Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Στην Πάτρα ήρθε ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας του Καναδά David Mallette

Στην Πάτρα ήρθε ο Εμπορικός Ακόλουθος τη...

Επισκέφθηκε τα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτ. Ελλάδος

Τα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος  επισκέφθηκαν  την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018  ο  Εμπορικός Ακόλουθος της  Πρεσβείας του Καναδά στην Ελλάδα κ. David Mallette και ο  κ. Γεώργιος Δημητρίου Σύμβουλος του Εμπορικού Τμήματος της  Πρεσβείας για συνεργασία με τα μέλη του Δ.Σ.

Στη διάρκεια της συζήτησης o κ. David Mallette και ο κ. Γεώργιος Δημητρίου ενημερώθηκαν  για την αποστολή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων - ΣΕΒΠΕ & ΔΕ και για τις υπηρεσίες που παρέχει στα μέλη του και συζητήθηκε διεξοδικά η υπάρχουσα κατάσταση, τα προβλήματα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγικές κυρίως επιχειρήσεις καθώς και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και  οι δυνατότητες ανάπτυξης στην περιοχή μας, για τα τοπικά προϊόντα και τις εξαγωγικές δυνατότητες των  επιχειρήσεων  καθώς και γενικότερα  θέματα της επιχειρηματικότητας στην περιοχή μας.

Κύριο θέμα δε της συζήτησης ήταν η  δυνατότητα συνεργασίας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των  ελληνικών επιχειρήσεων. Από την πλευρά του Συνδέσμου παρουσιάστηκαν στοιχεία για τις συνολικές εξαγωγές των ελληνικών επιχειρήσεων προς τον Καναδά για το 2017 οι οποίες  ανήλθαν στο συνολικό ποσό των 119 εκ δολαρίων κατά κύριο λόγο από τις εξαγωγές στις κατηγορίες επεξεργασμένων και συντηρημένων φρούτων και λαχανικών, Έλαια-λίπη και στην κατηγορία χημικά- οργανικές χημικές ουσίες.

Η συζήτηση έκλεισε με την επιθυμία και από τα δύο μέρη για στενότερη συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα και να βρίσκονται εκείνες οι λύσεις που θα συμβάλουν στην  ουσιαστική ενίσχυση των εξαγωγών.

Τα μέλη του  Δ.Σ. ευχαρίστησαν  τον Εμπορικό ακόλουθο της Πρεσβείας του Καναδά στη χώρα μας, David Mallette και τον κ. Γεώργιο Δημητρίου για την επίσκεψη και την ουσιαστική και γόνιμη συνεργασία που πραγματοποιήθηκε.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος έχει έδρα στην οδό Βότση 2, στην Πάτρα, τηλ: 2610620815.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά