεν οφείλονται μόνο σε λάθη δικά μας» και πως «ορισμένες, αρκετές πολύ σημαντικές θυσίες, οφείλονται και σε λάθη που έγιναν λόγω του περιεχομένου των προγραμμάτων, όπως αυτά διαμορφώθηκαν από εκείνους που τα διαμόρφωσαν, όχι από εμάς». «Αυτό είναι πια αποδεδειγμένο» πρόσθεσε.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «αυτά τα λάθη θα ληφθούν υπόψη, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, όταν μάλιστα η ομολογία προέρχεται από το υψηλότερο δυνατό επίπεδο στο πλαίσιο της ΕΕ».


Νωρίτερα

14.10: Στον Προκοπή Παυλόπουλο βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να τον ενημερώσει για την απόφαση του Eurogroup, αναφορικά με το ελληνικό χρέος. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ιστορική απόφαση.

Η ενημέρωση είναι σε εξέλιξη.

Νωρίτερα

Στο Προεδρικό Μέγαρο θα βρεθεί μετά τις 2 το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να ενημερώσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για τα αποτελέσματα του Eurogroup.  Στο μεταξύ όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα, ομιλία στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων θα κάνει στις 19.30 ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αίθριο του Ζαππείου.

Έξοδος από τα Μνημόνια με ελάφρυνση του χρέους! Ενα μαραθώνιο Eurogroup για... καλό

Εκείνο που όλοι περιμένουν με… αγωνία είναι αν ο Αλέξης Τσίπρας θα εμφανιστεί με γραβάτα, ύστερα από την απόφαση του Eurogroup για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Πιθανολογείται ότι ίσως μεσα στην ημέρα να υπάρξουν δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού, ίσως και με τη μορφή διαγγέλματος προς τον ελληνικό λαό.

Αυτές οι πληροφορίες έχουν ανοίξει και τον… κύκλο της συζήτησης για το αν ο Αλέξης Τσίπρας θα φορέσει γραβάτα – που θα σηματοδοτεί κατά παλιότερη δήλωσή του και το τέλος των μνημονίων. Και αν συμβεί τελικά αυτό ποια θα είναι άραγε η επιλογή του;

Αυτή που του είχε κάνει δώρο ο Ματέο Ρέντσι στην πρώτη του επίσκεψη ως πρωθυπουργός στην Ιταλία; Ή μήπως εκείνη που έβγαλε και του έδωσε ο Ζόραν Ζάεφ κατά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις