Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η ΣΙΚΑΤΗ "ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ 8" ΕΦΘΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΜΕ ΜΠΛΑΝΣΕΤ, ΜΠΟΥΛΟΚ, ΧΑΘΑΓΟΥΕΪ, ΜΠΟΝΑΜ ΚΑΡΤΕΡ

Η ΣΙΚΑΤΗ "ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ 8" ΕΦΘΑ...

Αναμένεται να προσελκύσει κυρίως το θηλυκό κοινό

H ταινία «Η Συμμορία των 8 – Ocean’s 8» που ήδη προβάλλεται στο εξωτερικό με τις διεθνείς εισπράξεις να κοντεύουν τα 130 εκατομμύρια δολάρια, ξεκίνησε να παίζεται και στις Ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 σε διανομή της Tanweer.

Αναμφίβολα το εκλεκτό γυναικείο καστ της ταινίας όπου πρωτοστατούν ονόματα όπως η Κέιτ Μπλάνσετ, η Σάντρα Μπούλοκ και η Ανν Χάθαγουει είναι σημαντικός πόλος έλξης και μιας και διανύουμε μέρες Μουντιάλ αναμένεται το γυναικείο κοινό που δεν πολυαρέσκεται στην παρακολούθηση ποδοσφαίρου να σπεύσει να χαρεί την ταινία που μάλιστα το στόρι της έχει για φόντο το γκαλά μόδας στην MET της Ν. Υόρκης.

Το περιοδικό Αθηνόραμα έκανε λόγο για χιούμορ, σασπένς, ένα all star cast, μια απολαυστικά σχεδιασμένη ληστεία και μια δοκιμασμένη συνταγή καθαρού ψυχαγωγικού σινεμά.

Παραγωγός της ταινίας είναι ο σκηνοθέτης Στίβεν Σόντεμπεργκ, δημιουργός της «Συμμορίας των 11», των «12» και της λιγότερο επιτυχημένης «Συμμορίας των 13», όπου είχαμε κατά κύριο λόγο ανδρικό καστ που απαρτιζόταν από τον Τζορτζ Κλούνει, τον Μπραντ Πιτ, κ.α.

Όπως αναφέρει το Αθηνόραμα, η παρέα των Στίβεν Σόντερμπεργκ και Ντάνι Όσιαν αποσύρθηκε διακριτικά ύστερα από τις 3 αυτές ταινίες και μια μπάζα 1,1 δισ. δολάρια από το παγκόσμιο box office. Όπως όμως και αυτή ξεκίνησε από μιαν άλλη πρωτότυπη ιδέα, την ταινία του Λούις Μάιλστοουν του 1960 «Ocean’s 11», έτσι και τώρα υπάρχει κάποιος που διεκδικεί την κληρονομιά της αμέσως μόλις πατά το πόδι του έξω από τη φυλακή.

Η αδερφή του Ντάνι Όσιαν, η Ντέμπι, ακολουθεί την οικογενειακή παράδοση και, ύστερα από ένα κόλπο που πηγαίνει στραβά, καταλήγει στη στενή. Όταν αποφυλακίζεται, η πρώτη της δουλειά είναι να βρει την παλιά συνεταίρο της στο έγκλημα, τη Λου, προτείνοντάς της ένα παράτολμο αλλά υπολογισμένο στη λεπτομέρεια και ακρίβεια κόλπο. Το κόλπο θα είναι η παράτολμη κλοπή ενός διαμαντένιου κολιέ αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων από τη λαμπρότερη κοσμική εκδήλωση της χρονιάς: το Met Gala.

Αυτό που χρειάζονται οι δυο τους είναι μόνον άλλες πέντε «ειδικές» συνεργάτιδες. Σεναριογράφος με τρεις Οσκαρικές υποψηφιότητες και σκηνοθέτης παντός καιρού («Pleasantville», «Πρόεδρος για Μια Μέρα», «Το Μεγάλο Φαβορί», «The Hunger Games»), ο Γκάρι Ρος ανέλαβε εδώ να αναγεννήσει το διασημότερο caper movie franchise προσθέτοντάς του έντονο θηλυκό άρωμα. Η συνταγή είναι έτοιμη και ο σκηνοθέτης Γκάρι Ρος την αντιγράφει στην εντέλεια, ανακατεύοντας με κέφι, χιούμορ, σασπένς, ένα all star cast και μια απολαυστικά σχεδιασμένη ληστεία.

Η ταινία σύμφωνα με το Αθηνόραμα είναι σικάτη, διαθέτει σεναριακή ευστροφία, προσοχή στις λεπτομέρειες και μια λεπτή μα κοφτερή ειρωνεία απέναντι στο λαμπερό κιτς που παρελαύνει από την οθόνη.

Να αναφέρουμε πως στην παρέα που «βάζει» στο μάτι το πανάκριβο διαμαντένιο κολιέ είναι και η ποπ σταρ Ριάνα. Eπίσης παίζουν η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ και η Σάρα Πόλσον.

Στο rotten tomatoes η ταινία έχει 66% και στο πιο απαιτητικό metacritic 61%.

Διάρκεια: 110 λεπτά.

Η ταινία παίζεται στην Πάτρα, στα Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture